[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Rodica
Forum Index » Profile for Rodica » Messages posted by Rodica
Angelfish, detalii despre acvariu dadusem la rubrica "Boli/Tratamente". De asta va si rugasem sa va uitati la topicul meu. Oricum, femela xifo a murit. Ma gandesc sa renunt la toti pestii pe care ii am acum si sa o iau de la capat cum trebuie (ciclare, etc.), cu niste neoni. Ce ziceti? Cand am luat acvariul, nu am respectat nici una din regulile de baza pe care le-am citit ulterior pe acest forum (pt ca nu le stiam).
Cum am mai spus, daca gasesc vreo "brosura" sunt fericita! :-) Prin anticariate (care si asa sunt putine) nu am gasit nimic (m-am gandit si eu sa caut). probabil cartile bune din anticariate fusesera demult luate de acvaristii cu experienta...
Singura solutie cred ca este sa le comand prin internet. Dar si asa nu stiu ce sa comand..
Multumesc pt frumoasa primire! :-)
A murit......
De exemplu "Acvaristica" de Cristian Buzenche si mai sunt si alte "brosuri" pt ca nu le pot numi carti.
Am postat la rubrica "Despre noi". AQcum poate trageti o privire si la rubrica "Boli/Tratamente" ca sa ma ajutati.
Sunt noua in acest forum si noua in ale acvaristicii. Sper sa imi creez un acvariu frumos si cu pesti sanatosi. Am apelat la acest forum pentru ca in localitatea mea (Craiova) nu prea exista carti despre acvaristica iar cele care exista sunt evazive. Sper sa intelegeti astfel multele intrebari pe care vi le voi adresa si sa fiti indulgenti cu mine. :-)
Este adevarat ca femelele xifo-rosu, berliner, xio-negru, xifo-verde sunt sterile? Persoana care mi-a spus asa ceva a motivat ca sterilitatea se datoreaza faptului ca aceste specii au fost obtinute prin incrucisarea speciei de xifo cu platy. Ma intereseaza acest lucru pt ca am si eu o xiforita de 8 luni care nu a nascut niciodata.
Acvariu AquaEl Pearl 60l brut, 55l net
Pesti: 2 Gurami, 2 Betta, 2 Xifori, 2 molly balon
Plante: Echinodorus amazonicus. Echinodorus cordifolius, Echinodorus parviflorus
Neon AquaEl Lum-690/1X18w, Incalzitor AquaEl 75w, Aerator Tetratec Aps 100, 220-240V, filtru intern integrat
Decor: nisip+pietris
De 4 zile femela xifo refuza harana si are un inot leganat. Pana ieri nu a prezentat alte semne externe. Aseara am observat ca are coada rupta in doua iar pe marginile ranii prezinta un fel de mucus albicios asemanator celor care se formeaza pe buturugile netratate bine. De asemenea i s-au albit si buzele. Va rog spuneti-mi ce are si cum o pot trata. Multumesc.

Forum Index » Profile for Rodica » Messages posted by Rodica
Go to: