[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihai86
Forum Index » Profile for mihai86 » Messages posted by mihai86
Message
eu ii hranesc odata pe zi, dar temeinic Aproximativ 2 ore am suspensii in apa si ceva rahatei, am si o gramada de pietroaie in bazin, probabil din cauza asta circula mai greoi apa...Da sunt multumit de calitatea apei, 2 saptamani nu am treaba (da stiu ca normal e sa fac schimburi saptamanale de apa si sa curat internele, dar nu am mereu timp). Odata am neglijat bazinul vreo 6-7 saptamani treburi-probleme-nebunii, doar hrana zilnic si atat, pestii nu au patit nimic, in schimb eram sa ard canistrele, buretii de pe sorb erau full si debitul aproape 0, Eheim-urile in schimb trageau chiar daca erau pline ochi. Filtrele Internele le-am lasat cum au venit din fabrica: 2 compartimente cu 2 bureti.
Te-as sfatui sa faci bazinul cu inaltimea de 60, la 50h daca mai pui vreo 4cm nisip + intaritoare, sau suport capac etc. ajungi undeva la 40 cm coloana de apa. Inca ceva, incearca sa-i faci si un sistem de schimb de apa la picatura, eu ma oftic ca m-am grabit si nu l-am facut.
Adaug si eu o varianta, varianta mea bazin 150x70x60 vreo 50 de pesti, 40 adulti, am 2 JBL cirstalprofi e1500 cu vreo 8L siporax in ele, fiecare canistra este pe o latura (una pe stanga una pe dreapta, cu in si out), pe sorburi am montat bureti. Nu am mai desfacut canistrele de 1an, ce-i drept debitul a scazut vreo 30% asa ochiometric. Pe langa canistre am 2 interne (cate 1 pe latura) Eheim 2252 strict ptr filtrare mecanica. La 2 saptamani curat internele si buretii de pe sorburi, odata cu schimbul de apa, vreau sa zic ca Internele rup zona, am avut de-a lungul timpului aproape toate rasele de filtre interne, de la chinezarii din obor pana la filtre de firma, dar Eheim Powerline 2252, m-a dat pe spate! Ce poma de valuri, UGJ si alte vrajeli, filtrele astea sunt niste panzere imense, puternice si foarte bine construite-gandite. Eu la sfatul lui Calin le-am cumparat si sunt foarte multumit, intr-adevar sunt cam scumpe dar fac toti banii si strang suspenii & shit foarte bine + ca nu mai stau sa deschid canistrele la 2 luni ...
da ... m-am uitat eu stramb ... greseala mea
Felicitari! E realizare mare locul 41 !!! Bravo!
Bravo! Felicitari!
Mult succes in continuare cu viitoarele proiecte!
Ma bucur maxim ca sunt roman!
Domnule, a fost un privilegiu si o bucurie, sincer, sa urmaresc acest post cap-coada, de la asamblarea acvariului, fixarea decorului, echipamentelor ... introducerea pestilor, pana la ultimul filmulet: un acvariu deosebit, foarte bine ingrijit, matur, care a gazduit niste exemplare superbe, pana la acest post doar in documentare am vazut asemenea pesti. Nu te cunosc personal, dar se vede ca esti un om meticulos, grijului, sensibil (in ciuda dimensiunilor mari ) care a pus munca, pasiune si suflet in realizarea acestui proiect. Sa vezi bazinul gol e dureros, dar sti ca pestii sunt pe maini bune. Daca din prima incercare ai realizat un bazin superb sunt sigur ca urmatorul va fi si mai si.
Inchei multumindu-ti pentru ultimul spectacol (video) cu pestanii in bazinul lor original, foarte frumos!
Iti doresc tot binele din lume si sanatate!
Frumos acvariu, un bazin mare, bine echipat! Ai ales bine pestanii foarte frumosi, sa-ti traiasca si sa creasca mari si santatosi sa te bucuri de ei!
Felicitari!
ce model-firma este filtrul extern de 1400L/h si ce medii ai in el? De cand ai pornit acvariul l-ai deschis ptr curatare? Daca l-ai curatat, ai spalat mediile filtrante cu apa din acvariu sau de la retea?
Nu cred ca va reusi nimeni sa-ti dea sfaturi din informatiile date de tine, indiferent cat de experimentat ar fi. Cati litri are bazinul? Ce echipamente ai (filtrare, aerare, wavemaker etc.), ce fel de filtre ai? (interne/externe) daca sunt externe ce medii de filtrare folosesti? la ce interval de timp cureti filtrele? La cat timp schimbi apa si cat? Ce temperatura are apa, ce tip de hrana le dai? ce simptome prezinta pestii? cand au aparut primele decese? si daca au aparut in urma unor schimbari facute la setup sau in dieta pestilor. Daca ai inceput un tratament ce fel de tratament administrezi? etc.
Cu cat dai mai multe informatii cu atat mai bine.
Poti si pune poze, ar ajuta.
m-ati resetat cu chestia imbatranirii - aparitia petelor negre pe L. Caeruleus, culoarea abdomenului si gusa albastra (chiar nu stiam) ... ma duc sa ma uit si eu mai atent la ai mei. Am 4 masculi de vreo 12-13 cm varsta de 4 ani, doar cand se caftesc se inchid la culoare in rest sunt galbeni fara pete, pacat ca nu am un aparat mai performant sa-i prind.
Superb acvariul, exemplare deosebite, talentul fotografului ... jos palaria. Ce Dslr si sticla ai folosit ptr. aceste poze minunate?
eu zic sa nu faci modificari la canistre, sa le lasi asa cum le-a gandit neamtzu, daca tot vrei ceva sa-ti traga suspensiile din apa si sa ajute canistrele la filtrarea mecanica, cumpara-ti 1 sau 2 interne puternice, cate unu pe fiecare latura, cum ar fi ferplast bluemodular sau monstru asta de Eheim: http://www.youtube.com/watch?v=cd66E3VFhwI
Am 2 astfel de interne si trag rahateii de rup
Frumos bazin, daca se poate o mica idee: parca ar mai trebui cativa bolovani in dreapta, in rest arata f.bine, trebuie doar sa astepti instalarea algelor pe fundal si pietre
Bravo!
Foarte tare bazinul si fotograful, bravo domnilor!
tare tanculetul, se vede si evolutia (2007-2010) din ce in ce mai fioros si mai capabil.
on topic: mult succes cu puii! vad ca ai ceva, sa-ti traiasca!
Salut, bine ai venit. Dimensiunile acvariului sunt bune, se putea si mai mare, dar e ok ... despre sistemul de filtrare pe care l-ai enumerat tu, sincer nu am auzit: black box - cutia neagra sa inteleg ca acvariul vine cu aceste accesorii: filtru/filtre, pompe, incalzitoare, capac cu neoane - adica e un kit complet? pune te rog un link sau niste poze sa vedem care e treaba cu filtrarea: ce capacitate au filtrele, ce putere (L/h), daca sunt interne sau externe, prin ce medii se face filtrarea etc. La acvariile cu ciclide africane, filtrarea este cea mai importanta. La capitolul lumini, dupa parerea mea, este cam mult 4 neoane, mai ales T5-uri, avand in vedere ca nu ai plante, o sa creasca algele pe geamuri, cele de pe pietre sunt binevenite
Problema e ca nu am avut pana acuma ciclide, de nici o culoare si de nici o natie
dar presupun ca nu esti nou in acvaristia, adica ai mai crescut pesti?
Pentru cresterea ciclidelor in mare, cele mai importante sunt: Marimea bazinului (cu cat mai mare cu atat mai bine), Filtrarea trebuie sa fie supradimensionata, sa includa filtrare mecanica, biologica, ideal ar fi sa ai si un sterilizator UV. Spre exemplu bazinul meu (150x60x70) este echipat cu 2 filtre externe JBL e1500, in care am 5L de siporax (medii biologice), filtrele au cate un burete la sorb sa nu permita intrarea dejectiilor si 2 filtre interne Eheim 2252 (1200L/h) care se ocupa de filtrarea mecanica (aduna rahateii). Un alt aspect imprtant este hrana, trebuie hrana dedicata, diversifica si calitativa.
PS. te-ai documntat in legatura cu pestii ti-ai format vreo idee cam ce specii vrei?
oficial sunt bolnav ... e bestial decorul, pe langa el, niste pietroaie inchise la culoare cu un nisip deschis gen cuart o sa fie nebunie!
cum schimb eu apa: un furtun lung de vreo 8m, un capat bagat in acvariu (care este pe hol), celalalt capat legat la un robinet in baie, dau drumu la apa, pana vad ca nu mai ies bule de aer in acvariu (adica se amorseaza), decuplez capatul de la robinet si il bag intr-o galeata care sta in cada. Apoi ma duc si sifonez, rahatei si nisip fara nici o grija, nisipul ramane pe fundul galetii, apa se revarsa in cada, dupa ce termin, clatesc bine nisipul din galeata si il pun la loc, leg furtunul la reteaua de apa si completez apa scoasa. De obicei schimb cam 170-200L in 20min. Cu spalatul filtrelor interne maxim 40 de minute (binenteles le spal cu apa din acvariu).
misto dimensiuni!
spor la treaba, te asteptam cu poze sa vedem evolutia bazinului
din ce vad eu, dopurile de pluta mentin la suprafata batul acela de frigaruie, in care este infipt o felie de castravete.
 
Forum Index » Profile for mihai86 » Messages posted by mihai86
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com