Salutare tuturor,
La acvariu nu prea am mai umblat.
Plantele au crescut si am promis ca fac poze.
Aromatica a inceput sa prinda culoare.
Cuba merge binisor, nu sunt prea multumit insa mai astept.
P. Helferi a crescut ca un tufis. E plasat la marginea acvariului unde nu are multa lumina, motiv pentru care s-a inaltat mai mult.
Despre Bacopa nu am ce comenta.
Rotala Indica a merg mai prost o perioada si nu s-a colorat indeajuns
Ludwigia Arcuata. Singurul fir ramas in acvariu din cele multe.
O las sa ii mai dea pui iar cei pe care deja ii are, sa se inalte, ca sa pot face un tufis.
Mi-e frica sa nu o pierd iarasi la replantare.
No comment.
P. Palustris primita acum o luna sub forma de ciorba (temperaturi foarte mari in timpul transportului).Initial erau 3 fire insa am putut salva doar un varf de 4-5 cm. Acuma are ~20 cm si ii mere bine. Sper sa faca pui

.
HC la care in trecut am renuntat din cauza unor probleme.Un fir a ramas ascuns prin pietris si acum s-a facut mare. Ii merge super.
Staurogyne creste ca un boschet. Pe frunzele umbrite, batrane s-a format o alga insa nu o pot identifica.
Red Cherry la pascut. Am multe femele cu pui.Deja se observa ca s-au inmultit. Sper sa ajung la cateva sute in curand.
Macrandra. Eu zic ca ii merge binisor. Se poate si mai bine insa.
Si ansamblul.
Tare ma mananca sa umblu la el si sa defrisez masiv

.
Cand nu imi convine ceva rezolv cu un mic reset de obicei.
Am impresia ca unele plante fac urat la doze mari de micro iar eu am dozat aproape de 4 ori mai mult decat era recomandat.
Simptome ar fi:
- frunze noi verzi si indoite in jos
- culori spalacite ca si cum fierul ar fi oxidat de alte substante in exces
Am inceput sa dozez normal micro.
Am scazut nitratii si voi incerca sa pastrez si fosfatii sub 0.6 (am impresia ca ei sunt de vina pt algele de pe staurogyne).
Ma mananca sa iau plante noi si mai deosebite insa prin magazine se gaseste aceeasi marfa si nu prea mai am rabdare. Precum mai spuneam este posibila o scurta calatorie in Germania. Sper sa gasesc ceva mai deosebit.
In rest toate bune.