[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: catalin_
Forum Index » Profile for catalin_ » Messages posted by catalin_
Pietre/lemne/plante luate din natura? Nu stiu daca ouale rezista la uscare.

Uite si un link https://www.google.ro/search?q=damselfly+larvae&biw=1199&bih=841&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=52AtVJaqA8egPYGPgbAM&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ
Larva de libelula parca. In orice caz e carnivora. Iti va ataca pestii mici daca ai/bagi.

Edit: tare ca am postat in timp ce tu ai scos poza cu ea )
sebacka wrote:Mersi Adrian

Asta e hibrid rcs + tiger?
Cas de oaie
ispriluc wrote:Multumesc pentru sfaturile bune, stiu ca se bazeaza pe ani de zile de practica.

De amuzament, ceva ce am gasit documentandu-ma despre una alta:
But it was Robert Straughn in the 1950s who advocated live rock, but he didn't understand the bacterial facet of it and considered the aiptasia anemones on the rock to somehow add healthful benefits to aquarium water. (I still have his book)
He didn't call it live rock, "but anemone rock"
Unfortunately in the early 70s we tried to keep aiptasia in our tanks but could not. I used to buy aiptasia and try to get them to live in my tank, but from all the copper I had to use, the things would not live. All fish had ich, there were no reef tanks and what we had were not very healthy so coper had to stay continousely in the water. There was no liquid copper so we used pennies, 20 to the gallon and when the fish would lie on the bottom, we knew to remove some pennies, about five cents.
So that is also a little history.

Oare cum o sa aratam noi peste 50 de ani?

Interesant sa afli cum decurgea acvaristica acum ani de zile. Incepi sa apreciezi cat de mult a avansat tehnica/tehnologia
Buna alegere
Gabriel wrote:Floriane,

Lumina lampii se imprastie un pic cam mult dar cred ca este o problema ce o poti rezolva.

Tine-ne la curent cu evolutia.

Imaginea cu acvariul este supraexpusa, de aceea pare deranjanta lumina din laterale. Cred ca la o expunere corecta nu e asa deranjanta
Dupa atat timp esti sigur ca nu vrei un substrat proaspat?
Ca de exemplu: frunzele de la baza, aparute in conditii de emers, sunt rotunde. Cele din varf, aparute sub apa sunt vizibil alungite si vizibil diferite de cele ale celorlalte plantute de HC pe care le-am plantat. Concluzia mea e ca acesta e un fir de Hemianthus micranthemoides care a contaminat cultura de HC.
image
gelu_a wrote:H micranthemoides parca are frunzele mai alungite. Sper sa fie o cuba

PS. dimineata inainte de a cumpara Hemianthusul tocmai iti admirasem Iwagumi-ul. Good work! ;) si ma gandeam ca as incerca si eu asa ceva...

Pe mine emers m-a pacalit, am avut si HC si HM acum ceva vreme, cand am plantat HC emers. Frunzele par rotunjite pana ajung in apa, apoi isi arata adevarata fata Se pare ca 1 din tufele pe care le-am plantat de curant era de HM. Am scos-o. Si mai e una care pare suspecta. Pun fotografii in curand.
Pare un Hemianthus. Poate gresesc, dar si Hemianthus micranthemoides seamana cu H. callitrichoides Cuba cand creste emers. Eu am luat de pe un site romanesc si mi-a venit H. micranthemoides in loc de Cuba. Ei au ridicat din umeri...
viulian wrote:Sunt curios cum merge cuba, precum si de schema de fertilizare si iluminat.

Dupa ce am avut un success neasteptat cu HC intr-un acvariu de 16L si cu 2 lampi Dennerle de 9W + Schema Dennerle, well, mi-e greu acum sa echilibrez un acvariu de 30L cu HC, 2 (sau 3) lampi Dennerle de 11W + schema Dennerle.

Momentan pare sa creasca si sa se intinda. Multe tufe cresc lipite de sol, altele un pic vertical. Lumina - 2x24W Osram 865 cu 2 reflectoare JBL Solar Reflect . Primele 3 zile am pus 12 ore pe zi (12-24), apoi 8 ore in 2 reprize de cate 4 si 5 ore (12-16 si 18-23). CO2 din butelie, nu stiu exact cate bps... cam 1 la 2-3 secunde. Sol ADA Aquasoil Amazonia (cel cu granule mari, nu Powder). Fertilizare inca nu am facut inca.
Utricularia pe scoarta (poza cu telefonul).
Multumesc pentru sfaturi

A mai crescut un pic.

image
Nu mai doresc gazon de Utricularia prea curand. Intretinerea e cu batai de cap
Continuarea povestii: Iwagumi - partea a 3-a (Hemianthus c. Cuba)
image

image

image
Acest thread este continuarea pentru Primul meu acvariu: Iwagumi 2.0.
Nu este decat un facelift, dar am crezut de cuviinta sa aiba un topic nou.

Am zis adio Utriculariei (cel putin covorului), substratul a fost curatat prin sifonare (desi tot oscilam intre a-l curata si a-l spala, dar nu prea cred ca e o idee buna sa speli ADA Amazonia...).

Asa ca a fost aspirat temeinic, acvariul lasat fara apa 24 de ore, algele de pe pietre uscate si apoi criogenizate cu CO2 sub presiune de la butelia de CO2 (nu le-a placut asta - acum zac rosii )

Am plantat Hemianthus c. Cuba crescut emers intr-un vas de mai bine de un an pe pervaz. Desi am folosit o cantitate semnificativa, am plantat cat am putut de adanc (pentru a evita repetarea experientei cu Utricularia care se desprindea din substrat), afara ramanand doar varfurile, desi sub sol e o tufa destul de mare. Pus apa la loc, lasat 24 de ore doar cu apa, filtrul fiind folosit pentru bidonul de 5 litri unde am tinut cei 7 Otocinclus si crevetii maturi/juvenili. In acest timp un Otocinclus a reusit sa inoate in teava de out a filtrului, impotriva curentului cu debit micsorat, fiind gasit mort dimineata in furtun 2 creveti morti, probabil din lipsa de oxigen.

Apoi am mutat filtrul la acvariu, iar pestii si crevetii s-au intors in proaspat reamenajata lor casa.

Nou:
- autocolant translucit, mat - mult mai ok decat cel negru
- recent am pus o bucata de scoarta de copac pe care am prins cu plasa niste... Utricularia Nu pot sa renunt la ea de tot. Va creste semi-emers, o parte sub apa, o parte in aer. Dupa scoarta se pot ascunde crevetii sau Oto, cand au nevoie de intimitate.

marti, 23.09.2014
image

joi, 25.09.2014
image
Humbert wrote:
irukandji wrote:"DOW CORNING 881 Silicone Sealant is not recommended for structural glazing, aquarium manufacturing or insulated glazing applications."

Sfinte c****t, mi-a picat fata!!!

Faza de "oops"
Trai-ti-ar iarba

Forum Index » Profile for catalin_ » Messages posted by catalin_
Go to: