[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: gcsaby
Forum Index » Profile for gcsaby » Messages posted by gcsaby
Tot citind forumuri de acvaristica am inceput sa inteleg cum e cu mancarea, popularea si ciclarea , dar in acelasi timp am din ce in ce mai multe intrebari.
- Ce mancare trebuie data pestilor? Trebuie combinate/alternate ? Ce recomandati?
- Lumina: Trebuie un program fix? Dau stingerea la ora X in fiecare zi?
Am gasit ceva ce m-ar putea ajuta:
"Timpul de ciclare a unui acvariu nou poate fi micşorat prin mai multe metode:

folosirea în prima perioadă (fără peşti în acvariu) de substanţe chimice conţinând amoniu care să forţeze colonizarea cu bacterii (vezi şi articolul Ciclarea fără peşti).

Introducerea de produse speciale care conţin bacterii (la noi cel mai cunoscut produs este Cycle dar mai sunt şi altele). Nu cunosc realizări notabile la folosirea acestor produse...

Introducerea în noul acvariu de mediu colonizat (nisip, filtre, etc.) din acvarii ciclate. "

Am 2 tuburi cu solutii venite cu acvariul:AquaSafe si AquaBalance parca... pe care i-am adaugat conform instructiunilor de dozaj... si as lua de la prietenul meu "substrat" si plante. E o idee buna?
Multumesc pentru ajutor!

Alta intrebare: ce inseamna "În această perioadă se va introduce în acvariu mâncare pentru peşti ca pentru 1-2 peşti."
Substrat nu am...am luat un saculet de pietris albastru dar inca nu l-am desfacut .
Apropo de pesti am un prieten care vrea sa scape de pestii lui. El are un acvariu de 200 l. Poti sa-i iau la mine (o parte) luni adica la 3 zile dupa ce am instalat acvariul (joi seara) ? Cati pesti sa iau ?
Haideti sa va spun de unde a inceput totul.
Am fost duminica cu baietelul meu la Muzeul Antipa si am vazut expozitia de acvaristica si ne-a placut f. mult. Am hotarit sa luam si noi un acvariu + pesti .
Am gasit la Horbach la un pret rezonabil (160 RON) un acvariu (http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index.jsp?key=liniendetail_27723_ehen) cu filtru, incalzitor si termometru.
Dimensiuni 60x30x30. Am pus aprox. 40 l de apa de la robinet.
Am primit cu acvariul si 2 solutii de tratare a apei.

Problema mea e ca habar nu am "cu ce se mananca" acvaristica

Intrebarile mele:
- ce parere aveti despre acvariu+accesoriile de mai sus ?
- ce-mi recomadati ?
- ce pesti sunt pentru incepatori ?
- ce sa NU fac ?

Multumesc anticipat

Forum Index » Profile for gcsaby » Messages posted by gcsaby
Go to: