Message |
|
Shubi wrote:Eu zic sa nu cumperi nici un Mg, sa faci mai bine schimburi de apa, 10 % odata la 2-3 zile, este mult mai bine, atat ca siguranta cat si ca pret.
Obligatoriu verifica refractometrul, in apa de osmoza apa la temperatura camerei.
Inainte de testare spala bine cu apa zona de contact a refractometrului, tot cu apa de osmoza.
Adica te referi sa nu cu va sa fie exporat testul si sa cresc dupa prea mult mg-ul?
Acum imi prepar niste apa proaspata sa vad cat o sa am calciul si magneziul......ca sa stiu sigur daca e bun sau nu testul.....inainte de a prepara apa amestec sarea in galeata.......
|
 |
|
CristiC wrote:Nu,nu scade dar nu mai precipita.Mg are rol de buffer intre cele doua,Ca si KH.
Nu stiu ce tot mesteresti tu acolo la acvariul ala...
Refractometrul ala e calibrat cum trebuie?
Singura chiestie mesterita a fost adaugatea canistrei in speranta ca imi scoate mizeria dar nu am scapat de ea ca e calciu precipitat.....am scos canistra ieri seara....
E calibrat ca am testat apa si cu hydrometrul de la tropic marin si tot atat imi da.....
Daca cresc mg-ul scap de praful de calciu din bazin?, daca nu cum sa fac sa scap si de ala?....
Ce magneziu sa cumpar, red sea sau fauna marin?
La acvariul de apa dulce calciul imi da 60, e bine?, adica testez sa vad daca e bun testul...
Multumesc!
|
 |
|
Cred ca testul este bun si ce am eu in apa alb e calciu care se precipita......vreau acum sa comand magneziu, care e mai bun, cel de la Fauna Marin sau cel de la Red Sea?
Daca cresc magneziul scade si calciul?
Asta era problema pentru care mi se duc mie sps-ii/ lps-ii si mi-a aparut cyano.....
|
 |
|
Vand un sistem format din:
Bazin 30/30/35 din sticla ultraclara de 6 mm cantuita
Stand la dimensiunile acvariului cu inaltimea de 100 cm
Filtru extern eheim ecco pro 300
Lampa Aquatic Nature Solar Duo Boy 26w
8 litri de Volcanit Jbl Pro Scape
Bonus plante (ce se vede in poza) si pestii (7 neoni si 2 SAE)
Pret: 730 lei
|
 |
|
Scot din schema testul de ca si mg ca singur e expirat.....il am de cam un an si m-am uitat la asta de kh tot jbl pe care l-am luat de curand si expira in 08.08.2016......
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Copile, nu ma pricep sa-ti zic ceva legat de valorile alea, pentru ca nu ma pricep. Dar iti dau un sfat bun: lasa dracului acvariul ala in pace, nu-ti mai baga toata ziua mana in el si mai ales, nu mai doza toate rahaturile - dozeaza-le doar in cazul in care e absolut necesar si la recomandarea cuiva cu experienta.
N-am mai dozat nimic....doar schimburi de apa....
|
 |
|
A, si mg-ul e 960.....se poate asa ceva sau am testele stricate?, am refacut fiecare test de 2 ori....
|
 |
|
Nu ma las!, pana nu pun acropora si nu imi merge bine nu ma potolesc....
Si cred ca am descoperit problema acum la testarea apei......am Ca 540 si kh 10......nu cumva mi s-a decalibrat refractometrul?, ca nu imi explic cum as putea avea la 1.026 la Tropic Marin Pro Reef Ca 540....acum testez mg-ul.....
Cum se calibreaza refractometrul?
|
 |
|
Saptamana viitoare vreau si eu cateva blistere.....
|
 |
|
|
 |
|
Pun azi niste poze..acum singurele probleme pe care le am sunt cyano si mizeria asta din masa apei (nu e deranjanta....o vad doar daca ma uit de la apropiere....apa e super curata in rest.......
|
 |
|
Cumpar seachem purigen, daca a cumparat cineva mai mult simpoate sa imi vanda si mie 200-300 ml....nu gasesc la ambalaj mai mic de 500 ml si nu am ce face cu atat....
|
 |
|
Ma gandesc, nu cumva mizeria mea din masa apei are particule prea mici pentru a fi retinuta de perlon?, atunci cand curat algele particulele de la alge (cele mari) dispar in maxim o ora din masa apei....
Sa imi iau un sac de prefiltrare?
|
 |
|
Foarte frumos!
|
 |
|
Eu zic sa mixorezi doza de nopox la inceput..... eu cand incep dozarea cu nopox la mine adaug 0,7 ml.....o iau treptat......
|
 |
|
Inafara de montipora red pe care am pierdut-o nu am mai avut probleme cu coralii.....
Cyano nu a disparut inca......inca ma lupt cu el....am adaugat in bazin si filtru hang on pentrh filtrare mecanica, am pus si canistra dar nu am scapat de mizeria din apa....acum am si in dysplay si in sump apa ca si cum ar avea praf in ea......care ar putea fi problema?jos unde cade apa de pe tevi in sump se creeaza foarte multe bule de aer...sunt tentat sa scot toata apa si cand o scot sa o trec printr-un sac de pasla si sa o pun la loc........
|
 |
|
La multi ani!
|
 |
|
La multi ani!
|
 |
|
Pentru ldd-uri, controller si placuta pentru ldd-uri vorbeste cu userul @Shubi....e posibil sa aiba....
|
 |
|
Ce dimensiuni v-a avea noul acvariu?
Spor cu vanzarea!
|
 |
|