[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: m_3
Forum Index » Profile for m_3 » Messages posted by m_3
Message
Ar trebui sa ramana mult din tubul de silicon.

Cat despre grosimea sticlei... eu parca as merge la fel cu cea crapata. De 8 mm parca....
Si eu optez pentru teava, nu furtun si bineinteles mai groasa. Posibil ca furtunul sa se obtureze pe undeva si de acolo rezulta problemele cu inundatia.
kmol wrote:...nu rezista prea mult timp complet emersa...


Adica complet submersa.

Nu?
Parca niste Utricularia graminifolia m-ar tenta mai degraba decat HC.
Am avut azi putin timp liber si m-am gandit sa reinvii topicul, punand cateva poze cu acvariul, asa cum arata el in prezent. In ultima vreme am reusit cu greu sa pastrez programul strict de fertilizare, schimbatul apei si mai ales tuns, dar din fericire fara repercursiuni asupra bazinului.

Ma bate un gand sa inlocuiesc Glosso cu ceva, dar nu stiu cu ce...

In fine... iata si poza de ansamblu:
image

Cateva detalii:

image

image

image

image

Si o poza din lateralul acvariului:

image

Astept in continuare pareri si sugestii.

Eriocaulon cinereum s-a dus -ului , asta ca sa ma exprim mai frumos... Sub privirile mele neputincioase. Si nici macar acum nu am inteles de ce. A crescut foarte frumos, s-a pastrat asa o perioada buna, fara a da semne de ceva carente, insa nu stiu ce i-a adus declinul, ca in 2-3 saptamani l-am pierdut
La multi ani ! si din partea mea. Da' chiar... cam rarutz in ultima vreme pe forum... Motive intemeiate ?
Am Aqua Basis peste care un strat de vreo 5-6 cm de Manado. Manado nu s-a descompus deloc. Dupa aproape un an de zile este la fel. Chiar daca l-am forjat destul de tare cu plantari si replantari. Daca stii cum sa plantezi, nu exista plante care sa nu stea in el. Eu cel putin nu am avut probleme cu nici una. Cu aspiratul e alta poveste. Fiind usor, e mai greu de aspirat. Eu unul nici nu am incercat. Prefer sa pastrez o populatie mai mica de pesti, hraniti doar cat trebuie, de talie mica, astfel ca aspiratul nu prea isi mai are rostul.
http://www.thetropicaltank.co.uk/Fishindx/fishindx.htm In partea stanga ai un meniu de unde poti selecta sa vezi toate speciile de pesti de acvariu dupa numele lor stiintific sau dupa numele uzual. In general, pentru a vedea imagini si detalii referitoare la orice specie de pesti amintita in paginile acestui forum, poti accesa cu incredere acest link .
Am avut un reductor de presiune cumparat exact de la cel din linkul tau, dar diferit ca model. Este destul de dificil de reglat, adica reglajul fin nu este asa... fin.. Dar se poate. Am observat ca facea probleme in special cand butelia era plina. Dupa cateva zile, o saptamana era mai usor cu reglajul. Intr-adevar intentia este de a se opri co2-ul, ceea ce este un lucru bun daca nu esti pe acasa sa observi.

La varianta cu un robinet de reglaj fin m-am gandit si eu. Numai ca trebuie sa gasesti un robinet bun. Unul mai naspa o sa iti creeze exact acelasi soi de probleme ca si cel de pe reductor. Eu pana la urma am schimbat reductorul cu totul. Am luat unul care avea si electrovalva.
Intrebare: la o deversare accidentala in apa, lucru care mie mi s-a intamplat de vreo doua ori, poti sa fii sigur ca testul de pH nu este toxic? Eu stiam ca testele astea contin tot felul de substante toxice prin ele. Pe cand cel de la JBL se presupune ca la cantitatea aceea nu dauneaza vietuitoarelor, fapt pe care l-am observat si eu. fara sa vreau.
Ma bag si eu ca musca-n... . Nu am testat Aquarel-ul, optand de la bun inceput pentru Osram Fluora (care au o oarecare usoara tenta spre roz) si Phillips tld 830, adica o lumina calda (galbuie). Ce vreau sa spun: combinatia dintre cele doua culori, cel putin din punctul meu de vedere este foarte aproape de lumina naturala. As putea zice ca satisface atat ochiul uman, cat si nevoia plantelor pentru fotosinteza. In plus, nu am avut probleme deosebite cu algele, in afara de situatia cand le-am scapat eu de sub control, din cauza lipsei de experienta si (aici trebuie sa recunosc) lenei... bat-o vina...

Pe viitor as vrea sa inlocuiesc 830 - ul cu 930 - ul, adica aceeasi temperatuta de culoare, dar cu un indice de redare a culorii mai bun, sa vad ce iese. Dar momentan, pot sa spun ca sunt multumit cu lumina pe care o am. Plantele se dezvolta bine, unele chiar prea bine pentru cat timp reusesc sa aloc cu tunsoarea si aranjatul.
Uite un link si pentru pesti:

http://www.thetropicaltank.co.uk/Fishindx/fishindx.htm

Am ramas asa cand am vazut la ce s-a ajuns de la banala bomba cu drojdie.

Eu am doar o intrebare simpla, fara calcule, fara alte cele. Din cate stiam presiunea intr-un recipient (in cazul nostru balonul) creste odata cu volumul gazului introdus. Bun. In ideea in care instalatia ar functiona, desi eu sunt ferm convins ca nu (vezi ce a scris lazarginel), cum o sa asiguri o presiune constanta, respectiv o cantitate de co2 relativ constanta pentru a o introduce in acvariu? Pentru ca in cazul in care cantitatea de co2 introdusa in apa fluctueaza, apar alte soiuri de probleme, dezechilibre si alea alea. Aici intervine reductorul de presiune la butelia de co2. Dar la balon cum faci? Din cate ma gandesc eu, ca blonul ala sa poata fi umflat in el, este necesara o presiune mai mare decat cea la care lucra bomba normal. Eliberand in apa acea presiune mai mare, va duce la o cantitate mai mare de 1 bula 2 pe secunda (aproximativ) cat este necesar. Or fi vreo 3,4,5 poate mai mult. Aici nu inteleg eu cum faci?

Acuma daca vei zice ca ii pui un ph-controller, vin si eu si zic: daca investesti o suma considerabila intr-un ph-controller de calitate nu merita sa te zgarcesti tocmai la butelie, care daca o cauti bine, una de la ceva dozator de bere nu depaseste 150 - 200 lei plus un reductor simplut (nu e necesar sa fie foarte precis deoarece ai ph-controller) tot pe acolo. Ai montat instalatia, ii dai drumul si uiti de ea. Daca ma crezi ca eu nu am umblat la a mea din primavara, de cand am pornit noul setup, cu exceptia faptului ca am curatat reactorul de co2 de vreo cateva ori. Nu am ph-controller, merge electrovalva pe o priza programabila, si cu toate astea nici nu stiu ca am instalatie co2 presurizata. Se vad doar efectele in acvariu.
Pietrele sunt pozitionate foarte misto. Din cate se vede o sa iasa ceva calumea cand va fi matur.
@Dolly

Ai dreptate, dar de la o vreme in coace am tot incercat sa ating perfectiunea celor vazute pe aici si sincer, nu am mai stat cam de multisor sa il admir. Da las ca o fac cunostintele in locul meu. Da promit ca dupa ce rezolv cu Glosso, o sa fiu multumit...

@cristi_cta

Pai ar fi vreo 12 neoni, 10 rasbore, 3 SAE, 2 cory. Poate ca o sa mai completez cu ceva neoni.

bobiciupe wrote:ma bucur ca suntem din ce in ce mai multi cu bazine frumoase pe forum. mai ales noi ardelenii


Pai trebuie sa facem si noi ceva. Nu vezi cum invadeaza Constanta? Luam si noi exemplu, mai marim un pic efectivul si pornim catre capitala... Oricum, avem in spate fortza Faraonica.
Poza promisa, cu luciul apei...
image

Aici se vede mai bine cum a fost afectata Glosso de lipsa luminii, mai ales pe partea din mijloc, unde a fost mai inalta.

Si mai jos, 3 derbedei...

image
Drojdia la cub nu scoate spuma aproape deloc. Daca o dizolvi in putina apa calduta si o torni incet in sticla totul e ok. De explodat nu are cum sa explodeze asa usor. Eu zic ca sansele sunt sub 5 %. Chiar daca furtunul este obturat din diverse motive, presiunea din sticla il va arunca afara de pe stutzul de pe dopul sticlei. Ar trebui foarte bine lipit sau strans, incat sa cedeze sticla, desi chiar si in acest caz eu cred ca tot furtunul ar ceda pe undeva pe la ceva imbinare si nu sticla. Asta bineinteles daca este sticla de la ceva bauturi carbogazoase (Coca Cola, Fanta, bere ), nu de apa plata.
Dolly wrote:Fa ceva cu Glosso - nu stiu, spune-i povesti, inveseleste-o, da-i ce vrea sufletelul ei si fa-o sa creasca mai repede apoi convinge-o sa stea frumos la poze. Promite-i ca va fi admirata de o multime de oameni - asta va da rezultat cu siguranta.


Sufletul ei cred ca vrea vreo doua reflectoare pe tuburile de neon. Si cat de repede o sa incropez vreo doua... Este primul meu gazon, deci mai am mult pana sa zic ca e floare la ureche sa-l cresti. Da tot ma prind eu de chitibusuri pana la urma...

Dolly wrote:Da ce-i cu titlul asta "Tendinte de aquascape"?


Fata de alte acvarii vazute aici si setate cu JBL, deci dotari apropiate cu ale acvariului meu (si aici amintesc doua care mi-au picat mie cu tronc: cel setat de Porcu si cel al lui RSV) plus celelalte setate cu alte firme (Dupla, Denerle, etc) al meu am considerat ca inca se incadreaza ca un inceput de aquascape. Am vazut la acvariile amintite mai sus culori dementiale, care speram sa se zica la sfarsit ca au fost ajustate cu photoshopul, desi stiam ca nu e asa si culorile sunt de la mama natura...

In alta ordine de idei, titlul l-am pus chiar la inceputul setupului, cand sincer, nefiind foarte sigur pe mine, nu stiam cum va evolua bazinul, fiind primul restart care i l-am dat. Nu stiam la ce sa ma astept mai intai: deciclare sau explozie de alge... Da' in final nu a fost nici una, nici alta.

Multumesc tuturor pentru aprecieri. Poza am facut-o mai in graba. Cu siguranta in una din zile o sa incerc o poza mai decenta, de pe trepied. Mai stau sa creasca Glosso un pic, pt. ca momentan am cam scapat foarfeca in ea si nu arata asa cum mi-as dori.

@Dolly Nu am facut un calcul sa vad totalul investit pana acum si nici n-am s-o fac.... Mai bine sa nu stiu. Munca si suflet insa am investit cat cuprinde (si rabdare... ).
Un bazin de-a dreptul D-E-M-E-N-T-I-A-L. Acesta este unul din bazinele de ciclide de aici de pe forum care ma duce tot mai mult cu gandul sa infiintez si eu unul. Desigur ca nu renunt la cel plantat... Singura problema e ca mai tre' sa tai ceva dulap, masa sau cine stie, sa ii pot face loc. Pt. ala plantat am modificat un dulap, in ciuda reprosurilor ca nu mai stau umerasele drepte.
 
Forum Index » Profile for m_3 » Messages posted by m_3
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com