[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: laurentiu
Forum Index » Profile for laurentiu » Messages posted by laurentiu
Message
Salut . Le vreau eu . Ti-am trimis pm
Nu mai este valabil . Se poate inchide . Multumesc .
Vreau eu un plic cu PO4x4 . Ti-am trimis pm .
Salut Stefan . Poti pune fara grija burete ,cu conditia sa fie grosier . Da cautare '' buret juwel gros'' , si vei gasi tipul respectiv de burete . Sa nu pui obisnuit ,ca asa cum spuneau si ceilalti colegi, in scurt timp nu va mai trece mai nimic prin el .
Skimmer-ul s-a dat
Wave SKIMMER NANO SCUM 100 pentru acvarii pana la 120l-pret 100 Ron folosit un an
Hydor Koralia Smart Wave - pret 180 Ron ca nou , folosit doar cateva ore .
Mai e valabil anuntul ?
Si eu, de asemenea , multumesc .
Eu folosesc fibra de nuca de cocos. Mie mi-a aparut mucegaiul atunci cand le-am pus iaurt si nu l-au mancat. Acum pun hrana pentru pesti , fulgi, si nu se mai intimpla chestia asta.
Acum am vazut ca famela a inceput sa curete conul ,si prin tremuraturile specifice il indeamna si pe mascul sa o acompanieze. Tot n-au mincat . Am un hranitor automat instalat pe capac ,pe care l-am setat sa porneasca de doua ori pe zi ,cu cea mai mica portie de mincare, tot ca sa nu-i deranjez prea mult. Pana acum hrana neconsumata(adica toata) am scos-o cu un aspirator de substrat. Ma gandesc sa bag un melc pomacea sa nu-i mai stresez cu aspiratorul desi atunci cand efectuez respectiva operatiune nu par stresati (nu ma baga in seama).
Aparent nu au nimic, au inotatoarele desfacute, nu stau inghesuiti in vreun colt, culoarea e normala,nu respira accelerat, dar nu maninca absolut nimic si nici nu inoata prin acvariu.Parca m-as uita la o poza.Stiti cumva cam cat pot ramane nemancati, fara nici un risc?
Au depus o data in acvariul comunitar. Am schimb de apa la picatura ,si apa din comunitar ,din prea plin, am condus-o in acvariul de reproducere.acvariile sunt unul sub altul ,unul la parter si unul in beci ,asa ca e si izolat.In acvariul de reproducere perechea sta nemiscata ,nu par a fi speriati .
Acum cateva saptamani ,dintre cei 8 discusi din acvariul comunitar, (discusi, neoni rosii si neoni negrii) doi s-au hotarat sa se imperecheze. Le-am pregatit un acvariu de 96 l ,pe care l-am impartit in doua ,2/3 pentru discusi si 1/3 cu substrat ,plante, incalzitor si prea plin.Acum trei zile i-am mutat in bazinul de reproducere, tinand cont de diferenta de ph(aclimatizandu-i), si am pus si niste aqua safe care cica ar reduce stresul. De atunci nu s-au atins de mancare. Am incercat si cu rame, doar doar or manca ceva. Ce fac, ii pun inapoi? Si in acvariul mare erau foarte speriosi.
black_man_ady wrote:Salutare.
Am in plan construirea unui pond de aproximativ 5000-8000 de litri in trei trepte.
Dimensiunile cu aproximatie(inca nu sunt definite) L 3m x l 2m x h 1.5m
nedumeririle mele sunt altele:
E prea adinc. Uneori mai trebuie sa intervii in el, si la 1.5 m va fi cam dificil. Al meu are adincimea maxima de 75 cm, si in cele 4 ierni care au trecut de cand l-am facut, nu mi-a murit nici un peste. la Iasi, 90 cm sunt mai mult decat suficienti.
black_man_ady wrote:-am de gand sa fac un filtru DIY dintr-un butoi de 60 de litri sau mai mare (sau poate mai mic ), ce fel de pompa de recirculare a apei sa folosesc (l/h) si ce medii de filtrare??

Asa am inceput si eu, cu un filtru DIY.In anul urmator ,din cauza soarelui(uv), si poate si din ciclurile inghet dezghet, a devenit extrem de casant. Cum il atingeam, cum se mai rupea o bucata din el. Fa un efort si cumpara unul adevarat, in felul acesta faci rost si de medii de filtrare.Despre pompe:la ce vrei tu 4000l/h ajung. Eu prefer mai multe pompe, al caror debit insumat sa dea necesarul pentru iaz. Le poti pune sa traga din mai multe locuri (niveluri),si daca se strica una, raman celelalte.
black_man_ady wrote:-la acest volum ce (cati??) pesti se preteaza??? (eu m-am gandit la inceput la 10 koi si 10 carasi)
In 3500l am vreo 10 koi si cam 20 carasi.E gresit.Ideal ar fi sa nu ai decat o specie. Au cerinte diferite , carasii nu prea pot manca hrana crapilor, sunt mai lenti ,si nici nu prea apuca sa manance. Ultimul exemplu de incompatibilitate l-am intilnit atunci cand am vrut sa pun in iaz o solutie antialge. Din fericire am cautat pe net efectele substantei active ,si am constatat cu stupoare, ca in timp ce crapii nu ar fi fost afectati ,carasii ar fi murit instantaneu.
black_man_ady wrote:-Ce alti pesti exotici ami pot fi pusi in pond??

Eu nu stiu sa mai existe alte specii care sa reziste iarna sub gheata de 20-30cm.
Daca mai ai alte nelamuriri intreaba.
La un acvariu, am pus niste vinilin care imita o piele striata ,si arata foarte bine .
Stiu pe cineva care in ciuda recomandarilor mele si-a facut un acvariu asemanator, in vitrina unui petshop . Dupa 2 saptamini a renuntat la el. Si lui ii spusesem ceea ce iti voi spune si tie. Un acvariu cu o inaltime mai mare decat lungimea bratului tau este imposibil de intretinut.
Si eu sunt de acord cu minnardy, numai ca eu iti recomand tot de la profipet acvariile Eheim.Eu am si un Juvel si un Eheim si sunt mult mai multumit de cel de-al doilea. In loc de filtrul interior cei de la Eheim dau filtru canistra,iar capacul este foarte ergonomic. Am mai montat in el inca doua neoane T5 si acum am lumina suficienta.
Pozitiile 2 si 3 au un aer de artificial.Si nici aspectul ala de ghiara nu prea imi place. Si eu tot la pozitia 1 as ramane.
koala wrote:Off topic : ... ti-am remarcat pozele de la galerie, superb setupul !!!
POZA

Multumesc pentru apreciere.Venind de la tine ,chiar inseamna ceva.
Asa mi s-a parut vazandu-i pe cei de aici
http://www.canadadiscus.com/images/photos/checkers/3.jpg
 
Forum Index » Profile for laurentiu » Messages posted by laurentiu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com