[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: eugen.popp
Forum Index » Profile for eugen.popp » Messages posted by eugen.popp
Message
Salut si Craciun Fericit!

Mai are careva de vanzare sau aduce Berghia Nudibranch? Imi trebuie 2-3

Multumesc,
Eugen
0722.600.278
Vând lampa Hailea 4x54w l??ime 1200 mm, cu 4 neoane reef (blue plus, actinic), neoanele au fost folosite aproximativ 7 luni, alimentare separata 2+2.

Lampa are aproximativ 5 ani, ideal pentru pornirea ?i cilcarea unui acvariu de recif, pana trece?i la o lampa de 15 ori mai scumpa.

Proba ?i predare personala metrou Nicolae Grigorescu

Pre? 200 de lei.

Eugen
0722.600.278
Salut!
Este un Botia macracantha (eu il stiu de clown loach) are vreo 10 cm cred, sta prea ascuns sa il masor.
Multumesc tuturor foarte mult pentru raspunsuri

S-a incalzit suficient afara asa ca m-am hotarat: marti discusii Am 3 bucati si un botia, anyone interested ?

Intre timp, incep sa imi strang echipamentele, o sa dureze
Planul meu este sa iau o parte din echipamente la un nivel rezonabil (de start), iar peste un an sa incep sa fac upgrade-uri iar acestea sa devina back-up.
Practic am o lampa hailea 4 x 54, careia ii voi schimba doar neoanele, iar upgrade-ul la lumina sa vina la anul.

In rest ma gandesc la urmatoarele:
La skimmer oscilez intre:
  • Skimmer Performer 150/800 DP EU – HYDOR - 1315 lei

  • SPUMATOR AQUAMEDIC TURBOFLOTOR 1000 MULTI SL - 1472 lei

  • Recirculare: Jebao - DC 9000 - 560 lei
    Denitrificator am luat deja unul Aqua Medic 10l
    Wavemaker ma gandesc la:
  • Jebao RW15 x2

  • Hydor Koralia 5000 x2


  • Ce parere aveti de skimmer respectiv wave maker.
    Si daca puteti sa imi recomandati ceva pt antifosfat, recunosc nu am inteles cum functioneaza, trebuie sa iau un reactor in care se pune materialul antifosfat, sau altceva ?

    Cheers!
    Eugen
    Salut!
    Multumesc pentru raspunsuri. Nu am progresat in principiu pentru ca nu m-am incumetat sa scot discusii la martiat pe frigul asta. Insa trebuie sa imi iau inima in dinti si sa ma despart de ei.

    Am citit evident si postul lui Batman, inteleg din mesajele voastre (sau lipsa lor ca as fi ok cu greutatea propusa)

    mi-am dat seama catrebuie sa refac si blatul de la mobila. el nu e dublu decat pe margini, pe latura din spate nu e dublu si nu apasa pe cadrul metalic decat in cateva puncte.
    Nu imi e foarte clar daca e un risc real sau nu.

    Din punct de vedere al bazinului (si al sump-ului) as vrea sa aduc toata sticla in casa si sa apelez aici la o persoana cu experienta. Pe net mi se pare de calitate munca celor de la aquadec, probabil insa o sa il sun si pe George de la reef.ro in caz ca se mai ocupa cu asa ceva.

    Aveti alte sugestii / propuneri pt bazin si sump ?

    Buna seara dragilor!

    Unul din proiectele mele pt anul 2018 este sa schimb procentul de salinitate in apartament :
    Pana acum am studiat 52 weeks reefing si destul de mult pe forum, dar evident insuficient.

    Avand in vedere ca stau la bloc, etajul 1, imi propun sa ma limitez la o masa maxima totala de aproximativ 850 Kg. Am deja standul, cadru metalic, lipit pe un perete de rezistenta, insa nu vreau sa imi incerc norocul. Drept urmare proiectul meu este urmatorul:

    Bazinul display:
    140 x 60 x 60 sticla de 12mm, ultra clear geamul din fata si un lateral. Intaritura in H, sistem bean animal overflow.
    Volum net 404, volum brut 504

    Sump (este limitat de cadrul metalic, realizat neinspirat)
    80 x 45 x 40 (L x l x H)
    volum net apa 83, volum brut 144
    Insa, imi ramane destul de mult spatiu pe laterale, cadrul metalic are o amprenta la sol de 2m x 60, chiar daca datorita barlor nu pot sa bag un sump mai mare, orice echipament care nu are nevoie sa stea in apa, va putea fi in exterior (ex reactorare).

    Astfel masa va fi: 500 Kg display tank cu apa +145 Kg sump cu apa + 45 Kg nisip + 20Kg roca (probabil dublu) + 120 Kg cadru, mobila echipamente = 830 Kg
    Avand in vedere ca apa sarata e mai grea, ajung undeva la 850 de Kg. Amprenta cadrului metalic la sol este exact 1.1 mp => sarcina maxima aproximativ 800 Km /mp

    Un prim set de intrebari va rog:

    1. Cati aveti / cunoasteti persoane care au la bloc acvarii cu o sarcina de aproximativ 800 Kg / mp (sau chiar mai mare)
    2. Exista recomandari sau contra indicatii referitoare la aceasta sarcina pe care vreau sa o introduc intr-un apartament de bloc ?

    In functie de raspunsurile la primele 2 intrebari imi voi ajusta proiectul sau nu si voi trece la urmatorii pasi

    PS: In momentul acesta am un acvariu cu 3 discusi, nu l-am repopulat dupa un deces in vara trecuta pt ca stiam ca urmeaza sa incep proiectul marin in scurt timp (timp ce s-a lungit). Anyway, pe cei 3 discusi trebuie sa ii marit inainte sa pot sa incepe efectiv proiectul.
    PPS: Stau in Balta Alba (de aici si numele)
    Vand acvariu 275L cu 5 Discus si toate echipamentele

    Salut!
    Ma mut in curand si sunt nevoit sa dau acvariul urmator:
    Acvariu 110x50x50 cu intarituri H si lipitura profesionala, sticla 10mm, stare f buna
    5 Discus cu varsta de aproximativ 1 an, dimensiuni intre 12 - 16 cm
    Alti pesti tetra, plante, gazon
    Substrat Argo 10L si Manado 30 L
    Filtre: JBL 901 (extern) si Eheim 120 intern
    Lampa Resun 4 x 54W T5HO cu 2 alimentari
    2 incalzitoare, priza programabila, termometru, alte accesorii, etc.

    NU ofer transport, predarea se face in sectorul 3, pretul este de 1000 de lei pentru tot ansamblul, vreau sa il dau exclusiv unui iubitori de pesti, nu ma intereseaza micul comert. Altfel acvariul valoreaza separat peste 3000 de lei.

    Telefon: 0722.600.278
    Salut!
    Revin la voi cu doua intrebari. Am observat ca unii discusi, parca se scutura putin. Am cautat pe forumurile externe si am vazut ca e posibil sa aibe un parazit. Intentionez sa ma duc la Maxipet sa ma uit de medicamente / deparazitare, dar ma gandesc ca e mai bine sa va intreb si pe voi, poate aveti sfaturi mai bune.

    A doua intrebare, e legata de planta aia care seamana cu un palmier. Stiti cumva ce nume are, nu am reusit sa o identific. Vreau sa citesc mai multe despre ea si cum se creste, pentru ca a crescut foarte foarte mut, si ma intreb daca o tund ce se intampla. Ea generand frunze tinere doar in varf. Oare trebuie sa o tund in permanenta si sa o replantez ?

    In alta ordine de idei, saptamana trecuta am avut o mica tragedie. Brown turqoise, fara nici un fel de semne, l-am gasit dimineata mort si mirosind urat. Seara era bine, nici un peste nu dadea semn de ceva. A trecut o saptamana de atunci, toti pestii sunt bine, parametrii apei sunt toti la fel. Am inceput doar sa fac schimb de apa putin mai des.

    Si ca sa ii raspund lui Ocean, am un curent serios de apa in acvariu, cel mai mult generat de Eheim-ul intern. E mult mai puternic decat JBL-ul extern.
    Salut!
    Am avut si eu SunSun 404B (ala cu UV). S-a ars din vina mea. Am vrut sa imi iau altul la fel, insa am gasit la aceeasi bani JBL. Evident am luat JBL e901.
    Salut!
    Ordinea filtrelor ar fi cam asa 1. Eheim 2. JBL 3. Tetratec 4. altele
    Daca ai bani alege clar JBL.
    Salut!
    Nu stiam ca e901 poate sa isi reduca debitul dintr-un robinet sau ceva similar.
    Insa daca vrei sa reduci presiunea pe teava de retur, vezi ca e901 vine in kit si cu un cap de retur dreptunghiular. Pe ala poti sa il montezi in capatul tevii cu gaurele si iti va scadea destul de mult valuirea.
    Multumesc frumos Stefan!
    Lasa ca apare Dragos la un moment dat, si sa te tii ciomageala ce imi iau
    Si o poza cu pestii in prima zi, toti cuibariti sub buturuga. Gata acum puteti sa dati cu pietre
    Au venit si Discusi! Eu ma gandeam asa, sa iau 2-3 pesti cu care sa ajung la maturitate. Eh de la plan la rezultat au aparut unele modificari

    L-am sunat pe Ciprian de la crescatoria din Onesti, i-am povestit ce bazin am eu si mi-a explicat ca minimul e 5 pesti, dar mai bine 6. Iar pe al 7-lea l-am primit bonus (un splendid brown turquoise 7 stress bars). Eu imi doream pesti de 8 cm, dar m-a convins la 10 cm si tare bine a facut, desi mi-a dublat costul de achizitie propus.
    Pestii au venit, sambata trecuta, intr-un sac imens de 17 Kg pe microbuzul de Onesti (am facut-o si pe asta, sa iau pachet de la microbuz, se vedea de la o posta ca nu eram din peisaj). Le-am facut acomodarea de peste 2 ore, care a fost chiar dificila, pentru ca nu aveam in ce sa pun sacul, dupa ce l-am scos din cutie. Am mai cumparat si 1 litru de artemia congelata si 1 litru de inima de vita preparata. Pana acum pestii prefera categoric artemia congelata fata de orice alta mancare.

    Bun, mai departe cu investitiile: acum am 2 incalzitoare resun de 200 si 250 de W. Am ajuns cu apa la 30 de grade, dar m-am decis sa cobor inapoi la 28 de grade treptat. Am introdus si o perdea de aer. Iar filtrarea am suplimentat-o cu un Eheim 130 cumparat de pe forum cu 80 de lei, la care i-am confectionat eu materiale filtrante din bureti.

    Parametrii apei erau aseara asa: PH 7.5 (greu de estimat nuanta daca merge spre 7 sau 8); KH 7; GH 13.5; NO3 aveam aseara inainte de schimbul de apa, aproape 25.
    Am luat si 3 felii de plexiglass de la Mr Bricolage (9.9 lei bucata) care stau acum intre luciul apei si lampa.

    In prima seara cand m-am intors de la serviciu am gasit un Red Marlboro sarit din acvariu. Era uscat si rece, am zis ca a murit. L-am luat si mai misca putin asa ca l-am bagat in acvariu. A inceput repede sa inoate si s-a asezat in curentul de apa (am citit ca ajuta la respiratie). De saptamana trecuta nu a avut nimic, nu s-a imbolnavit, nu i s-au deteriorat aripioarele deci inclin sa cred ca e bine si ca a scapat definitiv. Nu am idee cat a stat afara din acvariu, dar nu era apa in jur deci a apucat sa se usuce apa...
    Intre timp am pus foile de plexiglas in asa fel incat nu mai poate sari nici un peste.

    In primele zile pestii stateau mai mult sub buturuga, inotau putin, doar intr-o mica parte a acvariului. Intre timp brown turquoise a pus stapanire pe centrul acvariului si goneste oricare alt discus din raza lui, restul stau mai pe margini, in zonele plantate. De asta vreau sa reduc temperatura la 28 de grade, sa le mai reduc agresivitatea.
    Salut!
    Daca mai ai pomacea as vrea si eu 2-3. In ce zona locuiesti in bucuresti ?
    Salut!
    In primul rand mi se pare gratis la 170 de lei. Pe mine mai mult m-a costat reparatia la lampa mea

    Si eu am lampa de 1200 la un acvariu de 1100 si e chiar ok. La tine insa sunt cam multi cm si in stanga si in dreapta, si arzi niste lumina degeaba.
    Eu mi-am cumparat 7 discusi de la crescatoria din Onesti si mancare congelata pentru ei. Bine am vrut minimul de 5, m-a convins ca imi trebuie 6 si pe al 7-lea, un splendid brown turquoise, l-am primit cadou.
    Dimensiunea pestilor trebuie sa fie de 10 cm (pui tineri). Sub 10 cm nu se cresc in bazine nesterile. Unul din pestii mei are doar 9 cm si se vede ca este usor in urma fata de ceilalti pesti.

    Am uitat rezumatul: recomand foarte mult crescatoria din Onesti
    Aproximativ 160W de lumina iti ajung la acvariul tau. Eu am 216 W si am ajuns sa folosesc doar 2 din cele 4 tuburi, adica doar 108W la un acvariu de 275L.

    Cauta petshopuri online si vezi care livreaza prin curier. Sau iti alegi produsul si pe urma folosesti un site de tipul price.ro pentru a gasi furnizorul cel mai ieftin, dar da, acela este pretul pt aquabasis.

    Daca gasesti pe cineva in Baia Mare sa iti confectioneze un capac cu neone o sa iesi cu o suta-doua de lei mai ieftin.
    Salut!
    Pentru substrat iti trebuie un sol fertil si peste el un sol inert.
    Solul fertil se pune intre 1 si 3 cm, iar substratul inert (pietris) se pune minimum 5 cm. Altfel substratul fertil, care este de fapt pamant, va ajunge cu usurinta in apa si o va tulbura.

    Iti trebuie probabil 10 litri de substrat fertil si probabil in jur de 25 de litri de substrat inert.

    Pentru sol fertil cel mai ieftin este AquaBasis Plus. Eu am folosit prima data asa ceva, insa acum am trecut la Aqua Szut (mi se pare mai de calitate decat primul, la o diferenta mica de bani)

    Substrat inert cel mai convenabil este sa folosesti Manado, iar cel mai ieftin e pietris de granulatie 2-4 mm.

    Substratul inert se spala pana nu mai lasa murdarie in apa de clatit.
    Succes!
    koala wrote:E un acvariu prea mic pentru 5-6 discusi, eu cred ca trebuie sa iei in calcul un bazin cel putin dublu.


    Lasa ca vin eu cu update la bazinul meu cu discusi, sa vedeti ce pumni in cap imi dati atunci dar toate la timpul lor
     
    Forum Index » Profile for eugen.popp » Messages posted by eugen.popp
    Go to:   
    Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com