[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: atahualpa
Forum Index » Profile for atahualpa » Messages posted by atahualpa
eu am BGA ,iar azi am luat H2O2 si eritromicina.....

Vad ca la tine a avut efect faza cu apa oxigenata, acum am sa-i administrez si eu...sper sa am noroc sa crape toate algele alea...ca nu le mai suport !!! Juwel Rekord 60 am....

Te tin la curent cum reactioneaza la mine BGA la H2O2....
Am uitat : acvariul a stat la ciclat trei saptamani...dupa care am luat in prima faza sanitarii...apoi dupa 2 zile neonii si xipho! pestii au fost introdusi in acvariu "a la carte" !

merci de sugestii...
Acvariul este un Juwel Rekord 60...cu cca 55 l apa in el ! Din pacate teste de apa nu pot sa fac acum...lipsa & un buget naspa....trebuie sa astept pana poimaine cand se deschide pravalia si trag o fuga ....macar de pompa de apa sa vad...si daca ma impac cu banii tunci iau si test !

Stiam de sexele pestilor de la pravalie...asa mi-a zis mosul de acolo....si rasfoind forumul am ajuns si eu la aceeasi concluzie!
Nu cred ca era gestanta....nu se vedea nimic sub ea...chiar se subtiase cum n-a mancat vrea 3 zile nimic!
Cu neonii n-au avut nici o problema...ii ignorau....!
salutari

Aveam 2 xipho "berlinezi" , mascul & femela...de circa 2 luni, timp in care n-au avut nici o problema, nici ei nici ceilalti pesti (4 sanitari si 7 neoni) , schimbul de 30% din apa il fac cam la saptamana ,sursa este un izvor cu apa potabila din oras (Resita), acvariul e Juwel Rekord 60 cu accesoriile originale, mancarea de la Sera...toate bune si frumoase pana acum 4 zile cand femela de xipho a inceput sa se ascunda dupa plante...si culmea e ca statea cam in pozitie verticala respirind des! Cand iesea din ascunzatoare nu manca deloc...se plimba pe langa mancare si nimic celalalt xipho infuleca la fel si ceilalti pesti si ea nimic! Ieri nu s-a mai ascuns se plinba prin acvariu...si tot nu manca! am iesit cam o ora din casa si cand m-am intors era moarta pe fundul acvariului , ceilalti pesti roind in jurul ei! Acum xipho-ul ramas pare in regula, am sa mai iau unul sa nu fie singur!
Care sa fie cauza mortii oare ? Zic eu ca le-am oferit conditii ok....din moment ce ceilalti pesti nu par sa aiba ceva! Acum o luna au avut gris dar am facut doua ture de Tetra ContraSpot si le-a trecut !

Si ca totul sa fie complet acum mi s-a stricat pompa de apa, am curatat-o si cand am reintrodus-o in acvariu...stupoare...nu mai merge! Se poate repara sau .....una noua ? M-am tot uitat la ea dar nu prea vad cum se poate desface....

Merci anticipat pentru orice informatie utila !
am revenit....de data asta si cu pesti in acvariu, care a stat la ciclat doua saptamani!
De inceput am luat patru sanitari ( 2 Corydoras panda si 2 Corydoras gri cenusiu)...scuze daca nu zic bine denumirea pestilor ....! Ei in doua zile mi-au facut luna-bec acvariul, au mancat cam tot ceea ce era pe fund, sticla au curatit-o mai bine decat am facut-o eu cu magnetul ! S-au acomodat foarte bine , un "panda" doar are o problema cu mine...atunci cand ma vede....se baga in coaja de mesteacan ...unde isi vede mai departe de atributii :-) !!!

Ieri am fost la "pravalie" si am mai luat 7 neoni mici (cca 1.5 cm toti )...din ei unul singur are o problema cu un ochi , este foarte mare in comparatie cu celalalt...in rest pare si el sanatos, vioi...! In aceeasi tura de cumparaturi am mai luat si 2 xipho berlinezi...care sunt cei mai timizi dintre toti !

Vad ca toata lumea se agreaza...asta pana acum...sau se ignora reciproc! Xipho am vazut ca au obiceiul sa se fugareasca unul pe celalalt ...ei fiind si cei mai halosi la capitolul mancare ( fulgi de la SERA maruntiti in prealabil )

In ansamblu la mine in acvariu este o atmosfera pur "capitalista", adica unii se zbat de zor toata ziua si isi fac treaba (sanitarii) , altii fac burta mare si isi consuma energia harjonindu-se (berlinezii ) si neonii taie frunze la caini plimbindu-se parca a paguba prin acvariu , fara un scop anume !

Revin ...
Am scos din nou lemnul cu pricina si de data asta definitiv...iar facuse mucegaiul acela pe el...!

In schimb acum am necazuri cu plantele....pur si simplu palesc...verdele se transforma in galben...si pe margini frunzele parca necrozeaza.!

Ahh...tampenia care am facut-o pana ieri a fost ca noaptea opream filtrul! Sa fie si asta una din cauzele pt care plantele "nu merg"...?

Tot pt plante am luat azi de la Shop si Crypto de la TetraPlant ! Tinind cont ca substratul meu este format doar din nisip din Barzava...si atat......ma rog...si ceva pietricele !

image

image

...astea sunt plantele cu pricina!
...scoicile le-am scos...nu mai sunt...!
merci, porcu

l-am fiert,dar se pare ca nu destul ! il voi scoate acum si direct la oala cu el...!
acum doua zile am pus in acvariu (este inca in perioada de ciclare) o bucata de lemn, verde ce-i drept ! acum am vazut ca pe el a aparut un fel de mucegai...sau ceva de genul asta...! dauneaza el viitorilor pesti din acvariu? sa-l scot afara...?

merci de un raspuns !
pozele nu reusesc sa le pun ...
Salut !

Merci de Sfaturi, tin cont de ele... !!!

De vineri pana acum am mai reusit si pun in acvariu si ceva scoici (ideea e sa semene cu fundul marii la cca 20 m de plaja :-) ), si doua plante ! Incet incet incepe sa prinda forma! Urmeaza cateva "formatiuni stancoase" pentru viitorii locatari si poate un pic de lemn...ma gandesc la o formula in asa fel incat sa nu omor estetica.... :-) ...aia cata e...!!!

Intreb si eu: cat trebuie sa las lumina artificiala la plante (capacul este prevazut cu 2 tuburi neon, asa l-am cumparat ) ?...si tinand cont ca lumina naturala in camera este putina si se tot imputineaza ca doar e iarna aici imageE:\IMG_1795
salut !

in Timisoara la "Lipoplast Isoglas" iti spun sigur ca au (ii cunosc pe cei de acolo)

Tot in acelasi grup de firme este si SC ISOPALROM SRL care sunt importatori de sticla din UE , daca tin bine minte aveau punst de lucru si in Craiova ! Cauta-i si sper sa te poata ajuta ei !!! daca nu...din timisoara dca ai pe cineva cunoscut pe acolo care sa ti-o aduca !!!

bafta
Salutari!!!

Dupa multe tentative am reusit sa-mi iau (sa primesc ) acvariul, imi doream asa ceva de cand ma stiu si uite ca s-a indeplinit dorinta....cu un Juwel Rekord 60 !!!

Inainte de toate am luat forumul la lecturat, asa ca incepator ce sunt! azi am reusit sa-l montez in camera! apa este de izvor (atestata ca fiind potabila) , substrat ...simplu : nisip din Barzava ( cam jumate e sort 0-3 si restul de granulatie pana in 8 - 9 ), clatit in multe ape in prealabil ! Cu multa grija am turnat apa, f f putina mancare "SERA Goldy"...iar de vreo 3 ore instalatia functioneaza !

Pana acum zic ca e bine ! apa limpede, pe sticla ici colo sunt bule de O2! La ciclat am zis sa il las vreo 2 saptamani cel putin! pe urma mai vedem si de pesti si plante, pana atunci ma mai documentez !

Nu stiu, trebuie sa vad daca in Resita sunt magazine de profil sau unde se poate sa gasesti cate ceva! Daca e cineva din Resita pe forum , MERCI anticipat de orice sugestie !!!

ne mai auzim cu siguranta !!! :scalari:

Forum Index » Profile for atahualpa » Messages posted by atahualpa
Go to: