| Message |
|
|
|
Si eu zic ca e Anemona Viridis. Sunt frumoase pe viu, nu stiu ce poze ai gasit tu. Iar partea galbuie e fosforescenta la moonlight.
Eu am doua in acvariu.
|
 |
|
|
|
Salut!
M-ar interesa cei 2 Ocellaris si 1 Brittle Star mica daca se poate. I-ai putea trimite cu microbuzul in Bucuresti in siguranta? Si cam cat ar costa transportul? Eventual poti trimite un singur colet pentru mine si r.o.n.i si cine mai vrea din Bucuresti.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
Eu astept poze cu saratelul. Poti deschide jurnal la rubrica despre acvarii marine.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
Frumos inceputul!
Mie singurul lucru care nu imi place sunt tevile din stanga. Le-ai putea acoperi cumva, se vad destul de urat.
|
 |
|
|
|
Clarkii e adult, are sigur peste 2 ani si jumate (e luat de la un coleg forumist care il avea de peste 2 ani in acvariu). Cred ca va ramane asa, mai mic.
Daca cumva vor fii probleme in viitor o sa dau Clarkii sau mai fac un acvariu.
|
 |
|
|
|
Schimb sau vand Anubias Barteri.
Am mai multe bucati, preturi intre 7-30 ron. Plantele sunt fara alge.
Numai pentru Bucuresti!
Schimb cu:
- Valisneria Spiralis, Staurogyne, Blyxa, Echinodorus, alte specii de Anubias, Nucus, alte plante pe care nu le am
- echipamente de acvaristica de apa dulce sau sarata - pompa de aer cu baterii, con depunere discusi, filtru hang-on mare, fertilizant etc
- corali
|
 |
|
|
|
Stiu ca nu se pun in acelasi acvariu in mod normal. L-a fugarit cateva zile, dar acum e destul de liniste in acvariu. Si cand se mai da ocazional spre el nu il atinge.
|
 |
|
|
|
Update:
- am adaugat 3 corali: Euphyllia, Milka si Candy Cane si le merge bine
- acvariul merge bine, coralii incep usor sa creasca - in ritmul lor, ca doar nu-i grabeste nimeni
- incepe in sfarsit sa se vada foarte putina coralina pe alocuri
Planuri de viitor:
- sa fac suport cu ventilatoare si controller pentru racirea acvariului pe timpul verii
- sa fac suporti pentru senzorii ATO
- sa mai iau 1 Ocellaris
- sa iau Discosoma verde
|
 |
|
|
|
S-au dat.
Se poate inchide topicul!
Multumesc!
|
 |
|
|
|
Vand sau schimb:
- Leduri Royal Blue 3W - 5 ron/buc
- Leduri 10000K 3W - 5 ron/buc
- Leduri 20000K 3W - 5 ron/buc
- Leduri UV 3W - 10 ron/buc
Schimb in Bucuresti cu:
- robinet de out pentru filtru extern Jebo 835
- 1 Amphiprion Ocellaris
- 1 Discosoma verde
|
 |
|
|
|
Vand 2 paguri red legs, unul e cel din poza, celalalt identic, dar foarte putin mai mic - 25 ron/buc sau schimb cu 1 Ocellaris.
Ii dau pentru ca 5 paguri intr-un acvariu de 64L sunt prea multi. Nu s-au legat nici de corali nici de melci. Ii hranesc ocazional cu bucatele de crevete congelat pe care il iau din penseta.
Preferabil in Bucuresti.
|
 |
|
|
|
Din cate vad eu cea recomandata de Shubi are 4.2A, adica e perfecta pentru lampa ta. Cea de 2.4A nu ti-e buna din moment ce ledurile tale consuma 2.7A.
Eu tot nu inteleg de ce nu o iei pe cea recomandata de Shubi.
|
 |
|
|
|
Aici din pacate nu te pot ajuta ca nu am asa ceva, dar cred ca ar trebui oricum o poza mai clara cu melcul, ca nu se vede.
Trompa au mai multi melci, fara poza clara e greu de identificat, poate fi inclusiv pui de nassarius si atunci ar fi de bine.
|
 |
|
|
|
Parerile despre asterine sunt impartite din punctul asta de vedere. Sunt acvaristi care spun ca le-au mancat din corali si sunt destui de multi si cei care le au in acvarii fara probleme. Personal am in acvariu asterine (mi le-am dorit) si nu le-am prins sa se dea la corali. Ma gandesc ca este posibil din cauza ca acvariul nu era ciclat coralii sa fi fost pe moarte si poate asterinele doar i-au "ajutat".
Mai asteapta oricum si alte pareri, dar eu le-as baga inapoi in acvariu.
|
 |
|
|
|
Guppy nu au ce cauta cu Pangasius. E posibil ei sa le fi ciupit cozile. Nu sunt compatibili.
|
 |
|
|
|
S-a mai scris, dar..... Intareste repede fata acvariului ca risti sa te trezesti cu acvariul spart.
E exagerat de putin 4mm la 150L, cat are acvariul tau. Iti trebuia sticla e 8mm, adica dubla sau minimul minimului 6mm cu intarituri.
Eu la acvariul mic, de 64L am sticla de 6mm. Nu vreau sa jignesc, dar cine a facut acvariul ala ori l-a facut pentru hamsteri ori si-a batut joc.
Lumina o poti pastra momentan daca zici ca plantele se dezvolta, doar ca in poze capetele acvariului nu au lumina deloc, asa ca tr-ar trebui neoane mai lungi.
Filtrul cel mai probabil e prea mic pentru acvariul tau.
|
 |
|
|
Frumos inceputul!
|
 |
|
|
|
Pana faci rost de skimmer poti incerca sa bagi o pompa de aer daca ai in casa, e posibil sa te scape de biofilm.
Ca medii filtrante ai mai multe variante: bioballs, inele ceramice, Siporax, burete, perlon si cel putin inca unul la care imi scapa denumirea. Nu stiu tu ce ai in filtru. Vezi sa ai mediile filtrante puse in ordinea marimii de la fundul filtrului in sus, cele cu porozitate mare jos si cele cu porozitate mica sus. De exemplu: jos bioballs si inele ceramice, apoi burete, apoi perlon.
|
 |
|
|
|
Acvariul arata foarte bine. Felicitari!
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!