| Message |
|
|
|
Cine ia steaua roz sa puna va rog o poza ca m-ati facut curios.
|
 |
|
|
|
Update:
- 1 stea de mare Echinaster Sepositus (fiecare picior are 6 cm lungime) - 130 ron - obligatoriu cineva cu un acvariu de minim 100 L - 100 ron pentru cei din Bucuresti ca sa nu o chinui la transport - nu o dau la schimb
- 3 paguri - 20 ron/buc
- 3 anemone Actinia Equina - 25 ron/buc
- cativa melci negri mancatori de alge si detrivori - 10 ron/buc
Schimb pagurii, anemonele si melcii (in Bucuresti) cu:
- 1 Ocellaris
- 1 Discosoma verde
- sare Red Sea
- nisip Coral Fiji Sand sau similar
- 1 cap Euphyllia Hammer - cea cu varfurile verzi
- 1 cap Euphyllia Glabrescens
- alti corali easy pe care nu ii am
|
 |
|
|
|
Cea din stanga din cate stiu nu e reef safe. Am gasit si eu, dar nu am luat-o pentru ca din cate stiu darthradu are dreptate - daca are tepi nu e reef safe.
|
 |
|
|
Poze noi:
De ceva timp Clarkii s-a imprietenit foarte mult cu ciuperca paroasa.
|
 |
|
|
|
La acvariu de apa sarata schimbi 10% saptamanal. La acvariul tau 5-6L.
|
 |
|
|
|
In afara de ce ti-a spus colegul ar ma fi urmatoarele:
- la Marea Neagra nu vei gasi aceleasi vietati ca in Grecia. Singurii pe care ii vei gasi in ambele locuri sunt crevetii Palaemon Elegans.
- incalzitorul iti e bun, filtrul intern si neonul nu le poti folosi la acvariu cu apa sarata. Daca vrei filtru iti trebuie hang-on, iar la lumina - leduri sau neoane 10000-20000K si Royal Blue
- trebuie sa iti iei salimetru sau refractometru si sare speciala
- Vezi ca nu se foloseste apa de la robinet pentru amestecul cu sare!
Asa ca citeste, citeste, citeste, pana cand stii pe de rost macar lucrurile de baza pentru ca altfel nu vei reusi.
PS: Rog un moderator sa mute aceste discutii intr-un topic separat ca sa nu mai poluam topicul lui Vlad.
|
 |
|
|
|
Update:
- 1 stea de mare Echinaster Sepositus (fiecare picior are 6 cm lungime) - 130 ron - obligatoriu cineva cu un acvariu de minim 100 L - 100 ron pentru cei din Bucuresti ca sa nu o chinui la transport - nu o dau la schimb
- 8 paguri - 20 ron/buc
- 3 anemone Actinia Equina - 25 ron/buc
- cativa melci negri mancatori de alge si detrivori - 10 ron/buc
Schimb pagurii, anemonele si melcii (in Bucuresti) cu:
- 1 Ocellaris
- 1 Discosoma verde
- sare Red Sea
- 1 cap Euphyllia Hammer
- alti corali easy pe care nu ii am
|
 |
|
|
|
Sunt alge. Ar trebui sa scapi de ele, dar nu te pot ajuta cu sfaturi in acest domeniu.
|
 |
|
|
|
Multumesc!
Sincer sa fiu de cand am bagat piatra vie nu imi vine sa cred ca nu am facut schimbarea mai curand. La inceput n-am mai avut bani de piatra vie si apoi imi era frica sa nu dau acvariul peste cap si sa pierd tot.
|
 |
|
|
|
Am bagat piatra vie pe 17 iunie. Pozele sunt de pe 25 iunie.
Mi-au iesit din piatra vie 2 stelute sarpe foarte mici pe care nu le-am mai vazut de atunci, 3 viermi penati mici si rosii si 2 feluri de pui de melci. Tot pe piatra vie mai am si burete portocaliu si rosu si o bucatica foarte mica de ceva coral neidentificat.
Din pacate a murit ariciul. Restul sunt toate ok.
Aiptasia a fost exterminata a doua noapte dupa ce am bagat cei 4 Peppermint. Erau vreo 10 Aiptasii micute, dar m-a bucurat mult disparitia lor.
|
 |
|
|
|
A mai ramas Riccia pentru un doritor.
|
 |
|
|
|
Donez luni, preferabil in jurul orei 16:30, doua maini de Riccia, pentru doi doritori.
Astept pm de la cei interesati.
|
 |
|
|
|
up
|
 |
|
|
|
Update:
- 1 stea de mare Echinaster Sepositus (fiecare picior are 6 cm lungime) - 130 ron - obligatoriu cineva cu un acvariu de minim 100 L
- 8 paguri - 25 ron/buc
- 3 anemone Actinia Equina maro - 25 ron/buc
- Melci mancatori de alge si detrivori 4 Osilinus, 8 modelul "Melc 1", 8 Gibbula Divaricata - 15 ron/buc
Schimb in Bucuresti cu:
- 1 Ocellaris
- 1 Discosoma verde
- sare Red Sea
- 1 cap Euphyllia Hammer
|
 |
|
|
|
Au fost persoane care au cerut poze cu anemonele si crevetii. Bineinteles ca Peppermint-ul din poza nu este de vanzare, doar Palaemon Elegans.
|
 |
|
|
|
up
|
 |
|
|
|
Ca sa fiu sincer am luat doua stele de mare pentru ca mi-a facut omul un pret bun pentru tot ce mai avea de vanzare si speram ca ar intra cumva in acvariu ambele stele. Doar ca ajuns acasa devenise evident ca doar cea mica ar fi de dimensiune ok si 2 ar fi fost mult prea mult.
Am scris minim 100L in anunt pentru ca mie, ochiometric vorbind, mi se pare ca ar fi cam micut acvariul meu de 64L pentru steaua mare. Nu ma pricep si daca cei care stiu mai bine spun ca ar fi ok intr-un acvariu mai mic din partea mea nu e nici o problema.
|
 |
|
|
|
Poza cu steaua de mare. Cu anemonele nu am inca poze.
|
 |
|
|
|
dan.pavelescu: Am gasit printr-o cunostinta pe cineva care isi desfiinta acvariul si am cumparat mai multe de la el. Am luat si piatra vie tot de la el.
Blue: Nu vand. Abia mi i-am luat.
|
 |
|
|
|
Am achizitionat vreo 8-10 bucati de piatra vie pe care le-am pus intr-un recipient cu o pompa de aer si fara lumina. Cred ca zilele astea apuc sa o bag in acvariu sa inalt in sfarsit pietrele. Sper sa nu fac vreun boom bacterian.
Mi-am mai luat si vietuitoare. Acum arata asa recensamantul:
- 1 Clarkii
- 1 Damsel
- 1 Ocellaris
- 1 blenny cu rosu si negru - imi scapa denumirea acum
- 1 stea de mare Echinastera Sepositus
- 1 arici de mare mov cu alb caruia nu-i stiu numele
- 2 anemone rosii Actinia Equina
- 4 Peppermint
- 6-7 Palaemon Elegans
- 6 melci Gibbula Divaricata
- cativa melci Strombus
- 2 melci Osilinus
- 4 melci carora nu le stiu denumirea
O sa fac poze zilele astea si cu restul vietuitoarelor si cu noul aranjament. Poza cu acvariul e facuta la moonlight si nu se vede mare lucru.
|
 |
|
|