Message |
|
Aici de ex la mine apa de la robinet e f dura , calcaroasa. Eu pun apa de la robinet direct in acavriu tot timpu cind fac schimburi de apa. Nu simt ca ar afecta plantele in vreun fel .
|
 |
|
http://www.barrreport.com/forum/barr-report/general-plant-topics/11939-weird-staurogyne-repens-melt-need-help
uite si aici am gasit ceva discutii legate de problem cu staurogyne . poate gasesti ceva interesant pt tine.
|
 |
|
Nu stiu daca asta e motivul , na eu am raspuns doar de ce cred ca nu vezi pearling . Tu ai dorit sa vezi pearling , ai crescut la 3b/s si tot nu l vezi din cauza flow ului prea mare care misca puternic apa in jurul plantelor. PH cit e acum ?
|
 |
|
Pai asta zic si eu ca ele nu apuca sa se formeze pe suprafata frunzei la dimenziunea la care sa le vezi cu ochiul liber .
|
 |
|
Nu stiu daca le place flow ul sau nu , dar idea cu pearlingul cred ca e reala , din cauza flow ului mare nu ai cum sa vezi bule , ele se dizolva instant . Interesant legat totusi de flow , eu am staurogyne si in stg si in dreapta acavriului. Cele din dreapta sint cumva sub flow si nu merg chiar asa bine ca cele din stinga .
|
 |
|
Acelasi lucru l am observant si eu seara de ex daca dau mincare la pesti si am oprit filtru , creste perlarea la plante .
|
 |
|
Eu zic ca da , este un motiv . Cred ca e acelasi effect ca si cind ai current de aer si usuca hainele spalate . Cam aiurea comparatia dar asta mi a venit in minte .
|
 |
|
Cred ca si mat ar da f bine , dar cred ca pe negru cum spunea si Lucian ar da cel mai bine .
|
 |
|
Si mie imi plac plantele .
|
 |
|
Mersi Lucian asa o sa fac .
|
 |
|
Am facut astazi primul test de NO3 de la sera. Nu stiu cit de précis este ca am comparat culoarea din recipient cu cele de pe hirtie si m as incadra undeva la 0...
|
 |
|
Mersi si tie Stefan (apreciez comment urile voastre ) , am sa tund si trifoiul , nu am vrut sa l tund deodata cu rotala dar sigur urmeaza si el .  .
|
 |
|
Multam tare de apreciere . Sincer am si eu vise de genu asta , cum ar arata cu o rotala complet verde.....sau alta planta stem complet verde....
|
 |
|
Poza nu e cea mai reusita da sper sa va dati seama ce e acolo ...
|
 |
|
Deci : fertilizez Ferropol 2,5 ml la 2 zile dimineata si NPK 1 ml la 2 zile pus seara.
Ok profesore fac si poze si atasez ..... 
|
 |
|
 Am sa pun si poza dar ma gindeam sa le las citeva zile sa mai creasca .
|
 |
|
Cred ca idea de salbaticie deja ai dat o prin numarul mare de crengi ( fain asezate ) .
|
 |
|
De accord cu tine , am inteles idea , eu ce ziceam era ca sa ai o planta stem predominanta ( ca volum si numar ) . Dar poate arata foarte bine si cum ai zis tu cu idea de salbaticie .. ramine de vazut  . Oricum tuns asa arata f fain.
|
 |
|
Scuze ca ti tot scriu.. ideile vin pe rind ...  . As pastra o singura planta stem tufa bogata sa faca V cu creaga , restu le a s tine scurte , altfel zic eu sufoci compozitia . Scuze ca m am bagat in topicu tau da na ti am zis doar cum vad eu ce ai acolo .  .
|
 |
|
Poate pui o poza si fara aparatura ... merita la ce ai acolo .
|
 |
|