[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Ben
Forum Index » Profile for Ben » Messages posted by Ben
Message
Salutare! Ceva sfaturi, va rog, despre hranirea tropheus-ilor din propria experienta?
Ma intereseaza ce marci de hrana recomanda cei care au crescut cu succes Tropheus la noi, frecventa de hranire, diversitate sau nu, diferente intre hranirea juvenililor fata de adulti?
Multumesc!
Iata ca revin la proiectul inceput acum 1000 de ani. Sunt la un pas sa dau comanda la sticla insa am nevoie ceva pareri avizate legate de gaurile pentru BeanAnimal sa nu fac fo' prostie.
Vasul de prea plin vreau sa-l fac intern iar gaurile sa fie pe laterala mica din stanga. Fatza respectiva are 65cm inaltime si 60cm latime. O sa merg pe PVC de 32. Am atasat o schita in care apar coturile si cotele aferente. Orice parere sfat e binevenit! Multumesc!
Vand acvariu 120x40xh55 (240litri) cu rama din plastic si capac Waterhome120, echipat cu 2 tuburi de 40w (107cm, AquaGlo + JBL Solar). Capacul are spatiu special pentru montarea unui hranitor automat. Acvariul a fost construit recent cu silicon negru Ceresit special pentru acvarii! Standul este si el nou, facut la comanda din PAL de 18mm si are dimensiunile 122x52xh90cm. Optional la cerere se pot adauga si usi cu balamale.
Pretul acvariului este de 650 lei iar standul costa 350lei. (Numai capacul costa pe net undeva la 500 lei!)
Pot oferi si transport in functie de localitate.
Nu gasesc nicaieri un review la skimmerele SERA...ma puteti ajuta va rog cu ceva pareri?
De vanzare pui de Vieja Synspilum, 6lei/buc. comanda minima 10bucati. Au cam 2 luni si aprox. 2.5cm. Trimit din Brasov, oriunde exista ruta directa tren/microbuz.

image

Poze cu parintii:

image

PM pentru comenzi sau mai multe detalii!
Practic la constructia de fata se ridica 3 probleme: sa nu faca burta, sudura sa sustina incarcatura blatului, structura sa nu se incline sau sa se torsioneze in lateral. Din start am plecat pe profile (un pic supradimensionate zic eu) de 50x50mm cu grosime de 3mm ", traverse pe latime si un singur bazin pe blat care se sprijina pe tata marginea blatului....deci am eliminat problema cu burta. Tot datorita profilelor de 50x50x3 a proportiilor, a distantei dintre blaturi si a inaltimii totale riscul de deformare sau torsionare la cat vreau eu sa incarc e practic inexistent.

Pentru ca sa nu solicit excesiv sudura, jos am adaugat inca 2 picioare exact pe mijloc iar sus, din considerente estetice, am optat pentru acele "proptele" sudate in colturi, o metoda des intalnita la structurile industriale.

In trecut am mai avut 2 sisteme similare pentru bazine mai mici, 2x450L (vezi poza) puse pe cadre din profil mai subtire de 40x30x2mm cu care nu am avut nici o problema ;) In plus, de curand am vazut acelasi sistem ca al meu intr-o crescatorie cu 2 bazine mai mari decat ce vreau eu sa fac....totul functional de cativa ani buni....deci am mare incredere in ce lucratura am si sunt sigur ca poate duce mai mult decat ma limiteaza pe mine tavanul

image
CALINDAN cu toata stima pentru grija si sfaturile tale as vrea sa stii ca ma deranjeaza modul agresiv si foarte caustic in care iti expui punctul de vedere oricat de pertinent si avizat ar fi. Mai ales ca asta e topicul meu si nici nu sunt vecinul tau de deasupra... Iti garantez ca bascalia din raspunsurile mele nu e menita sa te jigneasca in nici un fel, e pur si simplu felul meu mai vesel in care sunt obisnuit sa privesc viata ceea ce iti recomand si tie

Pentru lamuriri suplimentare....daca nu s-a inteles bine din prima sau s-a interpretat gresit...exemplul cuplului care face sex per metru patrat reprezinta un citat dintr-o discutie similara (despre rezistenta planseelor de bloc vs. acvarii XXL) de pe un alt forum romanesc care mie mi s-a parut amuzanta in ideea in care nu totul se reduce la 200kg/mp! (vezi informatiile care iti lipseau).
"Ruptul blocului in doua" a fost o expresie care mi s-a parut la fel de amuzanta si care a fost folosita initial intr-o intrebare adresata de catre R4du...normal ca nu o sa se rupa blocul in doua!

Poate nu sunt printre cei mai activi membri de pe forum insa te asigur ca sunt in "bransa" de mai bine de 20 de ani....timp in care am facut multe lucruri de care sunt foarte mandru dar si lucruri care pot intra lejer in capitolul rusinica De aceea nu m-am oprit niciodata sa citesc cat pot de mult, sa fiu la curent cu forumurile de aici sau de afara, sa ascult sau sa intreb atunci cand e cazul....sunt deschis la nou si la puncte de vedere avizate insa doar atata timp cat sunt date intr-un mod decent/cuvincios/bine intentionat/constructiv (merci cu ocazia asta lui kirucd si koala ).

Ca sa inchei intr-o nota pozitiva un post pe care aproape urasc ca l-am scris....multumesc tuturor pentru atentie si motivare!


Mulztam la toti pentru urari!

@CALINDAN Umbla o vorba p-aci': "da ce dom'le, daca eu am 80 kg si sotia are 70, nu mai putem face sex in picioare ca ne riscam?" "...incarcarea utila (medie) e cam cu un zero in plus fatza de ce-ai scris tu....adica undeva pe la 2000kg/mp ;) si daca tot vorbim de riscuri....se mai ia in calcul si faptul ca e parter, ca e lipit de un zid de rezistenta, si altele. Si "chiar daca"...iti dai seama ca o sa fiu primul care apare la TV ca a daramat blocul cu 2 acvarii!?!?!?!?

@alyenn666 Se face beanu chiar daca e taiata sticla, nu-i problem ;)
In sfarsit am demarat un proiect de suflet la care visez de foarte mult timp. E vorba despre un set de 2 tancuri de 700L suprapuse pe acelasi rastel.

image image

In bazinul de sus vor fi cazate mai toate ciclidele americane de talie mare care momentan sunt imprastiate in mai multe bazine (oscar, jaguar, green terror, vieja).

In bazinul de jos voi muta o gasca de severumi gold si red shoulder impreuna cu ceva geophagusi care momentan sunt inghesuiti intr-un 180L. Tot jos am sa mai adaug si ceva Tetramerum in functie de cat de cuminti vor fi

Ambele bazine sunt identice L200cm/l65cm/h55cm, sticla de 12mm, fund dublat cu sticla de 10mm, intaritoare duble si traverse tot duble. Standul e din teava de 50/50 cu grosime de 3mm, cu spatiu alocat pentru 2 sump-uri. Tinand cont de buget am sa pornesc cu ceva canistre pe care le am deja iar in timp urmeaza sa migrez pe sump-uri cu bean animal.

Pana acum am reusit sa imi fac raftul la un mester tinichigiu. Estimez ca are undeva la 150kg...ne-a rupt la carat dar satisfactie mare sa-l vad la locul faptei Am profitat de vremea frumoasa de azi si dupa ce am scapat de rugina superficiala (ruginol si smirghel) i-am aplicat 2 straturi de grund. Dupa ce termin post-ul de fatza urmeaza sa ii dau si o pensula de vopsea neagra.

image

image

image

image

Cu putin noroc saptamana viitoare comand sticla. Revin cu vesti si poze, tineti pumnii!



Super initiativa! Eu reprezint Petopia Exotics un Pet Shop relativ nou deschis in Brasov str. Zizinului 44. Pe partea de acvaristica printre alte specii avem in magazin un bazin de aprox. 300L cu ciclide africane (Malawi/Mbuna). Personal sunt pasionat mai mult de sud-americani care sunt mai bine reprezentati in magazin ( oscari, vieja synspillum, manuaguense, green terror, geophagusi, severumi, multispinose, jack dempsey, tetramerum, citrinellum, labiatus, etc.). Din pacate cererea pe partea de africani nu m-a motivat pana acum sa aduc mai multe specii insa sunt deschis permanent la cereri!
Vand 2 juvenili de managuensis de 5 luni aprox. 10cm, 35 lei/buc.:

image

Parintii:

image
Vand acvariu 112litri (L80/l35/h40) din sticla de 6mm, cantuita si lipita robotizat cu silicon negru.
- suport din stand de PAL melaminat negru, dulap 2 usi / 1 etajera.
- filtru intern Ocean Free Smart 600
- incalzitor Resun cu termostat 100W
- termometru
- radacina Twinty Wood - lemn de esenta tare care nu putrezeste si nu pune in pericol viata pestilor
- plante Valisneria, Cryptocorine, Bacopa
- substrat nisipos mixt.
- decor ceramic in forma de epava
- melci Pomaceea
- aprox. 35 de pesti (scalari, xifo, molly, neoni, kuli, corydoras, ancistrus).

Pret total: 500lei.

Acvariul se ridica personal din Brasov, nu fac livrari in alte localitati. Acvariul cu tot cu stand are inaltimea de 121cm. Ansamblul nu este echipat cu capac sau sistem de iluminare.
Nu vand nimic separat!

image

image

image

image
Vand lampa Hailea 4T5HO 1000mm 39W blue, noua sigilata, cu factura si garantie.
Carcasa argintie, 2 intrerupatoare separate, 4 tuburi T5 HO 39W - Hailea Extra Reef Tube, grile laterale de ventilatie, picioare de sprijin reglabile, reflectoare tuburi si protectie camera tuburi din plexic transparent.
Lampa e rabatabila pentru acces la acvariu.

Pret 490lei.

Tel.0744.44.0557 Sorin.

Nu vreau sa desigilez lampa si plasticele aferente pentru poze asa ca atasez 2 imagini reprezentative gasite pe net:

image

image
Vand acvariu Eheim 240L cu suport (baza+capac), fara instalatia de iluminat, identic cu cel de aici: http://www.acvariu.ro/forum/upload/2012/9/20/f13f6599b0e05a6824d50cf0dab01506_3789.jpg__thumb

Pret 350lei, cu ridicare din Brasov sau livrare in Bucuresti (mai multe detalii pe PM).

Ben
tel: 0720.725.726
mail: sorin@fenomedia.ro

Depinde mult de cat spatiu au la dispozitie perechile de Nigro pentru a putea depune linistiti si ulterior pentru a-si putea plimba puii. Conteaza mult decorul cu multe ascunzatori (pietre, radacini, ghivece etc.). Ce dimensiuni are bazinul? Ce marime/varsta au Nigro?
@HumanFace: Fiind tentat mai mult sa experimentez si sa imi "fac mana" pentru un marin mai serios, vreau in prima faza sa rezolv treaba cu luminile si sa vad cum merg apoi "zarzavaturile". Imi place mult insa si ideea cu acele de mare, mai ales ca vara le prind usor cu mana si doar cu o pereche de ochelari

Linkul il stiam, merci mult, m-a ajutat sa identific ce misuna prin bazin

@Gabriel Parca nu as vrea sa-l suprapopulez cu guvizi si creveti...mai ales ca nu are decat 130l...dar cine stie, pe viitor intr-un 300l (stiu, asa zic toti si apoi ii vad in cateva luni cu bazinele pline de corali )

Incet incet vreau sa ma obisnuiesc cu parametrii apei la "sarate" si sa ma joc si cu ceva teste de apa, etc. Din cate vad momentan sistemul e mult mai permisiv la erori ceea ce am inteles ca nu prea e valabil la un marin "adevarat".

Merci mult pentru aprecieri! Sper sa revin cu poze si mai reusite pentru ca momentan ma incurca rau un bazin plin, de 300L, pus pe jos, chiar in fata masutei cu "MeNeul" (cum il numea Sorin Damian)
Un bazin de 130L in care am adus o bucatica din Marea Neagra. Este primul meu experiment "salin" de care pana acum sunt foarte incantat. Acvariul are L60xl45xh45, aprox. 130l din sticla de 8mm, lipit cu Ceresit de acvarii, negru.
Folosesc un salimetru ieftin de la Sera si sare marina tot de la Sera (o prepar intr-un butoi unde o las la aerat/circulat 24h). Ca filtrare am deocamdata doar un burete bolborositor.
Ideea e ca pe parcurs, sa achizitionez toate echipamentele necesare unui bazin marin mai serios. Ca urmator pas ar fi o lampa si un sump.

image
Ca si decor, inafara de nisipul fin luat din Hornbach, restul sunt pietre si bucati de stanca de pe plaja Corbu (Navodari). Spartura de scoici (Mya arenaria, Midii, mult Cardium), cochilii de Rapana si Tritia.


image
Am adus si multe Midii vii iar cele mai miciau migrat peste tot prin acvariu, pe pietre, geamuri etc.

image

image
Pagur in Tritia si Scoica Inimii (Cerastoderma edule) aprope intreaga.

image
Acvariul e "bantuit" de 10-15 paguri (Diogenes pugilator) care permanent cauta de haleala si probeaza cochilii

image
Multe multe nevertebrate, aici un Sphaeroma serratum (cred)...se simt cel mai bine din moment ce in spatele pietrelor e plin de larve mici

image
Idotea balthica permanent in cautare de ceva de rontait

Am avut si alge (Enteromorpha, Cladophora, Ceramium) insa fara lumina potrivita au disparut treptat in 2 saptamani.
Ca si mancare, le dau Novo Crabs de la JBL odata la 2 zile. Schimburi de apa 20% saptamanal. Acvariul are acum aprox. 3 saptamani.
Merci!
O vreau si eu te rog!
Am fost....miiiiiiiiiici rau....si asta ca asta, dar foarte scumpi...

Merci oricum pentru indrumare!
 
Forum Index » Profile for Ben » Messages posted by Ben
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com