[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: eugen.popp
Forum Index » Profile for eugen.popp » Messages posted by eugen.popp
Multumesc Dolly si Stefan pt raspunsuri. Le-am zis gresit bio-bule sunt bio-chips. Am sa urmaresc pe forum cand mai vinde lumea siporax si am sa mai fac inca un sertar. Acum am asa: un sertar cu bio-chips, unul cu siporax si unul cu perlon + burete.

I-am scris lui rebella pentru o buturuga si un set de plante de start si astept sa imi raspunda. Sper sa mi le trimita luni ca sa dau si eu drumul la acvariu pana weekend-ul viitor
Pai ordinea de jos in sus in canistra o sa fie cea din poza de la stanga la dreapta. Bio bule, siporax si burete. George mi-a zis ca la inceput pot sa pun un burete ordinar si pe urma vad ce mi se potriveste mai bine. Asa ca l-am luat pe ala auto.

Referitor la perlon, il las in fiecare sertar in parte. Sau doua sertare le las doar cu bio bule respectiv siporax si pastrez doua straturi de perlon pentru inlocuire mai tarziu ?
Hey!

Bazinul meu e de 110x50x50 asta o sa insemne net ceva peste 200l de apa. Maner am luat pentru mobila, ca desi am dat o caruta de bani, tot nu e ce mi-am dorit, in sensul ca imi lipseste manerul de la o usa (care se vede acum in poza), si gaurile de trecere nu sunt suficient de mari ca sa incapa un stecher cu impamantare.

Mesteresc acum la toate desi nu ii dau drumul weekend-ul asta, ca o sa astept si plantele ca sa fac treaba ca lumea, daca tot am asteptat deja atat
Am inceput sa asamblez filtrul. Cosurile au venit cu vata minerala sau cum s-o chema aia. O scot din cosuri si las doar bio-bule si siporax in 2 cosuri, sau las si vata ca e taiata exact pe dimensiuni ?
Multumesc Iulian si Dragos

A venit Mos Craciun, iar!

Am luat siliconul asta transparent pentru sticla, il voi folosi la prins ventuze. George de la reef mi-a zis sa ma potolesc cu incalzitorul de substrat ca nu fac o mare branza si cum oricum nu imi raspunde omul ala la telefon, cred ca incep sa ma apuc de treaba. O sa o caut si pe rebella pentru platute si o buturuga
Salut!

Am citit cu oarecare mirare postarea ta. In primul rand forumul acesta este dedicat hobby-ului si mai putin unei afaceri. De asemenea mi se pare dubios sa vrei sa lansezi o afacere intr-un domeniu despre care, din textul tau imi reieise ca, nu prea stii mare lucru. Din acest motiv stau si ma intreb daca postarea este reala sau nu

Incepe prin a citi de la link-uri utile ghidul incepatorului si ciclul azotului. Acestea sunt lucruri mai importante decat din ce se fac 87 de bazine.
Am gasit recomandarea cu lipitul ventuzelor aici:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/9470.page#82063 "Prinde heating cables cu ventuze lipite cu silicon de fundul acvariului
Ti-o spune un patit
Nu te baza pe ventuzele lor
Cind vei extrage o planta cu radacini mai mari vei disloca si cablul "
sau aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/1828.page#18304 si or mai fi si altele.

Eu citisem mai de curand faza asta dar nu mai gasesc postarea recenta. Deci de care silicon sa folosesc, conteaza sau poate sa fie oricare ?

Deasemenea daca din experienta imi puteti recomanda cu sa pun returul de la filtru, ca la mine in poza, sau in centrul acvariului?
Tot in locatia asta a fost si fostul acvariu, ca sa ma repet Tot cu mirodenii si pahare deasupra inca din 2008 si nu a patit nimic. Acum daca vezi le-am dotat si cu o bara de protectie. Acum daca e sa ti se intample se intampla indiferent cate masuri de siguranta iti iei.

Ma refer la ventuzele de prindere. Nu mai stiu unde am citit ca de ex la alea de substrat daca nu le lipesti se vor desprinde, si as prefera sa stau eu mai linistit ca nu imi fug. Din vechiul acvariu mi se desprinsesera toate in timp chit ca erau de firma, si nu mai statea nimic la locul lui...
Mi-a venit filtrul sun-sun 403b. Maine ma duc si la reef dupa lampa substrat si ce alte bunatati ma mai lasa buzunarul si sper sa dau si de baiatul ala cu incalzitorul de substrat, de care nu am mai reusit sa dau azi.

Filtrul arata ok, plasticul se vede putin ca e chinezesc, dar nu e grav. Canistra arata solid, doar racordurile sunt putin mai firave dar nu am degand sa bat cuie cu ele. Tinand cont ca in pretul a juma de filtru de firma include si UV e o afacere buna.

Referitor la ventuze, atat astea cat si cele de la incalzitor am citit eu ca e mai bine sa fie lipite cu silicon, doar nu imi doresc as patesc aventurile lui Stefan Conteaza ce fel de silicon? Am vazut ca siliconul acrilic are un pret de la 5 lei in sus. Pe urma nu sunt inca hotarat cum sa pozitionez returul de la filtru, intr-un capat sa bata pe toata lungimea, sau pe mijlocul bazinului ?
Pentru moment poti sa ii pastrezi. Tine cont de informatiile de aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/692.page cand vrei sa adaugi alte specii. Intre timp poti sa le cauti un camin primitor.
Pai depinde ce marime au acum si ce alte specii ai in acvariu, evident si in ce cantitate. Daca nu poti sa ii returnezi la petshop exista rubricile donatii si vanzari pe forum...

Ma gandesc ca daca ii muti imediat in alta parte (retur) mai rau ii stresezi.
Azi am avut mai putin de lucru si ti-am citit toata aventura. Felicitari pentru rabdare si constiinciozitate !
Marturisesc ca de abia acum am citit thread-ul acesta si am ramas uimit. Foarte multa munca dar si rezultate pe masura. Felicitari !
Salut si bine ai venit!
update: tocmai am dat comanda la reef.ro de lampa Hailea 4x54W red (incep sa am dubii ca e prea mult ) si de Manado 25l. Aquabasis mai caut la 5l, ca la reef au la 2,5.

Cu incalzitorul de substrat inca nu am facut nimic, sunt pe cale sa renunt la idee, ca mai mult m-am enervat. M-a contactat unul pe pm sa imi zica ca imi vinde un Dupla 60W la 160 de lei. Era interesanta oferta, dar informatiile le-am scos cu forcepsul, mi-au trebuit 2 pm-uri si inca 2 mail-uri sa aflu ca e SH, folosit, fara garantie, cutie sau altceva, fara nimic. Pana la urma am zis sa am incredere si ca ii platesc in avans. Surpriza costul a urcat la 170, ca a uitat sa imi zica de transport. Chiar daca nu e oficial, dar peste tot, cand platesti in avans, ai transportul inclus in pret. Faptul ca nu a acceptat nici un fel de concesie (in conditiile in care el m-a cautat pe mine) mi-a pierdut toata increderea, asa ca mai caut. smilie
@pluticoman: acvariul culcat pe o parte, geamul spalat bine de tot cu solutie de geamuri si sters, dupa care umezit cu un burete ca nu am avut fas. Am inceput dintr-o parte, primii 5cm sunt cei mai grei pana ti se aseaza traiectoria. Am mers incet de tot dezlipind cate putin si netezind cu o carpa mare autocolantul pe geam. Mare grija cand te apropii de final sa nu iti intre hartia dezlipita sub autocolant. Aici m-am chinuit vreo 5 minute cu spirt si o penseta sa o indepartez. Nu m-am intors deloc, am mers tot inainte si dupa cum vezi in poza nu am nici o urma.
Acum a venit vremea sa ma gandesc la substrat. Tot urmaresc un incalzitor de substrat la sectiunea bazar, dar pana acum nu a muscat nimic, ca sa vorbim in termeni piscicoli
Ca substrat m-am gandit sa pun Aquabasis + Manado(25L). Faza mai este ca as vrea sa am substratul in doua trepte ca in imaginea de mai jos. In partea joasa sa pun gazon, in partea inalta plante mai interesante. Diferenta de nivel as face-o din pietre mai mari ...
Asa mai vii de acasa. E o diferenta mare intre postarile tale de ieri si de azi. Nu stiu daca o simti si tu, dar este
Esti pe drumul cel bun. E normal sa se comporte acvariul tau asa la ciclare. La mine prin a 3-a zi nu se vedea mai nimic in el, pe urma s-a limpezit. E de preferat sa ai o piatra de aer unde sunt pestii. Mare grija la apa de fantana, e posibil sa fie foarte buna, dar la fel de posibil sa fie groaznica pentru pesti. Nu ai de unde sa stii asta fara teste amanuntie, de asta noi folosim apa de la chiuveta lasata la declorinat.
Mult succes!
Eu in final o sa merg pe open top. M-am tot invartit, m-am tot sucit, eu si asa am umezeala in casa deci ce or mai fi 5 litri in plus ) Pentru umezeala am inceput sa folosesc saculetii din auchan impotriva umezelii la 8 lei bucata. Fac treaba buna. In plus imi place sa ma uit la acvariu si de sus
Salutare si bine ati venit!

Aveti o postare frumoasa si foarte elaborata. Se vede ca v-ati straduit mult pentru pestisori.
Salut! Pe mine ma intereseaza:
11. Incalzitor substrat Dennerle 24V - 25W 200Ron
-sunt incluse ventuzele

Ti-am trimis de ieri pm

Forum Index » Profile for eugen.popp » Messages posted by eugen.popp
Go to: