[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: marian4232
Forum Index » Profile for marian4232 » Messages posted by marian4232
Am tuns saptamana trecuta foarte scurt.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Am scos Eriocaulonul din centru iar acum trebuie sa astept sa creasca HC-ul plantat in locul sau. Ma gandesc unde sa plasez ceilalti Eriocauloni ca sunt prea inghesuiti.
Vreau sa incerc un Osram 830.
Am impresia ca imi facea plantele mai rosii cand l-am avut combinat cu 865.
Sper sa va placa.

Numai bine.
Salutare,

A trebuit sa tund ariciul ca i s-au ingalbenit frunzele de jos.
Pentru 2-3 zile gasisem reteta ca plantele sa se inroseasca mult dar dupa aceea au revenit la normal.
Dupa aceea am tot incercat cu diverse combinatii de fertilizare ceea ce cred ca i-a daunat ariciului si s-a ingalbenit.
Nu am facut schimbari majore. Plantele au mai crescut putin.
SUnt multumit de cum evolueaza HC care s-a triplat fara de acum 2 saptamani cand am plantat-o.
Intre timp am mai tuns Rotala Indica o data deoarece ajunsese la suprafata si am plantat Ludwigia Arcuata (in spate la Blyxa, e inca mica) in substrat deoarece statea cu plumb la baza.
Am vrut sa mai cumpar 4 Otocinclus si sa iau vreo 20-30 Rasbora Harlequin ca sa inlocuiesc neonii insa erau prea mici. Poate saptamana asta voi gasi.
Crevetii isi fac de cap peste tot prin acvariu (cred ca au ajuns la 70-80 bucati).
Plante noi nu am bagat inca (sper ca in octombrie sa se intample). Probabil ca maine voi aduce o Ludwigia Rubin.
Ceva alge (GDA) inca se formeaza pe geam.

In rest toate bune.

Poza recenta:

image

Numai bine.

Au ramas 8 Pogostemon Helferi - 15 lei toti.
Doar Bucuresti.

Numai bine.
Salutare,

Nu este anhidru.
Este MgSO4*7H20

Numai bine.
Salutare,

Unele persoane nu au mai dat semne ca ar vrea plantele, drept urmare vand:

Pogostemon Helferi - 3 lei firul
Staurogyne Repens - 1 leu firul (am desfacut tufele si se dau la fir)

Numai bine.
Vand urmatorii fertilizanti:

Macro:

KNO3 - azotat de potasiu - 14 lei 100 grame
K2SO4 - sulfat de potasiu - 14 lei 100 grame
MgSO4 - sulfat de magneziu - 14 lei 100 grame
KH2PO4 - fosfat monopotasic - 14 lei 100 grame

Se pot doza:
- in functie de necesitatile acvariului (in cazul in care va cunoasteti bine acvariul)
- in formula PPS PRO
- in formula PPS Classic
- in formula Estimative Index

Cantitatea pentru 1L PPS PRO (cantarit la miligram) - 25 lei.

Fertilizantii macro ii folosesc in acvariu de aproximativ 2 ani in formula PPS PRO si mai nou in functie de necesitatile acvariului.

Mai jos sunt cele mai recente poze si un clip cu acvariul unde folosesc aceasta combinatie de fertilizanti.

image image

image image

image image

image image

Ansamblu dupa tunsoare:

image

Crestere in doar 4 zile:

image

Trimit si in tara (comanda minima 25 lei).
Am pus o comanda minima de 25 lei din cauza faptului ca posta este la ceva distanta de mine iar pentru un colet trebuie sa fac 2 drumuri (unul pentru expediere si unul pentru incasarea rambursului).

Telefon - 0728 891 106

Numai bine.
S-au dat.

Se poate inchide.

Numai bine.
Salutare,

In a doua poza e Rotala Indica de la Reef.
A stat multa vreme verzui spre galben iar acum in sfarsit incepe sa prinda culoare.

Va multumesc pentru aprecieri .

O seara placuta.
Salutare,

Am tuns acum 2 zile.

Acuma arata asa:

image

image

image

image

image

Numai bine.

Plante de vanzare:

L. Aromatica 15-20 cm - 3 lei firul

image

Staurogyne Repens - 5 lei (marime S), 7 lei (marime M), 10 lei (marime L)

Marime L

image

Marime M

image

Marime S

image

Pogostemon Helferi - 3 lei firul (ca si cele din poza si unele putin mai maricele)

image

Pentru alte localitati comanda minima e 30 lei.

0728 891 106

Numai bine.
Salutare,

Nu folosesc nici un fel de substrat nutritiv pentru plante.
Folosesc doar pietrisul negru care este un quartz din Hornbach.
Fertilizarea o fac doar in coloana apei.

Numai bine.
Este si ceva GSA insa in cantitati mici.
Eu ma refeream la alga de pe marginile frunzelor.
Nu este paroasa, sunt doar niste pete maroniu spre negru.
Nitratii am vrut sa-i reduc pentru a da plantelor posibilitatea sa prinda ceva culoare iar fosfatii ca sa reduc GDA care se formeaza pe geam.
Am experimentat in trecut cu GDA si s-a confirmat ca fosfatii tinuti la 0 o perioada de aproximativ o saptamana o face sa dispara. Totodata m-am procopsit cu apa verde dupa aceasta abordare.
Peste 3-4 luni am aplicat iarasi metoda, am tinut fosfatii 0 timp de o saptamana, GDA a incetat sa mai apara insa am fost invadat de alge unicelulare ce mi-au facut apa verde iarasi.

Acum experimentez iarasi, insa nu voi tine fosfatii la 0 (nu mai vreau apa verde )

Numai bine.
Foarte reusit.

Felicitari.
Salutare tuturor,

La acvariu nu prea am mai umblat.
Plantele au crescut si am promis ca fac poze.

image
Aromatica a inceput sa prinda culoare.
image
Cuba merge binisor, nu sunt prea multumit insa mai astept.
image
P. Helferi a crescut ca un tufis. E plasat la marginea acvariului unde nu are multa lumina, motiv pentru care s-a inaltat mai mult.
image
Despre Bacopa nu am ce comenta.
image
Rotala Indica a merg mai prost o perioada si nu s-a colorat indeajuns
image
Ludwigia Arcuata. Singurul fir ramas in acvariu din cele multe.
O las sa ii mai dea pui iar cei pe care deja ii are, sa se inalte, ca sa pot face un tufis.
Mi-e frica sa nu o pierd iarasi la replantare.
image
No comment.
image
P. Palustris primita acum o luna sub forma de ciorba (temperaturi foarte mari in timpul transportului).Initial erau 3 fire insa am putut salva doar un varf de 4-5 cm. Acuma are ~20 cm si ii mere bine. Sper sa faca pui .
image
HC la care in trecut am renuntat din cauza unor probleme.Un fir a ramas ascuns prin pietris si acum s-a facut mare. Ii merge super.
image
Staurogyne creste ca un boschet. Pe frunzele umbrite, batrane s-a format o alga insa nu o pot identifica.
image
Red Cherry la pascut. Am multe femele cu pui.Deja se observa ca s-au inmultit. Sper sa ajung la cateva sute in curand.
image
Macrandra. Eu zic ca ii merge binisor. Se poate si mai bine insa.
image
Si ansamblul.

Tare ma mananca sa umblu la el si sa defrisez masiv .
Cand nu imi convine ceva rezolv cu un mic reset de obicei.
Am impresia ca unele plante fac urat la doze mari de micro iar eu am dozat aproape de 4 ori mai mult decat era recomandat.
Simptome ar fi:
- frunze noi verzi si indoite in jos
- culori spalacite ca si cum fierul ar fi oxidat de alte substante in exces

Am inceput sa dozez normal micro.
Am scazut nitratii si voi incerca sa pastrez si fosfatii sub 0.6 (am impresia ca ei sunt de vina pt algele de pe staurogyne).

Ma mananca sa iau plante noi si mai deosebite insa prin magazine se gaseste aceeasi marfa si nu prea mai am rabdare. Precum mai spuneam este posibila o scurta calatorie in Germania. Sper sa gasesc ceva mai deosebit.

In rest toate bune.
Este ingrijit, intr-adevar.Eu le las sa creasca si sper sa nu uit sa pozez .
Nu sunt chiar toate la aceeasi inaltime dar pe viitor voi incerca sa diferentiez.
Problema ar fi ca cele inalte vor tine umbra la cele mai mici.
Alber, se trage si din una si din alta ), si din faptul ca asa sunt eu, ordonat.

Am ceva planuri pe viitor si anume sa mai adaug alte tipuri de plante, mai rar intalnite la noi.
O sa vedem ce va iesi.

Numai bine.
Multam Alber .

Revin cu un update.

Plantele au crescut, au ajuns la suprafata in 2 sapt de la tunsoare si am tuns iarasi pe 8 august.
Astazi arata asa:

image

Pentru utilizatorii testelor NO3 de la JBL, ma refer la cele noi, au schimbat culorile cu care se compara rezultatul.
Un 5 ppm acum corespunde cu 40-50 ppm pe vechiul test.
I-am intrebat pe mail si au spus ca sunt mai bune testele cele noi ca dau un rezultat mai exact dar ma indoiesc.
Eu am undeva pe la 4 ppm si spun ca nu e un rezultat corect dupa culorile plantelor.
Nu voi mai doza NO3 deloc sa vedem rezultatele.
In rest toate bune.
Dupa cum vedeti ma plangeam de Aromatica iar acum am sa-mi pun in cap .
Incerc sa gasesc motivul pentru care am pierdut Ludwigia Rubin si Arcuata acum 2 luni (s-au topit de jos in sus).
S-au topit dupa replantare (cred ca nu am tuns sub nod).
Crevetii se inmultesc, am vazut puiuti cat varful de ac.
Ma gandesc sa inlocuiesc neonii cu Rasbora Harlequin.

Enjoy.
Adaug la vanzare filtru UV-C Mauk 7W (nou, in cutie) fabricat in Germania - 150 lei
Becuri UV-C de rezerva se gasesc la Osram Romania.

Aici detalii tehnice (in limba germana).

image
Surface skimmer - 65 lei

Se foloseste la inlaturarea mizeriei de la suprafata apei, imbunatatind schimbul de gaze si aspectul fizic al acvariului.
Se conecteaza la filtrul extern si se regleaza astfel incat sa traga apa si de la suparafata.
Daca scade nivelul apei, coboara si partea superioara (nu trebuie reglat de fiecare data).

image

Penseta curbata (inox - 28 cm) - 40 lei

image

Ambele sunt noi in ambalajul original.
Telefon 0728 891 106

Numai bine.
Sorry dar m-am decis tarziu.
Acuma am vazut mesajul tau.

S-au dat toti.
Se poate inchide.

Multumesc.
8 san merah/brown 5 cm - 20 lei bucata
6 san merah/brown 6 cm - 30 lei bucata

Sunt ultimii ramasi.
Initial ii oprisem pentru mine dar sunt nevoit sa dau toti discusii.

Forum Index » Profile for marian4232 » Messages posted by marian4232
Go to: