[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aerosv
Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Pestii pleaca astazi catre stefandumitru85.

Pentru a nu se considera UP, modific oferta.

Valabil piatra vie premium + bonus nisip viu RedSea, probabil 10Kg cat a fost sacul - 500 lei

2L Matrix ciclat intr-un reactor Diy cu pompa NewJet 600 - 100 lei
Ca, Mg Aquaforest (cutii de 1Kg noi, doar desigilate) , Carbune ATI (jumatate cutie) , Phosquard (trei sferturi de cutie), NOPOX (aproape plin), Test NO3 (nou, sigilat) , Sare RedSea Coral Pro (galeata de 7Kg, aproape plina ) - Tot pachetul 350 lei

Pompa Wireless Jebao RW4 - 200 lei
Pompa recirculare Jecod/Jebao DCS 4000 - 300 lei
Skimer Hydor Slim Skim Nano - 300 lei
Incalzitor Eheim Jager 100 W - 70 lei

Coralii s-au dat, a ramas piatra vie 10-12 Kg si pestii au revenit la vanzare, apoi trec la echipamente si accesorii.

Piatra - 500 lei

Pestii (1 Tang, 1 Clown size M, 2 Crisiptera cu burta galbena size M) - 300 lei toti (nu-i dau separat pe acelasi motiv , nu stau sa ambalez fiecare coletel in parte - Bonus la pesti o mana mare de alge chaeto

Reactor DIY Matrix (2L) dintr-un tub PVC + pompa aproape noua NewJet 600 - 100 lei

Ca, Mg Aquaforest (cutii de 1Kg noi, doar desigilate) , Carbune ATI (jumatate cutie) , Phosquard (trei sferturi de cutie), NOPOX (aproape plin), Test NO3 (nou, sigilat) , Sare RedSea Coral Pro (galeata de 7Kg, aproape plina ) - Tot pachetul 350 lei (nu dau pe bucati)

Am epuizat toate variantele de a pastra acvariul si de data aceasta renunt definitiv .

Pestii sunt rezervati la un coleg din Sv, raman piatra vie coralii si echipamentele.

- Piatra vie, 10 - 12 Kg, calitate premium fara alge sau aiptasia - 500 lei

- Acanthastrea Lord Rosu (peste 20 polipi hidratati)
- GSP, o piatra acoperita de aprox 10x10 cm
- Euphylia cu varfuri mov 4 capuri
- Euphylia cu varfuri verzi 4 capuri
- Ricordeea orange 3 guri portocalii + una verde
- Sarcophyton verde (4x4 cm)
- Candy Cane - 4 capuri
- Gorgonia (3 crengute mari)
- Kenya tree de aprox 10 cm

Pentru ca nu am vreme de fac colete pentru fiecare coral in parte, ii dau pe toti la 600 lei.

Revin cu preturile la echipamente dupa ce golesc acvariul.
UP, !
UP Filtru Aquael !
Vand Hydor Slim Skimmer Nano 135.35 deoarece este prea mic pentru sistemul meu.
Skimmerul a functionat 6 luni si este in stare foarte buna.

Skimer nano pentru acvarii marine (max. 140 L). Compact, usor de montat, cu grila speciala pentru apotul de apa de suprafata, rotor pe tehnologie multiventuri, consum redus de energie, priza de aer si nivelul de spumare reglabile.
Consum: 4 W.
Dimensiuni: 8 x 8,5 x 30 cm.

PRET: 300 lei
M-am lamurit oarecum, sunt descarcari electro-statice inofensive, aceiasi senzatie o am cateodata si daca ating laptopul sau alt dispozitiv cu carcasa din metal si fac legatura cu pamantul.

Senzatia e mai mare daca ai zgarieturi

Oricum, pe moment nu a fost placut iar impamantarea tuturor echipamentelor este cea mai sigura solutie...
Merci de sugestii, solutia ramane clar impamantarea, am sa verific si la prize pentru ca am banuiala cum a zis Cristi sa nu fie legata...

Pana acum nu am simptit nimic la cate acvarii am avut si nu i-am dat importanta cu toate ca s-a mai discutat pe aici problema
Merci, ramane o solutie buna pentru viitor, totusi curios cum e posibil sa se simpta de la pompa de 24V. Sursa e in comutatie , iar pompa un Jebao DCS 4000 (http://aqua-life.ro/pompe/pompe-curenti-submersibile-dozaj-urcare-verticala-acvarii-iazuri-apa-sarata-marine-dulci-putere/jebao-jecod-dcs-4000-pompa-recirculare-urcare-acvarii-marine-dulci-aqua-life)
Va salut!
De cateva zile am observat ca atunci cand bag mana in apa, simpt piscaturi in zona degetelor (am o mica zgarietura) si se aseamana clar ca o descarcare electrica.
Am scos pe rand fiecare pompa si am identificat ca de vina e recirculanta, dar ciudat e ca e alimentata la 24V printr-o sursa.
Impamantare din cate stiu exista.
Nu ma deranjeaza insa ma streseaza faptul ca se simpte destul de tare daca sunt cu picioarele direct pe parchet
Cu doua anuntiri la activ legat de vanzarea sistemului, imi cer scuze celor carora nu le-am raspuns si mai ales celor carora le-am rezervat unele produse si apoi am renuntat.

Pentru a nu parea total neserios, unele produse rezervate le-am trimis si rog un moderator sa stearga anuntul de la vanzari.

Acvariul se va auto-intretine, nu mai am timp de el insa se pare ca e mai bine ca niciodata fara suplimente , doar din schimburile bi-saptamanale de apa.

Chaeto aproape ca mi-a umplut un compartiment din sump, NO3 sta tot la valori mari, am introdus un saculet de Phosguard si in curand carbon activ.

ATO am rezolvat cu o pompa pe priza programabila, am calculat cantitatea de apa aproximativa necesara si mai verific saptamanal daca e ok.

image
Refractometru + TDS a plecat catre Cristi, iar crevetii + testele sunt rezervate lui robygim.

Am ramas cu doua cutii mari de 1Kg de suplimente Ca si Mg de la Aquaforest, daca intereseaza pe cineva.

Pentru ca motivul initial era sa renunt o perioada la acvariu pana rezolv cu mutarea, am gasit o solutie de moment si va fi gazduit in alta parte pentru o perioada.

Se poate inchide, Multumesc !
Sper ca nu am suparat pe unii colegi ca am retras de la vanzare acvariul , fiind totusi convins ca pot continua insa de data asta renunt la tot.
Pe parcurs , dupa ce scap de stocul viu, voi reveni cu echipamentele.

Deocamdata sunt disponibile:

Piatra vie, peste 10 Kg, calitate premium fara alge sau aiptasia - 500 lei

- 2 x Chrysiptera Parasema cu burta galbena - 70 lei
- Acanthastrea Lord Rosu (peste 20 polipi hidratati) - 200 lei
- Euphylia cu varfuri mov 4 capuri - 100 lei
- Euphylia cu varfuri verzi 4 capuri - 200 lei
- Ricordeea orange 3 guri - 180 lei
- Sarcophyton verde (4x4 cm) - 80 lei
- Gorgonia (3 crengute mari) - 150 lei
- Kenya tree - 50 lei

Skimer Hydor Slim Skim Nano - 400 lei
Incalzitor Eheim Jager 100 W - 70 lei

Ultimele poze realizate in albumul de aici: https://www.flickr.com/photos/ticuleanu/albums/72157679685310896
Sunt grosi cat un creion si lungi... e plin cand dau de mancare la pesti, ies si pe lumina...

Nu mai bag mana fara manusi
Incredibil cat de repede creste alga asta, de vineri si pana acum se observa destul de bine ca a crescut La solarul care il am acum umplu sum=ul intr-o luna.

Ies varcolacii la masa...

Buna ideea cu difuzorul scos ! Daca am ajuns pana aici rezov cumva, important este sa creasca algele si sa-si faca treaba.

Marea problema acum este ca nu prea mai am loc, va trebui sa eliberez camera din mijloc pentru alge, ca banuiesc ca cu o mana nu fac nimic, trebuie sa am o cantitate destul de mare sa fie eficiente .

Dupa ce vor creste algele voi intrerupe dozarea de NOPOX moldovenesc (palinca) si masor NO3 la saptamana sa vedem ce va fi.
Gata, am lumina... 13W led alb rece (6500K).

In foto nu pare, dar lumineaza foarte tare... deocamdata il las asa, mai aproape de alge nu pot decat daca scot capacul de plexi.

Ca si program , cred ca il voi lasa ziua odata cu lampa deoarece seara deranjeaza .

Merci de sfaturi, deja am gaurit un pet de 5L de la apa plata in care am bagat alga si iesirea de la reactorul de matrix direct in pet... are circulatie buna si nu se mai imprastie prin tot sump-ul.

Momentan las asa si intre timp mesteresc la o cutie ca a ta, din polietilena un pic mai mare.

Becul nu-l pot apropia mai mult pentru ca nici la placa de plexi nu vreau sa renunt, ajuta mult la evaporare.. dar intre timp caut unul mai puternic si culoare 6500K.
Deja se aduna chestii in sump.... am renuntat momentan la reactor de carbune+phosguard pana imi fac altul mai mic si mai eficient dar in schimb am adaugat o mana de Cheato de la Batman caruia ii multumesc si aici.

Am crosetat rapid un sistem de iluminare avansat dintr-un bec led la 220 si un fir pozitionat pur si simplu pe plexicul de protectie. Sper sa nu cada in apa

Este suficient 3W la 4000 K ? E ok sa-l las 24/24h sau doar noaptea?

Gata, oficial caut macro alge deoarece am 50ppm nitrati.

Acvariul pare ok insa cele doua fraguri de SPS par ca au probleme din aceasta cauza.

Tangul e vesel si pare ca nu-l deranjeaza spatiul mic si accepta orice hrana.

Un clown a sarit din acvariu, am ramas doar cu unul singur.

Dintre corali, doar la GSP am observat o crestere vizibila, semn ca am ceva nutrienti in apa... poate si fosfati.

Piatra in schimb e curata , fara alge iar aiptasia.... am si uitat cum arata.

Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Go to: