| Message |
|
|
Atunci, o sa iau plexiglas. Multumesc pentru ajutor. 
|
 |
|
|
|
Pai lampa are 11 w (nu am gasit de 13 w), o sa verific cata caldura emana. As vrea sa incerc cu un plexiglas putin mai gros, si daca se va deforma, sa il inlocuiesc cu sticla.
Dar, daca cele doua materiale afecteaza in mod diferit patrunderea luminii in acvariu, o sa aleg varianta care permite o iluminare mai buna a acvariului.
|
 |
|
|
Buna dimineata,
Revin cu intrebarile, va multumesc frumos ca va faceti timp sa-mi raspundeti.
Am observat ca apa din acvariu se evapora destul de repede, in sensul ca scade cam cu 1-1,5 cm intr-o saptamana. Am citit pe forum ca un capac ar rezolva, intr-o oarecare masura, problema asta.
Ma gandeam ca as putea sa iau o bucata de sticla acrilica sau de policarbonat, sa o duc la un atelier de taiat geamuri pentru a-i da dimensiunea potrivita si sa o folosesc drept capac.
Credeti ca ar fi ok sa folosesc asa ceva? Afecteaza cu ceva patrunderea luminii de la lampa in acvariu?
Multumesc
|
 |
|
|
 ok, multumesc.
|
 |
|
|
Ma bucur foarte mult ca incepe sa se prinda. Oricum, cred ca am gresit cand am luat-o... Am citit pe forum ca la un acvariu mic imi trebuie plante cu frunze mici.
|
 |
|
|
Buna ziua,
Planta mea Echinodorus - aia tratata cu solutie de apa oxigenata, are o frunza noua. Una mica-micuta, duminica am observat-o. Acum are cam doi cm si este rosiatica.
|
 |
|
|
Ei, imi face placere sa citesc pe-aici. Si oricum, am retinut ce plante trebuie sa caut, nu e asa de greu. 
|
 |
|
|
|
Desigur, le voi citi. Va multumesc pentru idee.
|
 |
|
|
Bine, o sa incerc sa fiu atenta la ce se intampla in acvariu.
Multumesc 
|
 |
|
|
Aaa, apele de adancime au o duritate mai mare decat cele de suprafata... si tocmai ca apa de la Giurgiu este de adancime. Am inteles  . O sa caut un kit de testare a duritatii apei si o sa verific.
Multumesc.
|
 |
|
|
Am gasit un buletin de analiza pe site-ul furnizorului de apa, www.apagiurgiu.ro, este din data de 03.08.2016. Au mai multe informatii la sectiunea "Calitatea apei".
Din pacate eu nu stiu sa interpretez datele astea... dar o sa citesc si poate imi dau seama. Daca apa e foarte dura, nu-i nimic, acvariul meu e mic si pot folosi oricand apa plata din comert (cam 4 litri pe saptamana).
Multumesc
|
 |
|
|
In legatura cu apa, cred ca trebuie sa existe astfel de buletine de analiza, ma pot interesa daca vrei. Din cate stiu, apa potabila din Giurgiu nu provine din Dunare, ci de la anumite puturi din jurul orasului (si asta ar fi un lucru bun).
Daca doresti, pot solicita furnizorului niste date in acest sens.
As fi fericita sa pot ajuta. 
|
 |
|
|
 va inteleg perfect... este foarte greu sa amenajezi corect si frumos un acvariu (mi-am dat seama din patratelul in care am lucrat eu...) si probabil ca este solicitant si sa-l intretii. Nu stiu, eu sunt abia la inceput...
Dar sunt atat de frumoase... eu cred ca merita.
|
 |
|
|
Aviz unor neatenti:
Numele meu este Denisa Popazu, sunt din Giurgiu, si in curand (de fapt, foarte curand  ) voi implini 35 de ani.
Astfel, fiecare ma poate incadra in ce categorie doreste, in cunostinta de cauza.
Lasand gluma la o parte, nu ai spus si nu s-a spus aici nimic ce m-ar putea deranja. Din contra, apreciez tonul familiar, glumele, obiectivitatea discutiilor si mai ales faptul ca se promoveaza exprimarea corecta in limba romana.
E placut, totusi, sa stiu ca un super erou poate fi atat de sensibil...
Ma bucur ca in acea dimineata pe acest forum am fost acceptata cel mai repede; imi plac oamenii interesanti, de la care pot invata cate ceva.
O zi buna si un weekend cu soare!
|
 |
|
|
Daca spuneti ca acvariul este corect, sunt multumita.
In ceea ce priveste substratul, voi adauga plantele indicate de Dan si poate ca, pe termen lung, se va dovedi o alegere buna.
Promit ca nu o sa tin niciodata mai mult de trei pestisori mici in el.
P.S. Fetitei mele i-a mai scazut interesul fata de acvariu, dar acesta nu s-a pierdut... s-a transferat la mine.
Va multumesc pentru raspuns, o seara buna!
|
 |
|
|
Koala: As fi vrut sa aflu si parerea dvs. cu privire la imaginile postate (daca vi se pare ca totul decurge cum ar trebui in acvariu) si sa am prilejul sa va multumesc pentru rabdare si sfaturi.
Dar, daca nu v-a atras atentia nimic nelalocul lui si nu m-ati certat, poate ca e totul ok...
Deci... multumesc frumos.
|
 |
|
|
 stiu, asa am stabilit de la inceput, dar am zis sa mai intreb o data, sa fiu sigura. O sa-i iau zilele astea.
Multumesc de ajutor.
|
 |
|
|
|
Ok, asa am sa fac.
Cum ramane cu pestisorii? mai pot adauga 2 Guppy?
|
 |
|
|
hei, deja au aparut 
|
 |
|
|
|
|
 |