| Message |
|
|
un rechin poate ajunge si la 30 cm si da si scalari o sa creasca destul de mari...dar o sa ii mai tin o perioada si apoi o sa ii donez la cineva care are spatiu
S-ar putea sa nu mai ai cui sa ii donezi dupa perioada in care intentionezi sa ii mai ti, din motivele care ti s-au spus mai sus. Cea mai buna solutie ar fi sa ii duci inapoi si sa faci ce a zis colegul BGD46, mai putin partea cu bata.
|
 |
|
|
Bine ai venit Marius. Mai multe detalii despre acvariu nu ne dai? Gen: lumina, filtrare etc.
Chiar ai o problema cu suprapopularea, indraznesc chiar sa spun cu compatibilitatea dintre pestii tai. Scalarii de exemplu sunt pesti care ajung la demensiuni destul de mari si au nevoie cam de 50 de litri de apa de caciula. Nici piestrisul ala nu arata prea incantator, mai exact nu arata natural deloc. Lipsa plantelor naturale ar fi o alta mica-mare problema. Arunca un ochi, dar cu multa atentie pe link-urile utile din stanga paginii sus. O sa intelegi mai bine cam ce ai de facut pe urma. Pentru alte nelamuriri, deschide un topic de la coltul incepatorului si o sa te ajutam pe cat posibil.
Ape limpezi!
Edit: acuma am vazut ca ai deschis deja un topic acolo.
|
 |
|
|
|
Autocolant gasesti la magazinele de profil. Renunta la scoici, nu prea isi au locul acolo.
|
 |
|
|
Arata superb acvariul, pozele sunt de vis, se vede ca sunt facute cu pasiune.
|
 |
|
|
|
Un acvariu foarte reusit, felicitari!
|
 |
|
|
angelytto wrote:ma bucur ca ai reusit sa faci ceva pentru binele lor
dar stie cineva daca crevetilor le prinde bine putina sare?
adica o lingurita la 50,80l apa,sau poate stie altcineva...
Nu e nici o informatie "oficiala" care sa spuna ca le-ar fi befenic intr-un fel sau altul. Pe toate site-urile pe care m-am informat eu despre cerinte, nicaieri nu scrie ca e recomandat sa pui sare, dar nici ca e contraindicat.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit! Poti pune si 2-3 plante naturale la betta, sigur o sa ii placa mai mult. Sanitarul banuiesc ca e corydoras. Lor le place compania altor membrii din aceeasi specie, daca il ti acolo singurel nu stiu cat de fericit este. Fiindca esti limitat si de spatiu, nu iti recomand sa mai iei alti pesti, eventual poti sa il vinzi/donezi si sa pui un melc, sau creveti daca se impaca bettanul cu ei. Bafta!
|
 |
|
|
Fi bine venit, o poza doua cu acvariul nu ne areti?
|
 |
|
|
Somn usor, doar sa nu devina o obisnuinta dupa ce pui acvariul.  Sunt foarte faini discusii!!
|
 |
|
|
Bine ai venit Gaby, microbul asta, desi poate ca nu suna prea frumos, este un lucru incredibil daca e facut cu pasiune.
Citeste link-urile utile din stanga paginii sus, o sa te ajute mult. Scalarii si gourami sunt prea mari pentru acvariul tau, te sfatuiesc sa ii vinzi/donezi si sa iti cumperi alti pesti mai micuti, gen guppy. Plante mai poti cumpara, dar nu arunca cu banii pe orice plante si nu te increde in ce iti spun vanzatorii, majoritatea vreau doar sa isi vanda marfa. Cumpara plante cu cerinte putine, plante care din fericire sunt si usor de gasit si costa mai putin. Gasesti pe forum la sectiunea vanzari sau donatii tot felul de oferte pentru plante, de la alti colegi acvaristi. Au un pret mai mic si sunt mai ingrijite decat ce gasesti prin magazine.
Ape limpezi!
|
 |
|
|
Ai PM ReBella, sper ca ai reusit sa imi impachetezi si mie ce am zis 
|
 |
|
|
Un acvariu foarte reusit, felicitari!
|
 |
|
|
|
Plantele le iei in functie de lumina care o ai la acvariu si CO2. Plantele arficiale nu sunt recomandate din mai multe motive. Pot rani pestii, care mai au obiceiul sa se frece de ele, sau pur si simplu cand inoata si se sperie si se pot lovi de plante, sau pot elimina diferite substante in acvariu, deloc benefice vietatiilor. Un acvariu trebuie sa reproduca in colt de natura pe cat posibil, deci mai este si aspectul estetic. Pentru inceput cumpara plante cu crestere rapida, ce intra in cateogia "easy", plante ce nu au pretentii mari pt. lumina/CO2. Exemple: elodeea, cabomba, anubias, moss, pistia etc.
Cat priveste pietrisul, alege o culoare naturala cu granulatie de 2-3 mm.
Cu 100 de lei poti lua si pietris si plante.
|
 |
|
|
Bine ai venit Gabriel, arunca un ochi si pe la link-urile utile, in stanga paginii sus. Poti incepe cu ghidul incepatorului( http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori ) si continua cu celalalte articole. Multa bafta, daca ai rabdare si pasiune o sa te poti bucura curand de un mini-ecosistem frumusel!
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
|
 |
|
|
|
Chiar o sa ma interesez dupa sarbatori de una.
In alta ordine de idei, micutii galactici deja isi fac de cap :18: in tufa de flame moss care se pare ca le place mai mult decat java. Stiu clar diferenta dintre mascul/femela si la femele am observat deja punctul negru ca si o virgula. Posibil sa fi depus deja ceva icre, dar e foarte greu sa le vad fiindca e deasa tufa de flame moss. E si un avantaj ca au depus acolo, pentru ca nu prea stau crevetii pe ea, ei prefera java moss-ul.
|
 |
|
|
Mersi!
Am avut o priza programabila, dar din motive pe care inca nu le-am inteles nu am reusit niciodata sa o fac sa mearga cum trebuie. De fiecare data cand pun ceva banuti deoparte pentru acvaristica se duc pe neasteptate intru totul alta directie, iar cand am cate o criza si dau buzna prin magazine, fac ce fac si plec acasa fara una.
|
 |
|
|
Bine ai venit, frumoasa povestea ta. Ce n-as da sa am si eu prieteni asa darnici
|
 |
|
|
petrutz2003 wrote:in poza mie mi se pare mai mult mascul decat femela
Pestele din poza nu e femela care a decedat, daca am inteles eu bine.
|
 |
|
|
Am citit cu interes topicul cap-coada, chiar mi-a placut si m-a inspirat fiecare poveste in parte. De mult timp am vrut sa imi iau si eu cativa micro, doar ca am avut ceva probleme cu vechiul acvariu. Chiar in ajunul craciunului am gasit cativa de vanzare si si nu am rezistat tentatiei. Uite asa s-au dus si banii de cadouri si m-am trezit cu 10 nebunatici in acvariu. Sper sa nu va plictisesc prea mult cu ce scriu, nu prea am eu talent in a povesti. Acvariul in care ii tin are 200 de litri brut si mai gazduieste 12 neoni clasici, 6 neoni negri, 15 neoni verzi, 10 guppy endler si ceva progenituri de ale lor, 3 kuhli loach, 1 ancistrus, 40+ RCS, 2-3 amano, melci asasini la care le-am pierdut numarul, 4-5 neritine, 1 pomaceea si cam atat, cred.... spre suprinderea mea microrasbora galaxy s-au adaptat de minune, nu sunt foarte timizi, din contra sunt foarte activi, ba chiar mai fugaresc ei in joaca alti pesti mai micuti(neonii verzi, care sunt si cei mai mici pesti maturi din acvariu), dar nimic violent. Toate speciile se impaca bine, vin la mancare toti odata(e un spectacol de culori incredibil, sau sunt eu prea sensibil  ). Ca si flora am ales moss-ul ca baza, in special java moss, amestecat pe ici pe colo cu flame moss si riccia, de care nu mai pot scapa(mie si lene recunosc sa o adun toata), dar s-a prins pe alocuri de moss si rezultatul e unul frumos si natural zic eu. Pe langa mai am cateva "tufe" micute de anubias petite, cateva tulpini de elodea gigantea in spate, pe post de backgroud, fiindca am renuntat la backgroud, 2 bile de cladophora(in pozele de mai jos se vede ca plutesc intre timp au revenit la sol  ), am si cateva tulpini de microsorum pteropus, care ofera un contrast frumos in opinia mea. Substratul e amano, dar nu e fertil(nimic gen aquabasis sau altele prin el). Am avut o mica mare dezamagire initial(inca mai am ceva dubii) pentru ca m-au napadit algele(nu prea pot face un program de iluminat stabil), dar am cules ce sa putut cu mana si spre suprinderea mea am observat ca femelele de engler ciugulesc cu pofta firele mai lungi de alge. Am luat si un ancistrus si cred ca o sa mai iau 2 sa nu fie singur.
Poze din 1 zi a setupului:
http://i280.photobucket.com/albums/kk185/pushkatu/P1020513.jpg
http://i280.photobucket.com/albums/kk185/pushkatu/P1020516.jpg
Ulterior am modificat putin aranjamentul, pentru ca am gasit o buturaga frumoasa, dar ca si idee generala cam tot asa se prezinta.
Asta e mediul in care i-am adus pe micii petrecareti cosmici si pare sa le placa. Dim momentul cand am iesit pe usa magazinului cu ei, am regretat ca nu iam luat pe toti(mai erau inca 10-15), dar ramanean fara o para chioara in pragul sarbatorilor. Ii ador si stau si ma uit la ei, ca si un copilandru ce se uita la un raft cu dulciuri. As vrea sa ii si inmultesc, dar banuiesc ca o sa fie cam greu in acvariul comunitar. Am un acvariu de 25 de litri in care ma gandesc sa mai pun pana in 10 bucati dupa sarbatori, tot asa o sa il fac plin cu moss. Apa de la robinet e moale si usor acida(PH 5.5). Daca se intampla vreo minune si o sa reusesc va anunt, daca nu o sa ma aleg cu inca un acvariu(nu ca mi-ar parea rau  ).
Sarbatori fericite!
|
 |
|
|