[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MSI
Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
Message
Standul lui Artur cred ca a fost sursa de inspiratie pt mai multi dintre noi. Eu de acolo m-am inspirat ).

Cred ca premiera era la metoda de filtrare ("Jaubert").

Daca lemnul este bine pregatit (uscat, taiat) si daca proiectul este realizat "cu cap", atunci un stand din asta poate sustine bazine imense.


Asa zic si eu. Duce mult de tot lemnul ... muuult.
Eu zic ca poti face din plexi de 5mm, mai subtire se indoaie un pic, dar cel de 5mm este cel mai rezistent, ofera si suprafata mai mare de contact cu siliconul.

Eu am avut si de 3mm si 4mm un perete despartitor la ultima camera din sump, unde prelua toata presiunea, 30cm inaltime, cel de 3 se indoia bine dar tot nu a reusit sa se desprinda din silicon.

Cutia de overflow este din cel de 4mm si formata in interiorul acvariului pe trei laterale (lipite intre ele cu solvent + etansate cu silicon, iar cutia lipita de sticla cu silicon), sta perfect si acum.

Eventual daca tinde sa faca burta undeva se poate dubla cu o intaritura sau o traversa.
Asa da! In sfarsit

Acum incepe distractia, de setup pot spune ca este ce trebuie, dimensiuni excelente, f bun acel 55 in adancime - o sa ai nevoie.

Lumina ... nu mai zic nimic, cand mi-ai aratat ce lampa ti-ai luat am inghitit un pic in sec .. cred ca tu ai sughitat atunci ..

Interesanta metoda de filtrare, te admir pt cat research ai facut pe subiectul asta si cat esti de determinat sa te tii de ea (cand mi-ai spus ca ai ajuns pe forumuri din Africa de Sud si Franta, m-am crucit un pic ))) ).

Sigur o sa functioneze metoda si vb ta, nu iese nu-i greu sa arunci skimmerul acolo si sa mergi pe alta varianta.

Acum sa faci rockscapeul, sunt chiar nerabdator sa vad cum asezi piatra.

Mult succes in continuare,

Keep the post updated! Sa vedem cum iese
La multi ani!

image
edit: acum vad poza, nu am habar ce ai acolo.
Salut,

Apa este laptoasa datorita ciclarii, ai rabdare, prima luna e mai grea si o sa-ti tot vina sa abandonezi.

F important, filtrul intern este insuficient, gandeste-te sa treci la un filtru extern sau cascada in scurt timp.

Apropo, la filtru, cand o sa-l cureti, buretele din el nu se spala sub apa la chiuveta, doar se clateste in apa scoasa din acvariu cat sa scapi de stratul de mazga de pe acesta. Recomand sa scoti buretele din el si sa inlocuiesti cu niste bilute de Mini Siporax.
Buna achizitie, chiar foarte buna as zice, planul suna bine.

De urmarit.

Succes,
De la Petra Aqua mi-am luat zilele trecute niste artemia congelata, chiar sunt incantat de calitate. Medium ca marime dar inchisa la culoare, de la alti producatori era mai translucida culoarea.

Am crescut artemia live, cred ca astia i-au hranit cu ceva dedicat inainte de recoltare ca ai mei erau transparenti.

De facility, ce sa zic .. te da pe spate.
Noul locatar, un sand shifting goby (Valenciennea sexguttata), astuia ii voi spune Miron Cosma, dupa obiceiurile pe care le are (nu, nu bate pe nimeni, la sapat ma refer) .. a decis sa repozitioneze tot nisipul prin acvariu.

Eu unul sunt f happy, nu am corali pe nisip sa fie afectati si asa-mi mentine nisipul curat. Baiat bun Miron.

Poze:

image
imageimage
image
Ordonanta de urgenta nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice

Cu modificarile si actualizarile ulterioare

sursa: https://lege5.ro/Gratuit/geydqobuge/ordonanta-de-urgenta-nr-57-2007-privind-regimul-ariilor-naturale-protejate-conservarea-habitatelor-naturale-a-florei-si-faunei-salbatice

Contine:

ANEXA Nr. 3
SPECII
de plante si de animale a caror conservare necesita desemnarea ariilor speciale de conservare si a ariilor de protectie speciala avifaunistica

- Triturus cristatus (Triturus cristatus cristatus) (Triton cu creasta)
- Triturus dobrogicus (Triturus cristatus dobrogicus) (Triton cu creasta dobrogean)
- Triturus montandoni (Triton carpatic)
- Triturus vulgaris ampelensis (Tritonul comun transilv?nean)

ANEXA Nr. 4A
Specii de interes comunitar
Specii de animale si de plante care necesita o protectie stricta

- Triturus cristatus (Triton cu creasta)
- Triturus montandoni (Triton carpatic)
- Triturus vulgaris ampelensis (Triton comun transilvanean)

ANEXA Nr. 4B
SPECII DE INTERES NATIONAL
Specii de animale si de plante care necesita o protectie stricta

- Triturus alpestris alpestris (Tritonul de munte)
- Triturus vulgaris vulgaris (Tritonul comun)

Nu sunt exact lamurit, am rasfoit destul de mult ca o curiozitate personala legea, in mare parte inteleg ca este interzis, in cel mai bun caz se permite colectarea doar in baza unei autorizatii. Singura chestie ce nu o inteleg exact, este ca o parte din specii se regasesc pe lista celor protejate doar in anumite zone pre-desemnate cat si in lista de protectie stricta (nationala si comunitara).

Dar din ce am citit si pe internet, pare sa fie protejat prin toata europa.
O echipa pentru Brasov am rezervat, sa-mi iasa de un ski zilele astea si se livreaza personal ))

Mai am cativa disponibili, daca mai vrea cineva, acum cu zilele astea libere este mai usor sa ne vedem.
Nici eu nu as recomanda vivipari, se inmultesc prea repede si vei ajunge in doua situatii:

A. Lasi puii sa cresca si suprapopulezi acvariul - ceea ce in scurt timp va duce la probleme serioase.

B. Lasi natura sa-si faca selectia si majoritatea puilor ajung mancati, posibil mai scapa cativa in functie de cate plante ai - dar eu personal nu consider f atragatoare ideea asta.

O propunere, alege pesti de card/banc, la capacitatea respectiva poti pune cateva grupuri de 7-10 indivizi din gama de pesti "tetra" (neoni, etc.) unde mai poti completa cu un Gourami sa zic, poate colegii cu acvarii de apa dulce pot sa vina cu niste exemple proprii de compatibilitate.

Un banc de pesti care se misca la unison arata foarte interesant si au un efect cu adevarat relaxat Vs. diversi pesti care interactioneaza aleator.

TETRA:
imageimage
imageimage

GOURAMI pitic

image
image
image

BARBS

imageimage

CORY, OTO, ANCISTRUS - echipa de curatenie

image
image
image




Eu tot sustin filtru extern sau hang-on.

Deja am ajuns sa vorbim de 15 pesti, colegu\ nu o sa tina doar o planta si niste nisip .. un minim este acea mica cutiuta de am recomandat-o de la sunsun, tot bagi 2L de siporax in ea si este mai buna decat intern. Mai ales ca este acvariul mic .. vrei sa ai cat mai mult loc pentru pesti, nu plastice.

A se vedea exemplul lui Silviu, acvariu 45L cu un mic filtru extern.
Sunt multi factori de luat in calcul, cred ca trebuie pornit de la ce fel de acvariu doresti, ce pesti, plante, samd. - mai apoi in functie de asta se stabilesc detaiile tehnice.

Un acvariu de 120-130L, este destul de potrivit pentru inceput, iti lasa "loc de manevra" sa zic asa.

Referitor la solutiile gata echipate, acestea vin cu filtre interne, in general aceste filtre sunt ineficiente, trebuie sa iei in calcul de la inceput un filtru extern, beneficiile sunt multe, enumar cateva:

- poti asigura parametrii corespunzatori pentru apa (filtrare biologica) - cel mai important aspect este sanatatea pestilor.
- nu ocupa mult spatiu in interiorul bazinului (vrem sa ne uitam la pesti, nu la plastice).
- este usor de curatat (chiar vrei sa bagi mana in acvariu sa scoti un filtru intern, destul de des ca sa cureti un burete imbacsit ? Nu cred) - un filtru extern nu il deschizi decat foarte rar si aici as zice odata pe an.
- este mult mai estetic, in general tevile acestuia sunt negre, pui un colant negru pe spatele acvariului si tevile dispar in peisaj.

Lumina, aici solutiile gata echipate asigura un minim necesar - dar suficient pentru inceput, pentru un incepator o lampa prea puternica poate aduce multe neplaceri (alge pe geamuri si nu numai).

Un aspect pozitiv la acest acvarii complete este capacul, diferiti pesti au tendinta sa sara din acvariu iar sa construiesti un capac "in regie proprie", nu este tocmai estetic. // A se lua in calcul acvarii cu capac de sticla, este o solutie eleganta, dar trebuie luata o lampa separat.

Mult succes pe mai departe,

Ca sursa de informatii, evita angajatii din pet-shop, sunt vanzatori, mai bine discuti aici toate detaliile si in magazin doar faci o achizitie.



Chiar ca este scazut. De masurat cu ce ai masurat?

Poti face niste probe de control la teste (rezultatul la: apa de la robinet vs buletinul de la furnizorul de apa // apa imbuteliata unde este mentionat PH-ul pe ea // apa alcalina imbuteliata // etc. ) sa iti faci o idee de acuratetea lor.
Nu sunt foarte sigur, dar mi-e teama ca filtrul respectiv a fost sudat (acril-acril) si o sa fie dificil sa-l scoti intreg. Daca lipitura este din silicon se scoate usor cu o lama, dar cred ca este sudat.

Nu prea reusesc sa-mi dau seama din poze exact de modul de functionare al filtrului, am anumite semne de intrebare privind eficienta acestuia. Observ ca are o mica cascada, dar nu sunt f lamurit de metoda si materialul filtrant. As cauta alternative, filtre cascada sau filtre externe de preferat (nu filtre interne, mentenanta este f dificila si eficienta minima).

O intrebare, ai vreun motiv anume pentru stratul f gros de nisip?
Bun venit Alin.

Iti doresc mult succes in acest minunat hobby.
Bun venit si mult succes pe mai departe cu proiectele acvaristice si nu numai.



Salut Alin,

Bun venit pe forum.

Eu personal nu sunt adeptul filtrelor interne, pentru un acvariu de 50L as pune un filtru extern mic de la sunsun ( HW-603B ). ( pretul este similar cu fitrul intern mentionat de tine).

Inlocuit buretele din dotarea initiala cu Matrix/Micromec/Siporax sau un alt material similar cu cele enumerate (material ceramic).
Interesant, clar, trebuie sa-mi fac si eu ceva similar.
 
Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com