[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: reefer
Forum Index » Profile for reefer » Messages posted by reefer

Cat despre nisip , e crudut acvariul tau , o sa prinda diferite nuante , mai mult ca sigur in timp .
Nu am vazut acvariu(1-2 ani) cu nisip atat de alb in masa lui , ca al tau
Cristi - Mda , e clar , am iar de munca ..
Cu vopseaua ...am dat, si am inceput sa dau de verde , la montipora aia digitata din stanga . Cred ca avea carente mari de Fe , si/sau restul ... Efect pozitiv- fara dar si poate !

@BOK - eu cu 6 bucati d-astia (vezi mai jos) , am scapat de aiptasia . Aveam peste 200 de puiuti , si totul a plecat de la vreo 2-3 mari pe care am tot incercat sa le nimicesc .

Uite aici unul dintre surati
BOK wrote:Eu am descoperit acum o tulpina de aiptasia ....singura vizibila. Momentan am distrus-o cu un jet de apa fierbinte . Ma gandesc ca ai putea sa faci acelasi lucru cu polipii care te deranjeaza.
Doar o parere.....

Risc sa fac praf acvariul...asta mi-e teama...
Trebuiesc multi nimiciti ...
M-ati rupt pe genunchi voi ... Ma temeam de raspunsul asta

Halal prietenie ...

LE : ma gandeam sa indrept pompele si sa le bag pe else ...sa bata inspre hoarda tatara , n-ar da randament ? cel putin am vazut ca nu se mai ridica asa de mult (piciorul) ...si-ar face pasi si fragutii aia mici...
Mersi Costi !! La toata lumea , Doamne ajuta !!

Hai sa va supun atentiei o treaba :

Pe roca aia mare din mijloc , acum vreo juma`de an , m-a ramat "undeva" si am pus ceva zoanthusi maronii, cu verde-n mijloc (picior lung/palarie mare) .
Ideea este ca s-au intins panaramele extrem de mult , si nu stiu cum sa-i mai opresc . Regret amarnic momentul ala, dar trebuie sa ma lupt cu ei. De jumulit exclus, ca fac muci acvariul ...
Am observat ca nu se ating de sps-ii mari , dar am si ceva fragulete pe care-i acopera (se intind pana la 3-4 cm) , doar doar...sa nu-i urzice sps-ul , dar incat sa-i priveze de lumina . In felul asta am pierdut cateva fragulete de sps ....

Ce D-zeului sa le fac ? Ceva sugestii ?
Shubi wrote:Nu stiu ce bazine faine ai vazut p`aci ...

Un dragut ..., ca de obicei !!!
koala wrote:Nenea Levi, frumos bazin ai!
reefer wrote:Fac si eu ca ala, ...o roaba de mici , si o lopata de mustar, va rog !!

Si, va rog sa mutati mai aproape cisterna aia cu bere... merci!

Clar !!
Populam topicul omului , Levi ..suntem nedusi in lume, scuzele noastre !!
kirucd wrote:Si eu am chaeto si phosguard, si chaeto o injumatatesc odata pe luna, si totusi am
ceva alge...

O seara placuta,
Dragos

Tu "deversezi"...ceva cuburi zilnic
Fac si eu ca ala, ...o roaba de mici , si o lopata de mustar, va rog !!
Bine ai venit !!
Bazin cu potential , ...sa tot pui corali pe "cracile" alea acolo..
Cum tii PO4 nedetectabil ?

Bafta !

LE : am vazut commentul cu reactorul de phosguard ..
Cred ca e cel mai indicat acum sa plasam comanda doar pentru nevertebrate , altfel am complica lucrurile in perioada asta ...
@Gabriel ; @YDarius - multam !
La toata lumea , aceleasi ganduri de bine !!
koala wrote:Cand preconizati sa dati comanda asta?

Cand vremea se va mai linisti .
D-asta eu m-as baga decat la melci , riscul ar fi mai mic cu vremea asta .

Daca adunam ceva consistent , poate negociem si cu neamtul ...
In felul asta ne bagam la pachetul de 50 nassarius (mai avantajos...)

Oricum, mai asteptam doritori .
Salut ,
Ma tenteaza sa iau ceva nevertebrate , si anume :
- 20 buc Nassarius - http://www.extremecorals.de/en/tiere/invertebrates/schnecken/nassarius-reticulatus-20-set/a-4003/

In ideea de a ne combina mai multi , am iesi mai convenabil .
Cineva interesat ?

http://www.extremecorals.de/en/animal-fish-corals/

Frumos tare acvariul, scape-ul ..e "wild"..rau !!
Mie... mi-e in top , acvariul asta ...
Dupa ce trec zapezile , ma-nscriu sa-l vad si eu live , desigur cu "bilet" taiat
Multam mult baieti !!
E ora 01.22- noaptea !!
Impartasesc bucuria ce ma paste , cu toti ce-mi nutresc pasiunea acvaristica ...!! Sunt fericitul "posesor" a unui jucator in viata mea ..
Un baietel de 3.6 kg , nascut ieri la 16.15 ,... E al 2-lea baietel al meu , al 2-lea copil !! Vin de la o bauta cu prietenii , ...sunt fericit !!!

On topic : am reusit sa curat back-ground-ul de coralina , am schimbat luminile . Cam asa arata acum . Ceva sugestii ?

image
Daaa... Sebi stim cu totii ca pune suflet ...
Laudele noastre...
Fara sa exagerez absolut deloc : in mod normal dimineata la 08.00 cand ma trezeam - PH : 7.8 , acum...8.15 . Deci e clar , isi merita toti banii !!!!
Zilele urmatoare intentionez sa automatizez sistemul , sa mentin limita la 8.2 cu ph controller + valva solenoid . Sunt curios de rezultate ....
Ma dragi colegi , eu aveam puiernita , si am scapat de ele cu 6 pepperminti .
Au halit tot ce era mic si mediu . Ce era mare , am injectat la ele cu solutia de la Grotech , pana le-am dovedit . De vreo 2 luni, tot urmaresc prin bazin si nu vad absolut nimic .
De unde i-am cumparat eu , ii are la vanzare cu 15 euro/buc , dar eu pentru 6 bucati am dat mai putin de jumatate....asta ca info .
Pentru cine vrea contactul - PM .

La un moment dat eram disperat, si am facut incercarea asta , desi in trecut ...nu a dat randament .

Forum Index » Profile for reefer » Messages posted by reefer
Go to: