Message |
|
Lucian wrote:
REGULI de respectat in aria "Donatii wrote:In cadrul ariei DONATII va rugam sa respectati urmatoarele reguli:
- Nu postati cereri de donatii...
multumesc Lucian, eram convins ca scrie ceva undeva :-)
nu cred ca am postat o cerere de donatie concreta, poate am postat "la donatii" cand trebuia sa scriu la "carciuma", in fine, ideea era de cerere, pot sa-mi asum subtilitatea ;-), oricum, am dat "glas" multor colegi in discutia asta, nu? Cu ocazia asta, ca tot e forumul "in renovare", propun creearea unei rubrici noi, iar numele titlului sa cuprinda cuvintele "cerere" si "donatie", unde marinimosii doritori de plocoane moca sa-si scrie mofturile, nu zic bine ?
|
 |
|
Salut!
tot astept sa doneze cineva cateva fire de una sau de alta, de ce sa astept cand pot sa intreb: doneaza cineva, de exemplu, niste muschi, sau un fir de orice planta pitica, pot sa dau la schimb vallisneria ...
|
 |
|
doar Brasov, ce pacat ...
|
 |
|
Viermemort4 wrote:Buna ziua. Le-a incercat cineva? Chiar sunt un bun inlocuitor pt CO2 clasic? Astept taspunsurile voastre.
salut!
pastilele alea sunt precum "calciul efervescent" mai mult sau mai putin; Nu elibereaza co2 in cursul unui numar de zile ci doar in cateva ore sau chiar minute, poate merge folosit cand fotosinteza e "la cote maxime" ma gandesc , dar nu cred ca e o varianta inlocuitoare pentru bomba ...
|
 |
|
salut Stefan!
neonul este nou, cumparat din market. mi-ai scris o explicatie foarte buna, iti multumesc, cel mai la indemana imi este sa scurtez durata de iluminare, oare este bine ?
|
 |
|
multumesc foarte frumos pentru interesul acordat, amuzanta traducerea :-)
greu de inteles acest caz, cum in 40 de litri fara substrat si cu 11W merge bine, iar la jumatate din volum + substrat nutritiv, easy carbo, feropol si aproape dubla lumina, s-a facut praf, nu pot decat sa ma gandesc ca neonul este prost ... oare cum pot sa il verific, sa verific "calitatea" luminii ?
|
 |
|
scorpionul wrote:
Dragos Matei wrote:merge bine in 40 de litri, doar o bila 7balls si cu lumina de 11 W, a iesit deja 10cm din apa, iar la 20 de litri cu substrat jbl fertil si 18W osram865, cad frunse, se topesc, cresc stramb, etc ...
Dragos ma scuzi dar parca citesc in chineza ce spui tu aici. Nu putem ghici ce se intampla la tine in acvariu daca nu ne dai amanunte despre ce ai tu acolo. Oricum osramul 865 ca lumina e o alegere buna. Nu pot sa spun daca e suficienta sau nu pentruca nu stiu ce acvariu ai. Daca ai lumina care trebuie cauta dezechilibrul in alta parte.
salut! pai, planta asta: HYGROPHILA CORYMBOSA 'ANGUSTIFOLIA' , o am intr-un acvariu de 40 de litri cu o lampa aquazonic cu bec de 11W 10 ore pe zi si o bila 7balls si a crescut pana a iesit din apa, iar in 20 de litri, cu substrat nutritiv jbl, neon osram865 18W 10 ore pe zi, cred ca sunt 2 luni de cand am pus neonul si planta s-a topit de tot, alte detalii ...
|
 |
|
a disparut de tot, cred ca neonul asta osram865 nu e prea bun ...
nu are nimeni o parere ?
|
 |
|
salut!
mai e valabila donatia? cum facem?
|
 |
|
frumos descris, merci mult pentru link!
|
 |
|
pareri, experimente si experiente, la modul general sau poate chiar concret, daca e dificil de crescut, etc ...
De exemplu cum am eu problema asta cu HYGROPHILA CORYMBOSA , care creste cu probleme in 20 de litri cu substrat nutritiv JBL si lumina 18W osram 865 iar in 40 de litri DOAR cu o bila 7BALLS JBL si 11W AquaZonic a iesit 10 centimetri din apa si arata foarte bine ...
|
 |
|
a intalnit cineva problema asta ?
|
 |
|
oooooo, merci frumos! Vreau sa vad cum arata si cum se comporta si parerea celor care o cresc si sunt useri pe forum :-)
|
 |
|
merge bine in 40 de litri, doar o bila 7balls si cu lumina de 11 W, a iesit deja 10cm din apa, iar la 20 de litri cu substrat jbl fertil si 18W osram865, cad frunse, se topesc, cresc stramb, etc ...
|
 |
|
sau nu in alt oras !?
|
 |
|
merci, ma gandeam la niste creveti.
|
 |
|
si 9