Acest thread este continuarea pentru
Primul meu acvariu: Iwagumi 2.0.
Nu este decat un facelift, dar am crezut de cuviinta sa aiba un topic nou.
Am zis adio Utriculariei (cel putin covorului), substratul a fost curatat prin sifonare (desi tot oscilam intre a-l curata si a-l spala, dar nu prea cred ca e o idee buna sa speli ADA Amazonia...).
Asa ca a fost aspirat temeinic, acvariul lasat fara apa 24 de ore, algele de pe pietre uscate si apoi criogenizate cu CO2 sub presiune de la butelia de CO2 (nu le-a placut asta - acum zac rosii

)
Am plantat Hemianthus c. Cuba crescut emers intr-un vas de mai bine de un an pe pervaz. Desi am folosit o cantitate semnificativa, am plantat cat am putut de adanc (pentru a evita repetarea experientei cu Utricularia care se desprindea din substrat), afara ramanand doar varfurile, desi sub sol e o tufa destul de mare. Pus apa la loc, lasat 24 de ore doar cu apa, filtrul fiind folosit pentru bidonul de 5 litri unde am tinut cei 7 Otocinclus si crevetii maturi/juvenili. In acest timp un Otocinclus a reusit sa inoate in teava de out a filtrului, impotriva curentului cu debit micsorat, fiind gasit mort dimineata in furtun

2 creveti morti, probabil din lipsa de oxigen.
Apoi am mutat filtrul la acvariu, iar pestii si crevetii s-au intors in proaspat reamenajata lor casa.
Nou:
- autocolant translucit, mat - mult mai ok decat cel negru
- recent am pus o bucata de scoarta de copac pe care am prins cu plasa niste... Utricularia

Nu pot sa renunt la ea de tot. Va creste semi-emers, o parte sub apa, o parte in aer. Dupa scoarta se pot ascunde crevetii sau Oto, cand au nevoie de intimitate.
marti, 23.09.2014
joi, 25.09.2014