[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pterophyllum
Forum Index » Profile for Pterophyllum » Messages posted by Pterophyllum
Ohoo, bine! Am numarat ieri vreo 120, dar cu siguranta sunt ceva mai multi. Parintii tot au ceva de impartit, caci devin agresivi unul fata de celalalt destul de des.. De fapt ea este cea care ataca iar el incearca sa evite confruntarea pana cand nu se mai poate...
Va multumesc mult pentru ajutor, severus, koala!! Momentan face fata pompita mea...am putin de reglat la inceput pana ce aerul se distribuie egal, apoi functioneaza chiar binisor.
Sper macar 3 saptamani sa tina de acum inainte... Este noua. In caz ca nu, o sa iau una mult mai puternica, sau doua.
Am reusit!! Fiind bidoane diferite apa nu era la acelasi nivel nici sus nici jos. Dupa ce le-am adus la acelasi nivel aerul a trecut prin ambele furtune. Apoi am pus la loc bidoanele cum erau si vad ca functioneaza in continuare Multumesc!!!
Multumesc Lucian!! O sa incerc.
Am o dilema care pare stupida sau chiar este insa lamuriti-ma si pe mine daca stiti... Azi le-am dat artemia vie la puisori...cand am vrut sa mai adaug inca un bidon cu apa si oua de artemia ca sa am doua ce merg in paralel, am folosit la pompa de aer un conector in forma de "Y", ca sa directioneze aerul catre cele doua furtune ce intra in bidoane....Problema este ca aerul trece doar printr-un singur furtun si nu prin ambele (conectorul nu este nici crapat, nici infundat), daca misc putin se directioneaza aerul pe celalalt furtun si nu mai trece prin primul si tot asa. Nu ar trebui sa se distribuie aerul in mod egal? Pompa este Aquael Oxyboost 150 L/H pentru acvariu intre 100 si 150 litri. Nu este destul de puternica?
Ce simpatici suuuuuunt!!!! As vrea si eu sa pot tine asa pestii mei!!! Doar cand se bat ii ating pentru ca trebuie sa ii despart iar atunci nu le mai pasa de mine
Ti-ai mai acoperit acvariul? Eu am pus deasupra fasii din folie de vidat de bucatarie. Se lipeste foarte bine de sticla si bareaza salturile - caci si scalarii mei au prostul obicei sa sara din apa uneori. Dupa ce am intins bine fasiile, le-am dat gauri in siruri paralele cu un ac mai gros. In lateralele bazinului vreo 3-4 cm nu am acoperit. Cand am treaba in bazin doar ce dezlipesc folia apoi o lipesc la loc. Nu e ceva elegant insa poate salva vieti pana iti faci un capac ok.
Ape limpezi si pestisori sanatosi!!!

L.E. ....abia acum am vazut ca ai spus ca ti-ai facut capacul...sorry
Foarte fain filmuletul!!! Sa-ti traiasca puiutii si sa se faca la fel de mari si frumosi ca parintii lor!!!!
Severus, multumesc petru sfaturi si vorbele bune
Ape limpezi si pestisori sanatosi de asemenea si tie!!
Multumesc!! Daca te hotarasti, am de unde sa iti dau Numai sa mai creasca putin...
Hehehe m-am linistit !!! Urmeaza sezoane noi cu evolutia puietului
koala wrote: fiecare cioara-si lauda puii, asa ca nu e nici o problema!

Corect!! Iar daca nu va arat voua chiar nu am cui!
O sa cobor temperatura. Am crezut ca le este frig la pui, pentru ca de unde erau la inceput s-au mutat langa incalzitor.
Multumesc, Koala, iti multumesc mult pentru toate sfaturile, sugestiile, explicatiile si vorbele bune de pana acum! Ma bucur ca nu am dezamagit
Azi am primit niste oua bune de Artemia cu care sper sa am succes.
Intre timp hranesc puii cu Nobil Fluid, insa nu se inghesuie la mancare, nu imi dau seama daca inghit ceva. Inoata in grup insa fiecare in legea lui.
Parintii sunt foarte protectori, ataca pana si picatura de mancare Nici acum nu mananca...sunt agitati cu puii.
Am urcat temperatura la 28,5 grade C, iar noaptea cand las doar veioza aprinsa, puii sunt adunati ciorchine de jur imprejur la ecranul incalzitorului. Acum stau iar lipiti de geam precum in pozele anterioare.
O sa incep sa fac schimburi mici de apa. Are ceva daca aceasta este statuta de mai bine de o saptamana jumatate?

For all: Stiu ca stresez tot forumul cu intrebari si poze de parca nimeni nu a mai vazut Scalari...sper ca nu am suparat pe nimeni inca
Dap, in 4 luni le-am schimbat viata... Multumesc.
poza..
poza..
Puiutii sunt tinuti aproape de sticla...
Merci pentru idee! Acum folosesc o pipeta mai lunga pe care vad ca nu o ataca.
Am ridicat temperatura la 28 grade C.
Da, ai dreptate. Este din cauza puilor - coincidenta este prea mare.

Forum Index » Profile for Pterophyllum » Messages posted by Pterophyllum
Go to: