[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukitza
Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
In 2 zile e imposibil sa urce asa. Eu incerc sa fac exact opusul, am GH=KH=2 la robinet si incerc sa le urc.
Am in sump pietre calcaroase, scoici si tot nu reusesc sa le urc mai sus de 5.
varolluis wrote:Stiu ca au calciu si magneziu in compozitie

GH chiar aia masoara, calciul si magneziul din apa.
Dar cat calciu si magneziu dizolva pastilele alea in apa nu am idee.
Bun, am mai studiat putin.

Cica "the average aluminum concentration in treated water at facilities using aluminum sulfate coagulation ranged from 0.01 to 1.3 mg/litre, with an overall average of 0.16 mg/litre"
In studiul postat mai devreme aia au facut teste pe pesti la 120 mg/litru si la un PH 7.6 nu a murit nici un peste in 96 ore.
Va dati seama ce valoare era in apa ca sa moara un acvariu intreg???

Pentru eliminarea sulfatului de aluminiu exista filtre ceramice cu "ion exchange".
https://www.freedrinkingwater.com/ww-fi-ceramic-water-filters.htm/
Seamana cu ce avem noi dar pe ala e specificat ca ar face treaba asta.

Se pare ca sulfatul de aluminiu are diverse forme si se foloseste in multe domenii.
La asta nu m-as fi asteptat
"Alum is one of the best ingredients you can find in a vagina tightening product. Alum powder mixed with water can temporarily tighten your vagina for around thirty minutes."

In alta ordine de idei, am gasit studiul asta asupra sulfatului de aluminiu (alum).
Este acolo Tabelul 3 care arata mortalitatile pestilor in functie de concentratia de alum, PH si KH.
La cea mai mare concentratie de alum testata (120), au murit pesti doar in apa acida, PH si KH mic.
In apa alcalina nu a murit nici un peste. Din cate stiu eu in Bucuresti apa e alcalina.
Deci daca intr-adevar pestii astia au murit intoxicati cu alum atunci concentratia a fost foarte mare.
Eu banuiesc ca la regia de apa cineva face vreo tampenie din cand in cand.
Cel negru il vindea WTS mai demult, cel verde il vinde acuma. Observati ca lipseste cuvantul STERASYL de pe cel verde.
Eu am deschis discutia respectiva, cred ca e la mine in jurnal.
Pe scurt, ideea era ca pe site la wts nu exista cuvantul STERASYL ci scrie "Cartus apa ceramic 10".
Am discutat cu ei si la telefon dar nu m-au lamurit.
L-am cumparat si il folosesc si eu de ceva vreme dar cred ca e si problema de locatie.
Din cate stiu eu decese provocate de sulfatul de aluminiu au fost doar in Bucuresti. Eu cel putin in alte zone nu am auzit.
Probabil la voi se exagereaza cateodata cu cantitatea introdusa in apa sau naiba stie ce fac aia de la regia de apa.
Sarea neiodata, de muraturi, era foarte folosita mai demult in acvaristica.
In acvaristica actuala nu se mai prea foloseste.
Unii sustin chiar ca ar dauna pestilor. Chiar si in cazul grisului unii recomanda folosirea medicamentelor si nu a sarii.
Legat de acvariul tau, daca un lucru merge bine lasa-l asa.
Stai un pic ca incurcam borcanele.
Ai zis "no3 - 50, no2 - 0" acuma zici "0,050 si 0,025 la NO3 cu 2 teste diferite".
Io nu mai inteleg nimic.
Aia is parametrii de acvariu ciclat, NO2=0 si NO3=50.
Da la ceata aia din acvariu nu se pune problema de asa ceva.
Io zic ca testu ala e praf, la fel si jbl-ul. In jbl nu mai am incredere nici sa ma picuri.
dan.pavelescu wrote:eu dupa ce am introdus Jack Dempsey in acvariu

Nea Pave ai trecut pe ciclide???
Cel mai mic nivel va fi in camera pompei. Pompa impinge apa de acolo dar prin gratar apa va veni in sump doar pe principiul vaselor comunicante, pe diferenta de nivel.
Treaba asta nu se face instant, apa nu e impinsa de nimic si nu poate tine pasul cu debitul pompei.
Cum se zicea si mai sus, buretii din primul compartiment se vor colmata la cateva zile iar nivelul apei in compartimentul 2-3-4 va fi mai jos.
Fix asa functioneaza si sumpul meu. Am avut pompa undeva la mijlocul ultimului compartiment si cand buretii se colmatau apa scadea undeva la limita pompei.
Acuma e pe fundul compartimentului. Deasupra pompei poti baga material filtrant daca nu vrei sa pierzi spatiu.
Poate fi si doar o faza. Mai patesc si eu cateodata ca se sperie de la ceva si apoi cateva zile sunt tot asa.
Si in mod normal nu au treaba, pot sa bat cu palma in sticla ca nu au nici pe dracu.
Daca toata treaba functioneaza pe principiul vaselor comunicante atunci nivelul apei in sump va mai jos decat in bazin.
In cazul asta as pune pompa undeva mai jos.
Nu prea vad rostul buretilor in ultima camera, cand o sa vrei sa-i cureti va trebui sa scoti pompa.
Era un tip in Floresti cu un acvariu de 900l de discusi.
Mi-am fortat neuronii da nu-mi mai amintesc cum il cheama.
Aveam numarul lui dar daca nu-i mai stiu numele e imposibil sa-l gasesc in agenda.

PS: Cred ca topicul asta nu prea isi are locul la Jurnale
Am auzit cuvantul Malawi si am revenit

- renunta la lemnul ala, coboara PH-ul si nu prea are treaba cu africanii
- daca vrei natural dute si aduna bolovani din natura nu de la petshop
- eu in filtrul extern as baga doar material filtrant biologic (matrix, siporax, ponce) dar as pune un burete pe sorb cu rol de prefiltrare
- mie imi place f mult nisipul de Hornbach cel de 1-2mm ca granulatie, ti-l recomand
- ar trebui sa stii parametrii apei pe care vrei sa o bagi in acvariu si sa o alegi pe cea mai apropiata de ce au pestii nevoie
- neaparat sa pui bolovanii si apoi nisipul
ubikus wrote:) sa nu te superi )...

Stai linistit ca nu se supara nimeni pe aici.
E clara treaba, te-a convins batranu. Eu am plecat de aici, de acuma discuti cu "ceilalti".
Daca iti completezi locatia la profil poate reusim sa te indreptam spre un crescator.
koala wrote:Ca pesti, ai putea sa te uiti la una din urmatoarele specii:
- cichlasoma biocellatum
- cichlasoma nigrofasciatum
- hemichromis lifalili

Omul zicea de ciclide africane. De ce incerci sa-l atragi spre partea intunecata?
Da, stiu, lifalili sunt africani.
alexx88 wrote:era bine daca incepeam cu un acvariu mai mare. Adica fix ce mi s-a spus si la inceput de catre cei cu mai multa experienta.

Si totusi nimeni nu pare sa inteleaga asta de la inceput

Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Go to: