Message |
|
Inca sunt prea mici ca sa ai o pereche. Pe la 1-2 ani se aleg si li se schimba mult comportamentul.
Inrte timp lasa-i sa se harjoneasca, cred ca asa sunt ei mai nazdravani cat sunt mici.
Daca poti sa-i tii pe toti pana se alege o pereche ar fi grozav.
Imi pare rau ca iti halesc plantele intro veselie. Or fi ai tai mai ierbivori de fel.
|
 |
|
Ancamarketing wrote:
Dan P wrote:Cauta in varianta de plastic ;)
Dupa care ti le fac cadou sa le pui in bazinul tau.
 In bazinul lui nu cred ca rezista nici alea de plastic ... la ce monstrii are acolo ...
Oricum Anca, nu are rost sa fii necajita: ai un acvariu care arata excelent si niste pesti deosebiti.
Poate unii colegi de forum ii mai critica, dar eu as fi fericit sa am o pereche ca ai tai.
PS Incep sa ma intreb daca ai mei nu sunt bolnavi, asa de cuminti sunt.
|
 |
|
Daaaa Asa imi place:
Dan P wrote:Draga Olteanu Matei si (un) Louis de Funes
|
 |
|
E mai lung numele ca pestele, da i se potriveste lu' "ala micu".
|
 |
|
E frumos "ala micu".
... si ce culcus bun si-a gasit el intre lemne ...
|
 |
|
Dan P wrote:Intre timp s-a incheiat "ciufuleala" Oschina vrea sa fie friends cu noul locatar , da' asta micu sta "la cutie" si nu zice nici pas.
De mancare nici nu se pune problema  si-a gasit coltisorul lui , in mijlocul acvariului si e tot numai ochi si urechi.
Dragul de el !!!. Sper sa-si revina cat mai curand.
O poza "cu ala micu'" la cutie se poate ?
|
 |
|
Frumosi golanii ! Inca un pic si ajung cat parintii !
|
 |
|
La Multi Ani Anca !
Imi plac Severumii tai teribil. Pacat ca nu stai un Bucuresti ca as fi venit sa-i vad (daca ma primeai, desigur  ).
Sa-ti traiasca si poate ne bucuri si cu niste pui, ca ai mana buna.
Imi place si "pestisorul" ala negru. E haios si cred ca e un mare lenes.
PS Cred ca ai facut foarte bine ca ti-ai luat incalzitor Jager. Poate e mai scump, dar chiar face ce scrie in prospect. La restul modelelor / marcilor e discutabil (chiar si la JBL).
|
 |
|
Stefan F wrote:Pasionat si de ... gastronomie si vin bun.
Stefane, esti o adevarata comoara pentru forum (un adevarat acvarist).
Sunt sigur ca ai sa gasesti cativa colegi cu care o sa impartasesti aceleasi pasiuni.
Bine ai venit pe forum
|
 |
|
Eu ti-as sugera sa scoti ciclida africana si chiar si gupii. (Poate ii donezi cuiva).
Multa bafta cu pestiucii.
|
 |
|
1. E pacat sa faci o "ciorba" din acvariul ala si sa pui tot felul de pesti amestecati in el. De asemenea este pacat si sa-l suprapopulezi.
2. Intru-un acvariu de 140 de litri ajunge o pereche de Severumi (si eventual 10 neoni pentru decor).
3. Severumii (masculii) ajung la 20 de cm dupa un an, un an si ceva (depinde si de subspecie, de hrana si calitatea apei).
4. In general Severumii sunt niste pesti pasnici si ingora speciile mai mici decat ei (neoni, gupi etc).
Daca tot ti-ai luat Severumi (care sunt niste pesti ceva mai rari), ar fi frumos sa le asiguri si conditii de viata cat mai bune (ceea ce nu este prea complicat). Poate o sa ai noroc si o sa vedem si niste Severumi "made in" Romania.
|
 |
|
koala wrote:Depinde si de pesti, nu toti severumii halesc plante... Cum ti-e norocul. 
Grasanii (severumii) mei nu prea halesc plante. Mai ciugulesc ei cate o frunza ca sa-si completeze alimentatia dar in rest nu am probleme cu plantele (oricum, nu se merita sa pui plante scumpe in acvariul cu severumi).
Daca halesc plante (in disperare) este posibil sa fie vorba de un dezechilibru alimentar.
Incearca sa le dai si ceva vegetale (ex: mazare si porumb fierte si curatate de coaja) si chiar daca nu scapa plantele, macar stii ca au un regim alimentar echilibrat.
Ai mei halesc de 2-3 ori pe saptamana cate o ceasca de mazare si porumb fierte si nu fac nici un fel de mofturi (si crede-ma, rar gasesti pesti mai rasfatati si mai mofturosi ca severumii mei).
|
 |
|
Buna Anca,
Vad ca ai ales niste pesti grozavi. Nu o sa-ti para rau de alegerea facuta.
Severumii sunt niste pesti tare cuminti, rezistenti, prietenosi si inteligenti (ce i-am mai laudat  ).
Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei.
Totusi, ai grije ca or sa creasca destul de mari si s-ar putea sa stea cam inghesuiti in spatiul pe care il ai.
LE Acvariul arata excelent. Succes.
|
 |
|
Mamaaa, ai acolo o "caciula" de dihanii frumoase.
Sa traiasca si sa se inmulteasca (si pe la altii...).
|
 |
|
liv1305 wrote:Eu le mut cum vreau, ea le pune unde are chef (cred ca e femela).
Si sotia mea face la fel. Precis mbuna ta este femela.
Bine ai venit pe forum si sa auzim numai de bine.
|
 |
|
Super. Paradisul Severumilor.
|
 |
|
severum777 wrote:M-am gandit si cred ca ar fi mai putina bataie de cap daca as face un acvariu nou , de 100l
Mi se pare o idee buna, dar ai putea sa faci acvariul nou mai mare (peste 100 litri).
severum777 wrote:... o problema este ca severumul mai mare este foarte agresiv si il tot musca pe cel micut, o fi oare din cauza lipsei de spatiu ?
Ar fi bine sa pui severumii in acvarii diferite ca sa nu se mai bata (pana mai aranjezi acvariile).
Este posibil ca agresivitatea sa fie cauzata de spatiul limitat. Nu am tinut niciodata severumi intr-un acvariu asa de mic (cca 60 litri)
|
 |
|
Ancistrusii si coridorasii ii pui cu severumii (toti provin din aceeasi regiune: America de Sud).
Respul pestilor ii pui in celelalte doua acvarii (de 60, respectiv 65 litri).
|
 |
|
Faci bine daca muti severumii in acvariul de 140 litri.
Pune-le si niste lemne ca sa aiba unde sa se ascunda cel mic.
Daca ai posibilitatea, pune-le si niste plante mai ieftine si rezistente.
|
 |
|
severum777 wrote:Nu o sa se ia de perechea de pelvicacrhomis ?
Cat sunt mici, severumii sunt foarte docili, simpatici si nu se dau la pesti mai mici ca ei.
DACA se formeaza o pereche, nu prea mai umbla nimeni in jumatatea lor de acvariu.
Nu sunt foarte agresivi dar isi protejeaza teritoriul (s-ar putea sa te muste de degete DACA o sa ai o perehce).
Acvariul minim pt o pereche: 140 litri.
|
 |
|