[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ciprian01
Forum Index » Profile for ciprian01 » Messages posted by ciprian01
Cat timp ii lasi in maternitate...?! vrei sa ii cresti precum bonsaii..?!
Vezi tu, ai cam 2 varinate. Ori mai gasesti un bazin, ori renunti sa ai pui! Nu se poate altfel decat intamplator si cu un procent f mic de supravietuitori!
Iti mai trebuie un acvariu! Poti merge si la risc, ei chiar si pui fiind mai greu de...digerat de catre ceilalati pesti din acvariu. Dar o sa iti fie mai greu cu hrana.
Stratul de silicon dintre placile de sticla este suficient! Este importanta suprafata de contact cu sticla, nu grosimea de 1 cm...! uscarea se face cu atat mai greu cu cat stratul este mai gros.

E bun ceresit, mai ales la acvarii de dimensiuni ,,normale,,! Rezista mai mult decat rezista sticla...!
Apa distilata imbuteliata reprezinta o varianta doar in eventualitatea in care ai garantia ca sistemul de distilare este facut din tevi de sticla. De cele mai multe ori, in special in sistem industrial sunttevi de cupru. Cuprul e nociv!!!

Varianta cea mai buna ramane instalatia de osmoza. Ca si comparatie, cantitatea totala de apa de osmoza obtinuta intr-o zi, valoric, poate sa acopere pretul intregii instalatii! Sau aproape.

Varianta introducerii diverselor substante in acvariu pt scaderea duritatii nu poate fi o varianta de luat in seama cand duritatea are valori mari.

Faptul ca apa de osmoza este saraca in O2 nu reprezinta o problema pt ca se imbogateste imediat in urma aerarii.

Mineralele pierdute, daca folosesti in totalitate apa de osmoza, pot fi compensate prin adaugarea de sare marina de exemplu. 15 g %.

Cele mai bune rezultate le-am avut cu apa oxigenata! Dar trebuie sa fii atent la dozare, altfel risti sa omori pestii sau plantele. Eu iti recomand sa o iei treptat., sa incepi cu 5 ml si schimb de apa, apoi 10....pana la 15. Te opresti daca vezi ca ceva nu este in regula. Poti pune apoi periodic in bazin 1-2 ml h2o2 / L. este pt stoparea dezvoltarii algelor si nu mai este necesar schimbul rapid de apa. In felul acesta am tinut mai multi ani bazinele in balcon fara probleme.
Este insa o metoda destul de riscanta pana te obisnuiesti cu ea, limita dintre eficienta si risc fiind una destul de ingusta.

Nu am incercat, dar am inteles ca cea mai buna varianta este cea cu UV. Daca tu crezi ca merita, este o investitie buna!
Schimba o parte din apa, 30-40%.
Lasa aerul sa mearga.
Dc nu a stat f mult in starea asta si nu este afectat ireversibil sistemul nervos, isi revine!

P.S.
...bombele...!
Le-as lasa-o dar si baza tot ,,sparta,, este...! Si daca il intorc cu 90 de grade...!
Nu gasisem ghiveci potrivit de argila si asta era tot ce am gasit prin casa! Ma gandesc ca daca il schimb iar le ia o perioada sa se adapteze!
Voi deschide acest topic pentru a nu mai intra peste topicul lui @mosu.

Am mai atasat un filmulet cu ,,joaca,, perechii de Amphiprion ocellaris black. Ce va urma...nu stiu!
Multumesc @mosu pt informatii si pt sprijin!
LOL!
E filmat cu tel si il tot suceam...! Dupa ce s-au jucat o perioada mi-a venit ideea!
Multumesc mult pentru spijin!
Acvariul marin il am din intamplare! Am inceput in joaca si apoi vazand ca lucrurile merg...am mers si eu mai departe!
Sper sa fie bine in continuare!
va tin la curent cu ce si daca se mai intampal.
Problema este ca ai mei manaca foarte bine artemia (naupli). Fac pt pui si ce ramane, de fiecare data, merge la ei! Manaca si creveti congelati si datui la razatoare, larve rosii, peste crud inghetat si dat la razatoare, mixtura pt discusi! Doar ca accepta greu hrana uscata. Putin tetra discus dar...! Nu prea ma lasa inima sa ii tin nemacati si sa ii trec pe granulat, cu atat mai putin cu cat discusii ii hranesc cat se poate de mult si des!

Cu ajutorul cuiva am reusit sa ridic filmuletul!
Nu stiu cum sa ii rotesc imaginea! L-am facut cu un tel!

http://www.youtube.com/watch?v=6ZF_ORoJQdo
On:
Experienta mea in materie de acvaristica marina tinde la zero, maxim 1.
Acvariul pe care il am si care gazduieste si o pereche de ocellaris black merge bine fara sa ma stresez f tare, numai (cred) din pura intamplare.
De cateva zile am introdus in bazin un ghiveci si de atunci stau numai acolo, se joaca, si in rare momente apar foarte mici contre (catevasecunde) fara alergaturi sau atacuri frontale. In rest tremura unul pe langa celalalt.
Se poate sa imi descrie si mie cineva care este comportamentul inainteadepunerii pontei la clowni?
Am facut un filmulet cu tel, dar dintr-un motiv care imi scapa nu poat sa il urc pe net si nici sa il convertesc in avi. Ceva eroare!

Off:
Desi am intrat de putina vreme aici, si eu stiam ca este ,,bunul meu prieten,, snachefishemiche....! Stil inconfundabil si facea ce stia el mai bine...
Daca ar mai fi activat as fi putut sa detaliez! Dar cum nu poate sa raspunda, contrar principiilor sale de a bate din gura, a face clabuci si a minti atunci cand poate sa si baneze userul respectiv, ma opresc aici!
Am mai spus-o si prin alte parti si o spun si aici cu riscul de a supara pe cate cineva.
Acvaristica este un hobby si o arta. Arta o stapanim unii mai mult altii mai putin, dar tuturor se considera ca ne place si suntem atrasi de ea.
In acelasi timp, un hobby este o modlaitate de a-mi petrece placut timpul liber pe care il am!
Folosind bomba, sunt mari sanse ca acest hobby sa se transforme in stres...! Poate parea mare costul unei instalatii co2, dar se justifica in timp. Chiar si numai o butelie care sa inlocuiasca sticla cu drojdie si tot suntem mai castigati.
Care sunt avantajele bombei? Ca eu daca ma gandesc, gasesc mai multe dezavantaje: risc, inestetica, greu de reglat, imposibil de monitorizat, etc!

Si personal raman la parerea ca ,,bomba,, este un moft si a inceput sa fie trandy! Toti cei care simtim o nevoie acuta de a avea o bomba avem plante care intr-adevar sa necesite aditie de co2? Am asigurat toate celelalte conditii incat bomba si co2-ul sunt singurele lucrui care ne lipsesc?

Pt ca daca am putut sa imi cumpar plante atat de pretentioase care sa necesite aditie co2, am putut sa le satisfac celelate conditii de mediu, atunci am bani si de o butelie...! Macar atat! si pe urma un ph controller, etc!
O sa vina oare ziua in care se va renunta la bomba...!? E retorica intrebarea!
raspunsul tau a dat sens intrebarii!
corolar: daca bulele de co2 ar pluti, ar face spuma ca detergentul (sau ca berea, ca sa fim in ton)!
Bulele de sifon plutesc la suprafata apei sau se sparg....?!
Cu testele ,,n,, in 1 nu ai cum sa fii mai sigur decat inainte! Poate doar mai in ceata! Mergi si cumpara teste la picatura.Macar dai banii pe ceva ce este cu mult mai precis!
Daca vei mai continua cu ,,minunile,, singura ta sursa de miscare in acvariu s-ar putea sa ramana bulele de la ,,bomba,,!

Citeste pe net despre plusurile si minusurile apei de ploaie!

Gaseste o instalatie de osmoza si ai rezolvat problema! O sa stai si o sa te rogi ca Moromete sa vina ploaia cand trebuie sa faci schimbul de apa?!
Nivelul ph-ului de la retea nu este apropiat de ce ai tu in acvariu! Variatia este exponentiala, nu liniara!
Daca testela tale sunt ok...problema e la tine in acvariu!
Ia o foaie de hartie, aseaza-te in fata acvariului si scrie tot ce vezi, inclusiv materialul din care e format fiecare obiect!
Apoi transcrie aici!
Poate ii da cineva de cap!

Forum Index » Profile for ciprian01 » Messages posted by ciprian01
Go to: