viulian wrote:
Ce se intampla e ca acvariu mergea din ce in ce mai rau: apa murdara (filtrul nu mai facea fata chiar daca il sustineam cu un burete cu bolborosire), au aparut alge (nu multe, firicele 2-3 verzi prinse pe unele pietricele), dar cel mai enervat era ca apa nu era limpede si mai si mirosea (nu rau dar enervant).
Pana la urma totul a culminat cu o incetosare super agasanta (abia mai vedeam filtrul la 20cm in spatele geamului). Era timpul sa inteleg ce am gresit.
spuneai pe undeva ca nu-i hranesti mult

, dar nu prea-mi vine a crede
apa nu se murdareste doar pentru ca sunt pesti si melci acolo. doar printr-un exces de mancare, vietuitoarele vor face rahat din belsug...si nu ma refer la
rahat turcesc
poate tu-i hranesti "putin", dar esti sigur ca la fel nu face si sotia/copilu/vecinu/vreo ruda, cand esti plecat la munca?
redu hranitul la o data (maxim de 2 ori) pe zi, cat manca intr-un minut sau mai putin. crede'ma pe cuvant, pestii nu vor avea deloc de suferit.
Filtrul ala este suficient pentru acvariul tau...un pic prea suficient, tinand cont ca-ti suge pestii.
ai testat si apa de la robinet sa vezi diferenta intre ea si cea din acvariu??
totusi miram-as ca acei cativa melcisori sa-ti "mance" tot kH pana la 0. alta trebuie sa fie buba, dar din pacate nu am idee ce o fii.
incearca sa acoperi filtrul cu niste plante, ca nu arata prea misto ditamai filtrul in stanga. ai putea de exemplu sa tai Egeria densa cam la 1/3 de la baza (vor creste noi tije din tija-mama) si sa o plantezi in fata filtrului, astfel cand mai creste un pic, n-o sa se vada filtrul chiar asa de tare.