[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: eugen.popp
Forum Index » Profile for eugen.popp » Messages posted by eugen.popp
Salut kirucd! Exact la lungime ma gandeam si eu si pana la urma cred ca o sa merg pe lampa Hailea 4x54 de 120 cm lungime.

Am si eu o intrebare stupida, ce inseamna la un furtun "diametru 15/21 mm" ?

PS: de cand am scrist titlul topicului am ajuns la 110x50x50 care inseamna 250 net
Din ciclul "fratilor am invins!" ei bine am invins! Am reusit sa lipesc autocolantul fara nici un fel de urme. Am culcat acvariul pe o parte si asa ne-a fost mult mai usor sa lipim autocolantul. In ceea ce priveste mobila am facut un senvis din 3 straturi pentru a pune sub bazin si am bricolat forma in asa fel incat in zona ridicata sa nu fie decat 2 straturi. Am folie pentru mocheta, folie pentru parchet si padul acela de pluta.
Azi umplu prima data bazinul sa ii fac testul de flotabilitate, sa vad cum se descurca tot ansamblul.

Am vazut la sectiunea bazar o lampa HQI de 150W, o fi potrivita pentru bazinul meu ? Nu am idee cu ce se mananca lampile astea ...
Ok, ne-am prins.

Nu am auzit in viata mea de termoteca. Nu stiu ce e si nici ce contine.

Eu pentru schimbul de apa, las peste noapte intr-o galeata apa in casa. In acest fel ajunge la temperatura camerei si se si decolrineaza (se evapora clorul). Daca ai un incalzitor la acvariu (deja am pierdut sirul la ce ai) foloseste-l pe acesta pentru incalzire.

Stiu ca nu ai pus tu solutii in acvariu. Ma gandeam daca nu au ramas de la vanzatori, poate l-au spalat cu detergent, doamne fereste. (a pro pos, galeata aia trebuie sa nu fi avut niciodata in ea detergent sau alt chimical)

Acum calmeaza-te ca nu ajuta la nimic. Tot ce trebuie sa stii e ciclul azotului si ghidul incepatorului, pentru inceput. Restul daca le frunzaresti e ok, dar poti sa citesti si lucruri aiurea.

Pregateste pentru azi - maine un schimb de apa de 30%, asta inseamna o galeata la acvariul tau. Cand o schimbi fa-o incet. Intai scoti o treime, si incepi si completezi, cu cana sau ceva de genul asta, nu trebuie sa ii mai sochezi.

Daca ai dubii cu privinta la ce am zis mai devreme (ca ar fi fost detergeng / acetona / spirt in acvariu) atunci ar trebui schimbata toata, pentru ca a avut o toxicitate mare. Daca nu, mergi pe schimb de 30% pe zi.

Ti-a recomandat kirucd aquaeasy, parca. Asta il gasesti si la petshop-uri si imbunatatesti proprietatile apei pe termen scurt. Dozajul e trecut pe ambalaj. Daca il iei, il pui in apa de schimb cu 15 min inainte sa o pui in acvariu.

Deasemenea nu uita sa indepartezi imediat resturile de peste ...
Iti urez si aici bine ai venit!
Stau si ma gandesc daca nu aveai o solutie in acvariu, ca parca prea repede i-a rapus pe atatia. La mine a durat cateva saptamani pana au inceput fatalitatile, cand eram si eu incepator ca tine. Poate aveai resturi de silicon, acetona sau altceva toxic in interior. Iti mirosea ciudat acvariul ?
Buna si bine ai venit!

Imi pare rau sa aud ce ai patit si e cam urata treaba Multi au inceput in felul acesta, dar nici chiar asa. Pestii au murit cel mai probabil de la soc. Ai la link-uri utile ghidul incepatorului si ciclul azotului. Sunt foarte, foarte important de citit acum! Recomandarea ar fi sa schimbi cam 30% din apa, niciodata toata (va produce alt soc). Apa de fantana nu este indicata, ea poate sa fie foarte buna sau ingrozitoare, nu ai de unde sa stii ce calitate are. Exista o solutie de tratare a apei, Aquasafe se cheama parca (daca gresesc si nu imi aduc aminte bine rog pe ceilalti forumisti sa ma corecteze).

@ciro (ai postat inaintea mea), cred ca prioritatea acum e sa nu ii moara si ceilalti pesti care au mai ramas in viata. Ce zici tu e corect pe termen lung (cu substratul, plante etc.). Eu imi mentin opinia ca intai sa stabilizeze acvariul si pe urma sa creeze conditiile normale pe termen lung.
Arata bine, nu ai spus care sunt specificatiile, dar imi seamana a 34x35 dupa ochiul meu...
Am intrat in normal, dace se poate spune astfel. De fiecare data pana acum, cand mi-am cumparat ceva, in scurt timp gaseam acelasi lucru la jumatate de pret. Ei bine daca mergeam de la inceput in Mr. Bricolage, altfel ieseam la bani. Am luat autocolant cu 5 lei metrul liniar (ala vechi il luasem cu 10 lei si de la cineva de pe net).

Acum revenind la autocolantul de fundal. Am luat bleu, acum stau si ma intreb daca nu era mai bine sa iau tot negru, dar mai rau imi fac nervi gandindu-ma la asta... smilie
M-am gandit sa culc acvariul pe o parte, ca sa imi fie mai simplu sa lipesc autocolantul. E o idee proasta sa il culc pe o parte, sau nu are ce sa se intample si pot sa fac asa?
Referitor la umezirea geamului, nu am fas, folosesc un burete de bucatarie pentru a-l uda. Bineinteles geamul il curat bine de tot inainte.
si la mine la fel, sorry ...
Ok, deci care are de vanzare autocolant in Bucuresti si e dispus sa ma primeasca si pe mine maine ? (va rog frumoooos imi trebuie 120x45 sau 50 uni)

Am incercat sa il mai indrept si mai rau a iesit. Asa ca in acest moment acvariul este in starea fara autocolant.

ps: am spus maine, ca dupa aia trebuie sa dau ventuzele inapoi si o sa imi fie greu sa il asez pe pozitie fara ventuze mai tarziu.
Salut si bine ai venit! Slava domnului ca nu am unde sa pun trenulete! )
Ghinionul ma urmareste

Bulele de aer nu am reusit sa le scot cu cartela, se incapataneaza sa ramana pe loc. Le intep cu un ac? Si mi se pare ca arata ciudat, nu e negru uniform pe partea lipita ...

Inaltimea nu mai e de 45, intre timp a devenit de 50
M-am mai gandit si as putea sa decupez pad-ul acela negru si sa nu il pun in zona ridicata. Pad-ul are exact 2mm grosime si asa as compensa diferenta de nivel. Peste el, as pune oricum padul de pluta ca sa uniformizez totul...

Cu autocolantul pana la urma cum fac?
Salut!
La slefuit nu m-am gandit, e o varianta. Insa este exclus sa mai demontez ceva. Bucata mica, face parte defapt din latura L mare. Corpul este solid. Are 4 picioare pline fiecare se aseaza pe gresie pe picioare de aluminiu. Am fost asigurat ca asta tin 150 kg fiecare in parte. Iar ele sunt 8 in total. corpul este pana in capat deci inclusiv partile mici se sprijina pe el. Am pus bucata aia metalica acolo ca sa vedeti diferenta...
Si intrebarea presanta legata de planeitate.

Evident planeitatea nu e perfecta Eu aveam mobila de bucatarie in L. Pe latura scurta aveam vechiul acvariu, am desfacut aceasta latura scurta si am adus un modul nou de 110 latime. Intre noul si vechiul modul exista o zona in care se imbina 3 placi. Actuala, si doua din cele vechi, ca intr-un T sa zicem. Problema e ca la aceasta imbinare, o placa, e cu exact 2mm mai inalta decat celelalte 2. Am luat pentru a pune sub acvariu un pad de pluta, se vede in poza anterioara, si un soi de burete care se pune sub mocheta. Astea doua le voi avea ca senvis sub acvariu. Problema e ca acvariul va statea partial pe aceasta denivelare mica. Ce parere aveti, e ok daca exista acest damb de 2mm, chiar nu prea am variante ...
Ok, a venit ieri si corpul de bucatarie si azi am fost dupa bazin. Cu demontatul si montatul mobilei am stat ieri pana dupa 10 seara, azi de dimineata am plecat pana la capatul pamantului (in spate la turbomecanica) sa imi iau bazinul. A incaput cu mare dificultate pe bancheta din spate a octaviei. In portbagaj nu incapea deoarece latimea usii portbagajului e cam de 100cm.

La cele peste 60 de kg ale bazinului ne-am chinuit 4 baieti sa il urcam pana la 7. In lift nu se punea problema, deoarece nu vroiam sa il las rastorn ca sa incapa. Urmeaza sa ii lipsesc fundalul acum. Am autocolant negru. Il decupez la lungime inainte de a-l lipi, sau il lipesc si tai ce ramane? Am inteles ca e mai bine sa fie putin umed geamul, ca se lipeste fara bule de aer autocolantul, e corect asa ?

Am lasat acvariul toata ziua in pace in casa, sa se aseze si el dupa efortul la transport si sa ajunga la temperatura camerei. Dar acum as vrea sa ii pun autocolantul ca sa il mut din mijlocul sufrageriei la locul lui.
Salut si bine ai venit!

Postarea ta e savuroasa!

Cred ca aproape toti au trecut prin ceva similar (sau cel putin cei care au inceput in obor), eu de exemplu!
Interesant mi se pare ca l-ai auzit sarind din acvariu, cred ca aici ai si solutia la ce s-a intamplat.

In somnul profund, sistemul senzorial este deconectat de trunchiul cerebral (banuiesc ca dormeai profund la 5 AM). Primul stimul exterior puternic reactiveaza aceasta legatura intre sistemul senzorial si trunchiul cerebra si de abia al 2-lea stimul este perceput. Cu alte cuvinte, daca dormi profund si cineva pocneste de 2 ori din palme, tu o sa auzi o singura data (a 2-a pocnitura). E posibil ca un zgomot anormal sa fi speriat pestele si tu ai auzit zgomotul facut de el cand a sarit din acvariu.
Nul, pentru ca te complici mult. Nu o sa iti iasa sa iti faci singur o lampa cu led-uri, poti cel mult sa iti cumperi una gata facuta special pentru acvariu.
doamne cum arata !

Forum Index » Profile for eugen.popp » Messages posted by eugen.popp
Go to: