Date acvariu:
Volum acvariu: 90 l brut (Aquatlantis 80x30x45)
Pesti (inainte de eveniment): colisa chuna x 2, colisa laila x 1, neoni x 15, ancistrus x 4, 'Long-finned' Corydoras x 4, guppy x 4, melc galben x 1
Plante: Echinodorus Rubra x 1, 'feriga' - Microsorum pteropus x 1, un fel de iarba f lunga - Lilaeopsis macloviana x 14, si un fel de copacel pe care nu l-am identificat x 3
Filtrare: intern - mecanica & biologica (o cutie BioBox2); pompa hydor 7w data cam la 60% din putere (100% misca 550 l/h)
Aerare: n-am nimic pt asta
Iluminare: 1 neon; lumina 10h/zi
Decor: prundis in 3 straturi, cel de deasupra are si niste scoici f mici in el; o buturuga mica (sunt de la petshop)
Tratament: aquasafe & plantamin de la tetra;
Parametrii:
28`C
pH = 7.6
KH = 3'd
GH = 7 - 14'd
NO2 = 0.5 mg/l
NO3 = 20 mg/l
Ciclare: schimb 20l cam o data pe sapt
Hrana: tetramin fulgi (deschis de 3-4 luni), o data pe zi, cat mananca in 2-3 minute
Problema:
Am de cateva luni acvariul, initial erau 2 colisa, 4 guppy, 2 baloni si un gibiceps. Astia au dus-o binisor cu toate ca in cele cateva luni a murit un balon si gibicepsul. Acum vre-o luna am luat restul pestilor... La o zi sau doua mi-a murit si celalalt balon dar dupa asta parea totul ok.
Acum vre-o 10 zile, observ in acvariu un Corydoras mort cu burta gaurita pe care il ciugulea un ancistru

. Mai investighez si gasesc un neon mort lipit de scurgere... Parca avea o mica umflatura alba in z capului. Am mai gasit apoi in filtru un neon mic mort. Am schimbat apa, vre-o 30 l.
Ziua urmatoare observ un colisa chuna (cel nou luat) ca inoata haotic ff repede, parca vroia sa sara din apa. Pana la urma a murit. Si unul din gupy parca era decolorat si inota haotic...
De atunci, desi n-am schimbat nimic, nu am mai avut morti. Gupy-ul a ramas palid si are codita un pic zimtata.
Mi s-a recomandat sa schimb aquasafe cu aquatan si sa pun si sera nitrivec... Ce parere aveti?