[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabi C
Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
M au ajutat si ma ajuta foarte mult informatiile de la tine si de la ceilalti colegi de forum legate de fertilizare .
Lucian sint foarte de accord cu tine inca de la inceput. Problema a fost ca a trebuit pe rind sa iau testele , si de NO3 si de PO4 ca sa stiu exact ce concentratii am in apa.
Am facut un test de fier acum seara , nu mai facusem de ceva timp si e undeva la 0,25 mg/l . Trebuie sa mai fac inca o data si celelalte teste de PO4 si NO3 ca ma trezesc cu tot felu de alge .
Dap e f adevarat lucrul ast aca fiecare acvariu consuma diferit . Cred ca la mine tripartite consuma f mult din fertilizant .
Mersi de informatie , bine de stiut !
foarte faine si plantele si poza
Am scos pina la urma bucephalandra . Daca as avea cum sa o trimit as face o cadou cuiva , oricui .
Am dublat cantitatea de NPK pun 4 ml la 2 zile . Incepe sa se simta putin la plante , dar in testul de PO4 spune ca inca e prea putin . Am facut testul la 4 ore dupa ce am bagat NPK si la fel pot sa spun aproape de 0 fosfatii .
Multam tare de informatii.
Singuru lucru care ma deranjeaza sa zic la bucephalandra ( care altfel e o planta super faina )e ca e mica iar rotalele vad ca au tendinta mereu de pe la jumatea plantei in jos sa dea radacini care mi se par ca se vad destul de urit . Ideea e ca as fi pus o planta care sa le mascheze si sa fie si faina . De aia intr un fel imi pare rau ca am scos eleocharisul .
Superba poza !
Da asa e Lucian, cind am luat NPK asta nu stiam prea multe legate de dozarea macro . O sa iau solutii separate ( mai pe rind ca o sa ma puna nevasta s adorm la usa afara la cit cheltui cu acvariul ) . legat de planta de aia am si scris aici sa ma consult cu voi . Adevaru e ca iti dau dreptate , crypto nu e o planta spectaculoasa .... tot ce se poate sa nu o pun in bazin .
Am facut acum seara un test de PO4 . Valoearea obstinuta sub 0,2 . Pot sa spun ca aproape este incolora apa nu sesizez decit fff vag o paloare de verde .
Trebuie sa bag serios macro in bazin .
Am cumparat azi asa ceva , as inlocui bucephalandra care mi se pare un pic mica pt zona aia de acvariu in care este acum .
http://s297.photobucket.com/user/aquascaping-paradise/media/Dennerle%20Cryptocoryne%20wendtii%20Broad%20Leaf_zpshfwybtsx.jpg.html
Pai nu am zis sa scoti acum .... si nici nu trebuie neaparat sa scoti iti ziceam asa cum mi se pare mie ca ar arata mai fain .
Ma refer la cea care se vede complet , ca cea care e ascunsa de se vad doar ceva firvuri arata f bine.
Culoarea pietrelor merge beton cu verdele de la plante , ti am zis singura faza e cum ar arata fara planta aia mare intre pietre .....
Dap Lucian este GSA . Cred ca in viitor pt un un avarist va fi obligatory facultatea de chimie . Daca se poate si cu doctorat .
Pai am scris un pic mai sus Lucian, simbata iau test de PO4 si testez . Am sa te tin la current cu valorile care le citesc . Mersi tare mult de ajutor .
Si cum rezolv asta ?
Cred ca le ia putin din farmec la pietre .
Interesant ca au o rat ade crestere f rapida algele astea , apar la citeva zile si pe Frunze noi aparute . Nu am avut in primele saptamini de la start si am acum ....

Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Go to: