[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Baldur
Forum Index » Profile for Baldur » Messages posted by Baldur
Message
Cu cei de aici care sint mai batrini vreau sa vorbesc ca sa va intreb daca voua nu va e rusine ca va tineti vremea cu acvarii prin casa. M-am gindit sa va intreb asta pentru ca am vazut ce acvarii frumoase aveti unii de aici si ca ati mers cu ele la concurs fara sa va fie rusine ca o sa le vada si alti.
Ca mie cam imi e rusine sa zic ca am acvariu. Adica om in toata firea, la rostul lui cu casa nevasta si copil sta si se uita la pestiuti asta nu prea e de laudat. Deaia si tin acvariu la fiimiu in camera. Dar eu l-as lua la mine in camera asa de tare m-a luat mintile.
Vorba e ca si nevasta ma cam piseaaza ca imi pierd timpul cu pesti in loc sa fac alceva mai folositor in casa. Ma prins ziilele trecute in camera la fiimiu ca ma uitam la pesti de vreo ora (zic eu) si ma tocat la cap pina seara cu toate ca nu aveam mare scofala de facut prin casa. Ca parca eu nu stiu ca intii vine treaba si du[pa aia acvariu adica distractia.
Pe urma taicameu a venit saptamina trecuta pe la noi si nea certat cind a vazut acvariul si a zis ca luam copilului tot felul de prostii si nu o sa se mai tina de carte. Dar eu mas mira sa nu mai se tina de carte ca el sta mereu si citeste si face treaba la calculator si ia note bune si numai eu am grija de pestiuti.
Dar cel mai rau a fost la munca cind am zis colegilor ca mi am facut acvariu si au ris de mine ca dau la peste in damigeana. Si dupa ce am povestit cum inoata ei de colo colo si caum maninca si se joaca seful de echipa a zis peste umar la mine ca numai termin cu prostiile. Asa ca am tacut din gura.
Acum nu mai spun la \nimeni de acvariu meu, nici la prieteni nici la vecini nici la colegi.
E drept si eu stiam pina sa fac acvariul lui fiimiu ca asta e treaba numai de copii, ca numai copii fac smeie, acvarii si aduna goange de pe la padure si le tin in brocane. Dar pe urma dupa ce am facut acvariul parca mam imbnolnavit asa de mult a inceput sa im placa. Prost e ca deacum nu mai pot sa spun decit numai voua care scrieti aici ca pe mine ma vrajit acvariu lui fiimiu si imi place mult mult sa ma uit la pestiuti cum inoata ei pe acolo si cum isi vede de treaba lui fiecare. Alfel nu am curajul sa spun la nimeni ca sa nu se rida de mine.
Asa ca ziceam sa va intreb pe voi astia mai bartranii de pe aici cum va descurcati cu nevasta?
La prieteni ziceti ceva de acvarul vostru?
Va laudati la servici cu pesti vostrii?
Puteti vorbi de acvariu cu oricine-oricine?
Nu se uita nimene strimb la voi sau sa faca cu degetul la cap ca sinteti trilu trilu pentru ca ati luat acvariul pentru voi si nu la copil?
Va multumesc mult pentru raspunsri. Imi place mult ca aici sint oameni care le place mult sa aiba grija de acvartii.
Sa nu credeti ca vreau sa bat copilul ca nu am dat niciodata in el asa sa imi ajute Dumnezeu. Dar poate sa ii fac observatie ca nu trebuie sa umble la acvariu cum vrea el ci ca trebuie sa respectle regulile care eu le am citit aici.
Ziceam de melci ca vad cum se misca nisipul citodata si socoteam ca poate ca ei au darimat movilele mele. Desi eu zic ca e greu de crzeut sa faca niste fiinte asa mici o treaba asa mare. Nici lor nu vreau sa le fac rau ca sint si ele fapturi fara vina lasate pe pamint cu rostu lor.
Va rog sa ma iertati ca am uitat sa raspund de pesti care sapa. Am patru ancistrusi care s-au facut mai mari acum si care stau intr un fel de ghiveci care arata ca o piatra goala inauntru. Ghiveciul e luat din Obor. Ei nu sapa mereu dar am vazut ca odata au facut o gropita langa ghiveciul lor.
Acum ma gindeam sa nu fie toata tevatura asta de la niste melci adusi de fiimiu de la un coleg de la scoala si pe care ia aruncat in acvariu cind eu nu ma uitam. Ca doar am vazut ca misca putin o pietricica si iese din nisip un melc cu cochila cum e cornetu de inghetata. Si cind am zis: ma ce e asta, el a ris si a zis ca e surpriza de la Sergiu colegul lui de banca. Sa ma supar pe el?
Va mutlumesc foarte mult pentru raspunsuri. Eu nu ma gindisem sa aranjez pietre si sa umplu intre ele cu pietris dar ma gindisem sa fac cu sticla ceva cum a zis minardy. Nu am mai facut ca am zis poate arata urit asa ca bolovanul ala de ciment.
Minardy multumesc ca vrei sa ma ajuti cu schema aceea dar nu am inteles ce trebuie sa dau lui Gherman Calin. Trebuie sa ma intilmesc cu el ca sa imi dea schema de la tine? Nu cred ca il cunosc.
Daca poate bilti sa imi mai spuna daca el a lipit cumva bolovanii intre ei? Ca vad mereu aici sfaturi sa avem grija sa nu se rostogoleasca bolovanii in geamul la acvariu. Si nu vreau nici eu sa patesc ceva sa se sparga acvariul ca ma omoara nevasta daca stric covorul.
Nu va suparati pe mine ca poate pun o intrebare prosteasca, dar n-am somn de citeva zile si trebuie sa ma lamuresc. Si acum ca sint treaz asa dimineata in sfinta duminica am zis sa va scriu.
Care e problema mea. Vreau sa fac si eu in acvariu un morman de pietris si mereu se desunfla dupa citeva zile. Adica eu il fac frumos asa si peste o saptamina e plat de parca a trecut nea Fane cu compactoru de la servici peste el. Pietrisul e din ala ca bobul de orez de mic.
Prima data am zis ca nu e ales bine locul si am facut alta gramada in partea cealanta a acvariului dar si acolo a disparut.
Mam gindit: ia sa il ridic eu pe tot geamul din spate. Adica pe toata lungimea geamului. Dealul sa fie doar de vreo 15 cm inaltime. Il ridic si cind ma uit vad ca din zi in zi e mai mic pina cind si de acolo sa turtit la loc, ca zicea si nevasta ca mi sa unflat o vina la timpla de nervi. Pai cum sa nu mi se umfla cind nu vezi ca se rostogoleste nici o pietricica la vale dar movilita aia scade de pe o zi pe alta.
De aia va rog sa imi ziceti si mie daca e o smecherie la mijloc adica daca trebuie sa bag dedesupt vreo proptea ca sa stea sus. Am incercat si eu sa gasesc o solutie dar nu imi da nimica prin cap ca sa bag sub pietrisul ala ca sa stea ca dealul.
Am facut eu mai astavara o forma asa din ciment dar se vedea urit rau in apa ca nici nevestii si nici copilului nu ia placut. Ziceau ca parca e ca o cocoasa taiata pe jumate cu barda. Asa ca am aruncat pietroiul ala si am ramas si fara idei.
Va salut
Nu va suparati ca intreb si eu aici dar ziceam ca tot vorbiti despre lemne.
Si eu incerc sa gasesc niste lemne pentru acvariul meu si am doua intrebari in cap. Daca puteti va rog sa ma ajutati sa le lamuresc:
1. cit de suptire poate fi lemnul pe care sa il bag in acvariu? Ca am gasit niste crengi ca radacinile magrove dar sint cam niuiele si ma gindeam sa nu fie ceva rau ca sint suptiri.
2 de ce trebuie sa curat lemnul de coaja? Ca mi se pare ca e mai frumos asa cu coaja pe el. Adica ca arata mai ca in natura.
Mul;tumesc.
Coardele de vie nu sint buturugile. Sint nuielele alea care ramin dupa ce tai primavara vita de vie. Ma gindeam sa le pun asa ca un desis cum am vazut pe animal palnet ca exista pe Amazaon la maluri, unde cresc copaci cu radacini dese si inalte magrove. M am gindit bine?

Adica tratate corepsunzator inseamna sa le fierb? Daca nu am un cazan asa mare cum sa le fac? Daca le las la inmuiat undeva in vrun jgheab cu apa nu e bine? Ca in jgheab au loc destul dar nu pot sa fac focul dedesupt.
Va salut si va multumesc pentru raspunsuri
Nu mai mai gindesc la pietre dar acum vreau sa pun buturugi
Mam gindit ca nu ar fi bine sa pun niste coarde de vie? Se poate pune in acvariu asa caeva? am vazut undeva pe internet ca unii au pus la un acvariu cu neoni si nu ziceau ca le merge rau
A mai facut cineva de ppe aici treaba asta cu via in apa de la pesti?
Acum zic si eu sa nu te superi, ca Porcu are dreptate. Pai daca si eu stiu inca de pe vremea cind eram copil ca sturionul se face de 2 metri pe putin inseamna ca Porcu care e specialist la pesti stie cel mai biine ce zice. Si inca acvariu ca acvariul dar si daca ai lac trebuie sa fie cam ca la Cismiciu de mare ca sa fie bun pentru sturion.
n-ar fi mai binie sa le ascunzi in spatele decorului ala din spate? Adica decit sa te complici sa gauresti fundul acvariului
Am vazut la hornbah niste pietre mari albe si cu gauri prin ele numai bune sa se ascunda africani prin ele. Nu pare ca sint aduse din natura ci facute de fabrica asa ca vreau sa va intreb daca pot sa le folosesc la acvaiul cu neoini?
Stiu ca nu am voie sa stric duritatea apei si vreau sa bag niste pietr din alea albe pentru ca aste de pe strada mi se par prea obisnuite. Am intrebat pe cineva dar nu a prea stiut ce sa imi rsapunda tot zicea ca sint bune la acvarile cu africani. Eu ziceam dar la neoni? Si el ridica din umeri.
Ma gindesc sa iau otet cu mine intr-o sticluta ca sa fac testul cu otet acolo in magazin cind numa vede nimeni ca doar nu stric nimica. dar nu stiu cit trebuie sa astept pina sfiriie piatra. Stie cineva cit trebuie sa asttept?
Dar nu pereche. Doar cate un singur individ nu pot sa stea? Am citit ca africanii nu isi ataca decit memebrii specielei lor sau din alte specii care seamana cu a lor.
Daca pun asa cum am mai zis doar un peste albastru, doar unu rosu si doar unu protocaliu, adica trei diferiti in tot acvariul, se mai ataca unul pe altul.? Eu nu cred ca mai au vreun motiv. Ma gandesc doar ca sa nu le fie dor de rudele lor.
Ca sa zic asa cum eram noi baietii in armata daca mai tineti minte. Cand eram flacau acasa imi venea sa ma incaier cu toti baietii de pe ulita mea. Si dupa o luna de armata i-as fi pupat daac ar fi trecut pe la mine pe la unitate.
Va multumesc. Am inteles, trebuie sa aleg neonii.
Mai vreau sa va intrebceva. Nu pot sa pun numai cate un exemplar de african, sa zicem unul albastru, unul galben si unul portocaliu? Si sa fie doar astia 3 in tot acvariul? E obligatoriu sa steagrupati pe familii?
Va salut.
Am luat un acvariu nou. Are cam 70 de litri. Vreau sa fac ceva frumos cu el dar nu stiu prea bine ce e mai putin complicat. Am vazut acvarii frumoase numai cu neoni si as vrea si eu asa ceva dar fara plante prea multe adica mai mult buturugi si cateva pietre si cirdul de neoni.
Dar imi place cum arata si pestii africani si ma agndeam ca niste pietre in loc de buturugi o sa se vada la fel de frumos. Plus ca pestii sunt colorati o frumusete.
Din experienta voastra ce ar merge mai bine in 70 de litri? Ca nnu vreau sa iasa gresit si sa imi para rau de pesti.
Multumesc.
A ce pacat. La pretul asta era foarte potrivit pentru mine daca avea si suport. Asa nu am bani sa cumpar si suport pentru el.
Multumesc pentru raspuns si scuze daca am deranjat.
Are si suport? Sau sta pe o mobila din casa?
Eu m-am luat sa claculez dupa niste indicatii pe care le-am gasit la Coltul incepatorului in discutia: Sticky: Volumul acvariului si numarul pestilor. mi a fost de mare folos pentru ca am vazut ca era cam inghesuiala la mine in acvariu. Dar gasesti greu marimea pestilor. Pe mine m-a ajutat fiumeu, ca se pricepe la internet mai bine mult decit mine.
Va Super mltumesc la amindoi. Deja credeam ca nu imi mai raspunde nimemi.
Tot foarte pe scurt ca sa nu fiu si eu Off-topic; s-a mai discutat pe aici despre cum se tin afara algele din acvariul fara palnte? Sau e timpul sa deschid si eu un topic de discutie?
Vreau sa invat mai multe despre acest subiect pentru ca nu prea am suces la crescut plantele si cred ca o sa renunt la ele dar am inteles ca apare pericolul algelor si nu vreau sa am asa ceva urat in acvariul meu. As vrea sa fac ceva su pietre si lemne cum are koala batran si obosit in acvariul lui urias. Dar poate cu mai multe pietre si mai multe lemne decat la el. pentru ca nu am in spatele acvariului decat un fototapet urat si nu mai vreau as se vada.
Eu zic sa nu i arunci. Am vazut ieri la televizor ca in unele restaurante melcul e delicatesa si se cumpara cu bani grei.
 
Forum Index » Profile for Baldur » Messages posted by Baldur
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com