Message |
|
Okay, atunci ai cateva variante de la firme renumite. uite niste linkuri cu ce-ai putea folosi:
1) Tropica PLANT NUTRITION+ liquid
2) NUTRAFIN Plant-Gro NPK
3) Seachem Flourish Nitrogen + Seachem Flourish Potassium
4) Ocean Nutrition Giovannis Fertil+
astea sunt doar cateva...sunt sigur ca exista si alte firme cu produse similare. din cele enumerate de mine eu as merge pe Tropica 
|
 |
|
schimba-le ca si-au facut datoria din plin
am avut si eu aceasi problema, iar dupa ce-am vazut ca nu se trage de la fertilizanti sau CO2, si INTROS mi-a recomandat sa schimb lumina, toate au revenit la normal.
|
 |
|
Anubias wrote:Va rog cine stie sa imi zica un nume de produs care contine KNO3 din belsug, pentru plantele mele?
de ce nu cauti KNO3 la un magazin de hidroponice???
asta ar fi cea mai ieftina solutie. apoi il amesteci cu apa distilata si dozezi exact cat ai tu nevoie.
Am incercat dar mi-a fost mila sa nu le rup ca firele au fost asa de compacte ca li se rupeau radacinile. Dar am sa incerc cu o tufita sa vad cum merge, si daca merge fac la fel cu toate 3.
eu cand mi-am luat hairgrass, tot la fel venise, intr-un ghiveci de plastic, cu radacinile infasurate in "vata". ca sa descalcesti radaciniile, trebuie taiate, lasand doar cam 2 cm de radacina. sa vezi ce usoar se desface apoi
iar asta e regula generala la toate plantele, inainte de a le planta, trebuie taiata radaciniile, pana la 2-3 cm de baza. astfel planta va creste radacini noi si mai puternice.
|
 |
|
incearca sa aduci NO3-ul catre 10ppm ca sa te apropii de cerintele plantelor. si oricum acvariul tau este prea slab plantat acuma, ca sa adaugi Fe si PO4. de aceea cred ca te-ai trezit cu thread algae.
pentru pesti, incearca sa-i momesti cu niste mancaruri congelate (gen bloodworms, sau artemia adulte)  toti pestii mei sunt pur si simplu innebuniti dupa ele
am vazut si eu poza cu acvariul, imi place mult!!! ce planta e aceea rosie din spate-dreapta??
iar ca o sugestie, pentru hairgrass-ul din stanga-fata: daca vrei sa se intinda repede si sa-ti acopere substratul, desfa-l in palcuri micute (0.5-1cm fiecare) si planteaza-le asa la cativa cm distanta.
|
 |
|
nu cred ca vei primii sfaturi de la nimeni, deoarece ai facut o ciorba de pesti de ne apuca pe toti dureri de cap. am numarat cam 23 de pesti in 54 litri  este suprapopulat acvariul, mi se pare si normal sa se imbolnaveasca pestii. eu banuiesc ca deja ai avut si decese, dar nu vrei sa le recunosti. iar daca ai fost norocos si inca nu ai avut, vor venii in curand
cauta Ghidul Incepatorului la sectia de articole de pe site si citeste-l.
degeaba ti-ar sugera cineva un tratament pt a trata grisul, deorece pestii tot nu se vor simti bine, si se vor inbolnavii de altceva.
in acvariul pe care il ai tu, poti tine maxim 10 pesti micuti. o sugestie ar fi: 2 ramirezi, cei 3 neoni, si mai poti cumpara inca 3 (pt ca se simt mai bine in carduri de minim 5) si 2-3 sanitari. ATAT!!! restul du-i inapoi la petshop, poate ai noroc si capeti ceva bani inapoi. sau daca ai portofel dolofan, mai cumpara inca un acvariu pentru restul pestiilor
asta daca-ti pasa de pesti, daca nu...e treaba ta.
|
 |
|
citisem mai demult niste articole interesante despre undergravel filters, si credeam ca le-am salvat pe PC, dar dupa vreo jumate de ora de cautari am lasat-o balta. mie teama ca nu le-am salvat
dar ca sa nu te las cu ochii in soare, am bagat "undergravel filtration" in google si-am dat de niste articole care merita citite:
http://www.bestfish.com/ug.html
http://www.bestfish.com/ug2.html
http://www.netpets.com/fish/reference/thielbook/thielbook3c.html
daca simti ca sunt necesare mai multe informatii, ai google-ul la indemana 
|
 |
|
regula de 1 bula pe secunda e o aberatie, pentru ca in ecuatie intra in primul rand volumul acvariului. o bula/secunda perfect dizolvata intr-un acvariu de 30L ar ucide pestii, iar intr-un acvariu de 150L nici nu s-ar simti. apoi alti factori precum pH, kH si masa de plante trebuie considerati.
NU OPTURA FURTUNUL  ca te risti cu o explozie de toata frumusetea, si vei avea de spalat la pereti intr-o fericire
daca observi ca ai prea mult CO2, misca jetul de la filtru catre suprafata apei, si astfel CO2-ul va iesi.
trebuie sa-ti cumperi un tester permanent de co2 (exemplu 1, 2, 3)
daca mai ai si alte nelamuriri, pune mana si citeste postul asta despre co2 drojdie & zahar 
|
 |
|
nu prea conteaza, dar daca agiti/amesteci, incepe fermentatia mai repede. alta diferenta eu n-am observat.
|
 |
|
daca vrei presiune mai mare, poti mari cantitatiile de zahar si drojdie, in aceasi sticla de 2L. daca pui mai mult zahar, dureaza ceva mai mult, daca pui mai multa drojdie, are presiune mai mare, dar se tremina fermentatia mai rapede.
ideal e sa gasesti un echilibru intre zahar si drojdie.
degeaba maresti volumul, pt ca nu va tine procesul mai mult. dupa 15-20 zile creste nivelul alcoolului in mixtura, scade pH, si moare cultura de drojdie. de aceea trebuie schimbata mixtura....n-ai ce-i face.
iar idea cu 2 sticle e mai degraba ca sa nu-ti scada CO2-ul (si sa ai variatii de pH) la fiecare 15 zile, cand se termina o tura si incepi alta.
|
 |
|
tocmai am vazut primul puiut de la creveti. e super mic, 1-2mm, si sta ascuns in xmass moss. m-am holbat vreo 5 minute, dar altii n-am reusit sa ochesc. sunt sigur ca sunt mai multi, pt ca acum doar 1 din 3 femele mai poarta oua.
in orice caz, pentru cei ce vor sa creasca si sa inmulteasca creveti, fara batai de cap, le recomand cu drag sa incerce Red Cherry Shrimp (Neocaridina denticulata sinensis)
acu abia astept sa creasca puii, ca sa-i mut in acvariul de 60 L, sa mai lupte impotriva algelor :scrima:
|
 |
|
daca vrei sa folosesti bidon de apa plata, mi-e sa nu-ti explodeze
dar de ce vrei sa dublezi cantitatile si volumul?
|
 |
|
retetele difera un pic la toata lumea, si de obicei cu timpul iti vei da seama "ochiometric" de ce merge mai bine pentru tine.
in primul rand, bidonul este o sticla de 2L, de carbogazoase (gen cola, fanta, apa minerala), ca sa fie rezistenta. apoi printr-o palnie, eu pun cam 1 cana - 1 cana si jumate de zahar, 1/4-1/2 lingurita de drojdie si cam 1.5 litri de apa calduta si declorinata. daca apa e sub 25C iti dureaza vreo 24 ore pana incepe fermenatia, daca e de peste 38C poti ucide cultura de drojdie. deci mare grija aici!!
ar trebui sa produca bule in cateva ore, si de obicei dureaza cam 15-20 zile, dar spre sfarsit productie devine redusa si neregulata. de acea eu le schimb dupa 2 saptamani de functionare.
|
 |
|
din cate am citit eu, pentru ca n-am folosit niciodata un asemenea sistem de filtrare, sifonarile sunt absolut obligatorii !!!!
ai putea sa te ajut cu niste articole in engleza, daca nu e nici un bai 
|
 |
|
da'ne detalii despre TOATE ACCESORIILE. daca sunt pompa de aer cu burete, bec incandescent, etc, nu se merita 
|
 |
|
dar daca ai mai mult timp liber decat "maruntis" prin portofel, ca si mine  , poti merge pe varianta cu 2 sticle cu drojdie pe care le pui la o saptamana diferenta. si apoi schimbi continutul uneia din sticle in fiecare saptamana. asa ajungi sa ai un nivel de CO2 mai mare si cu variatii mai reduse
mie imi ia doar 5 minute pe saptamana, sa desfac o sticla, arunc zeama, o clatesc, pun zahar, apa si drojdie si-am terminat.
|
 |
|
si eu am observat ca noaptea, cand e liniste totala, AquaClear30 face un pic de zgomot, dar pe mine nu ma deranjeaza. zgomotul acela se reduce semnifictiv daca filtrul e dat pe maxim. iar cu timpul (circa 2-3 saptamani), de la ultima curatare a elicei, se mai reduce din zgomot.
la filtre interne nu ma pricep, ca n-am folosit asa ceve niciodata 
|
 |
|
parerea mea e ca turba e solutia cea mai buna pt tine. o pui intr-un filtru HOB(hang on back), daca ai asa ceva, la acvariul de depunere si gata. scade duritatea si pH-ul apei, si elibereaza tanini, ceea ce-i va face pe scalari sa se simta ca la ei acasa 
|
 |
|
daci citeai linkul din postul propus de Lofty  , ai fi aflat ca filtrul e lipit de geam cu silicon. deci nu este toxic pentru pesti, asa ca poti sa-i dai bataie
daca ar fi fost toxic, nu l-ar fi folosit pe post de adeziv din start.
|
 |
|
sau poti incerca cu turba (Hagen fac special pt uz acvaristic) in filtru !!!
|
 |
|
radd2006 wrote:Am revenit cu o poza asa cum spuneam.
Acvariul momentan nu arata deloc cum trebuie si nici pe departe cum vreau sa arate.
Sincer sa fie mie imi place mult cum arata acvariul!!!
este loc de inbunatatiri, dar se vede de la o posta c-ai facut o treaba buna  :bravo2:
cum ziceai si tu, niste glosso, hemianthus cuba sau chiar dwarf hair-grass ar face aquascapu betooon 
|
 |
|