[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aurecj
Forum Index » Profile for aurecj » Messages posted by aurecj
Message
A venit toamna si ar trebui sa-mi fac putina curatenie intre coralii din acvariu, ca deja e cam jungla.

Pentru doritori, ar trebui sa ma cam scap de urmatoarele:

- vreo 2 colonii de zoa verzi
- cateva colonii/fraguri de paly (2 specii: verde metalic si ceva verde cu maro).
- vreo 3-4 colonii de pocilopora (green, maro, naiba o stie, ca are tot alta culoare in functie de cum bate lumina pe ea)
- 3-4 sarcophyton ala clasic, maro cu polipi verzi (de pe la 5 cm diametru, pana la unul mare de vreo 20 cm).
- 3-4 sarcophyton (asta e chiar misto) cu piele verde si polipi maro ( vreo 3 sunt de aprox 5 cm diametru, iar unul e pentru meseriasi, are vreo 30 cm diametru).
- vreo 2 anemone (entacmaea quadricolor - bubble tip) de vreo 5-7cm diametru

Preturile le discutam punctual, dar ca idee de pe la 50-100 de lei in sus, depinde de marime si numar.

Ca sa nu poluam foarte tare topicul, va las nr. de tel sa ma contactati in privat (Whatsapp, Telegram, Signal, ce vreti): 0745-088874.

Ca idee, acvariul arata acum ca in poza (nu chiar asa albastru, dar aproape, numai ca telefoanele sunt stupide la facut poze ). Am atasat poza cu el ca sa va faceti o idee cam cum sunt coralii.

Colegul @pufiman avea la un moment dat (http://acvariu.ro/forum/posts/list/49313.page).

Poti incerca sa vorbesti cu el, poate mai are.
petersimpf wrote:daca crezi ca de la satu mare te pot ajuta, o fac cu placere.


Salut,

Ti-am trimis un mesaj privat. Cred ca am putea gasi o solutie sa ajunga de la Satu-Mare la Cluj, fara probleme.

Merci.
Cumva, cumva, am reusit sa-mi omor algele din refugiu, asa ca, daca are cineva de prin zona Clujului program de curatenie sau surplus vreo mana de chaeto, ma abonez.

Va rog sa ma contactati ori prin intermediul forumului, ori prin orice aplicatie de chat (whatsapp, Telegram, Signal) sau telefon la 0745-088874.

Merci si ape limpezi.

BBogdan wrote:Salutare, ceva fraguri de corali duri (lps,sps) n-ai de dat?


Salut, corali duri n-am deloc in acvariu, vreau sa imi iau, dar inainte trebuie sa fac putina ordine pentru ca deja mi s-au intins coralii pe care-i am prin tot acvariul.
Avand in vedere ca mi s-a cam umplut bazinul si trebuie facuta curatenie, scot la vanzare fraguri si chiar colonii mai mari din urmatorii corali ce-i am in acvariu:

- paly verde metalic - fraguri/colonii intre 5 si 30-50 polipi
- paly maro cu mijlocul verde cu polipi mari - fraguri/colonii intre 5 si 20-30 polipi
- gorgonie fotosintetica
- xenia
- zooanthus verde - 6-7 fraguri de 5-15 polipi
- sarcophyton ("pielea" maro, polipi verzi) - cateva colonii mici (2-8 cm) si 2 colonii mari (20+ cm)
- sarcophyton ("pielea" verde neon si polipi maro) - colonie mare 30+ cm (se poate si fragui, la nevoie).
- rhodactis intre 2-3 si 8-10 cm
- discosoma verde (paroase)
- discosoma maro cu puncte mov si dungi verde/turquiose
- anemona bubble rosie - 3-4 dimensiuni intre 4 si 10 cm

Preturile sunt intre 50 si 300 de lei, in functie de coral si dimensiune.
Alte informatii si poze in privat sau la telefon/whatsapp 0745-088.874
Maine e ziua de "recolta" si rarit alga din sump. Fac asta cam o data pe luna.

Daca e cineva interesat, dati un semn (pe forum sau cel mai sigur pe whatsapp 0745-088874), ca ar fi pacat de ea s-o arunc.
Eu am bazin de aprox 350 de litri si folosesc 2 pompe Vortech MP40wQD la 50-60% din putere. In specificatiile celor de la Ecotech pompele astea ar merge teoretic pana la bazine de max 1800 de litri.
Foarte misto acvariul, sa-ti traiasca si sa te bucuri de el.

Un singur "add-on" ti-as mai recomanda, mai ales daca ai in plan sa pui si pesti: plasa deasupra (eu mi-am confectionat una care si arata al naibii de bine, din profile de plasa de tantari, iar plasa in sine e de-aia verde ce se foloseste in constructii, cu ochiuri putin mai mari decat plasele de tantari).

In rest... arata beton, ar merita vazut live.
Avand in vedere ca mi s-a cam umplut acvariul de corali, ar trebui sa mai raresc dintre ei, asadar se scot la vanzare fraguri de cam tot ce am prin acvariu: xenia, paly, zoosi, sarcophyton, GSP, gorgonie.

Preturile se vor face in functie de marimea si numarul coralilor, cu fiecare doritor in parte, dar ca idee vor fi de pe la 40-50 de lei in sus per coral/frag.

As putea trimite in tara, dar doar pentru comenzi mai mari de 150 de lei.

Mai multe detalii pot oferi fara nicio problema in privat, pentru a nu incarca topicul cu discutii punctuale.
Pret nou: 1200 de lei. Daca nu se da la banii astia, il bag in "conservare" pentru viitor.
Skimmer-ul a fost curatat (cat am reusit de bine ) si este pregatit de a-si gasi un nou stapan.

Pret 1300 lei.

pyrnhia wrote:Numai eu stiu cat am tras sa pot obtine acei cm suplimentari...
Pe conectica am trecut la diametrul 25,avem 20 m teava pn16, coturi la 90° si 45°, mufe de legatura si tranzitie, ramificatii, dopuri, olandeze, etc...tot ce trebuie pentru un bean animal cu 3 out si 1 in.
Sumpul ma gandesc sa il fac de 100/50/50 si va fi instalat in subsolul blocului, diferenta de nivel fiind de vreo 3 m asa ca ma gandesc sa iau o pompa cu vreo 3000-4000 l/h debit, inca nu stiu exact.


La 3 metri diferenta de nivel, iti va cam trebui o pompa serioasa care sa-ti poata impinge necesarul ala de apa (care la tine, da, e undeva pe la 3-4000 litri/h). Verifica bine ce pompa iti iei, sa nu te trezesti ca dupa 2 metri se plictiseste de impins.

In schimb, punand sump-ul in subsol, va trebui sa tii cont de alte lucruri: posibile animale ce ar putea ajunge acolo (pasari, rozatoare, etc), diferenta de temperatura (vara te ajuta, ca in subsoluri e mai racoare, abia nu ai nevoie de racire la apa, dar iarna o sa incalzesti la apa aia de o sa te rupa), impuritatile care pot exista in subsoluri (gen praf) si care-ti pot ajunge in sump, etc.
Skimmer-ul a fost scos din acvariu. Acum sunt in proces de curatare completa a lui (am de curatat niste zone acoperite de coralina). Vor urma poze cu el, dupa ce il curat complet.

Pret nou: 1400 de lei.
Avand in vedere ca este mult prea mare pentru acvariul meu (atat gabarit cat si specificatii) ma cam vad nevoit sa ma despart de skimmer-ul ATI.

Face treaba excelenta si arata foarte bine (mici zone cu coralina in partea in care era indreptat spre lumina din refugiu).

Pret 1500 de lei.

Preferabil in zona Clujului cu ridicare personala, dar daca e cazul, facem cumva sa-l si transportam la distanta.
edyr wrote:Cred ca pompa mea s-a ars,daca e dusa iti dau eu acea piesa.


Mare domn... ca intotdeauna.
petersimpf wrote:ai incercat pompa fara placuta ?
ar trebui sa mearga fara oprire, daca se tot opreste si porneste cu placuta nemontata, ori blocheaza ceva impellerul, ori pompa este defecta.
indiferent de sensul de rotatie pompa trebuie sa mearga fara oprire ( cu placuta nemontata)


Da, am incercat-o si merge pompa, dar nu merge ok, in sensul ca din cauza ca nu poate "expulza" inspre corpul skimmer-ului toata apa (acel flapper, cum ziceam si in mesajul anterior, are si ceva rol de blocare a apei sa se invarta aiurea in pompa, dupa cum mi-am dat seama), ajunge sa se reporneasca. Practic porneste, baga ceva spuma in skimmer, dar foarte putina, se opreste, dupa care reporneste.

petersimpf wrote:in poze vad 2 variante... una cu piulita si cauciuc, alta cu plastic, fara cauciuc.
una este improvizatie cealalta original ?
la pompa ta cum este ?


Pozele le-am luat de pe net, pentru a vedea cei care au avut sau ar putea avea o astfel de pompa, exact despre ce piesa e vorba. Ambele sunt originale (am mai vazut pompe de genul, am si alti prieteni cu skimmer-e de-astea) si sunt practic 2 componente prinse cu un surub si piulita: "suportul" din ceva cauciuc negru destul de tare, dar flexibil, care are si un "pin" ce se introduce in gaura din corpul pompei si o parte din silicon transparent. La mine problema e pinul care s-a rupt si din cauza asta nu mai pot fixa flapper-ul.
petersimpf wrote:iar daca vad bine in poza, flapperul are o parte de plastic, peste care ii prins o placa de silicon, si o piulita(probabil pt, greutate)
pozele le-ai facut tu sau sunt de pe net ?


Pozele sunt de pe net.

Da, scopul lui este atat de a forta impeller-ul sa mearga intr-un singur sens, cat si de a bloca, cumva, combinatia aer/apa sa se invarta aiurea prin pompa. Fara el, asta se intampla, se invarte in interiorul pompei apa si in cele din urma se reporneste pompa.

Bucata aia neagra pe care este prinsa cealalta de silicon (cu surub, intr-adevar) nu e din plastic, asta spuneam, e dintr-un cauciuc mai dur, pentru a fi si usor flexibil. Am incercat sa decupez o bucata la fel dintr-un card bancar, de exemplu (plastic, aprox aceeasi grosime, deci teoretic ar fi perfect), dar nu merge, la un moment dat blocheaza pompa si in cele din urma chiar este smulsa din orificiul in care este introdusa si aruncata in corpul skimmer-ului.
petersimpf wrote:nu imi dau seama exact ce ai acolo, probabil se poate printa la o imprimanta 3D.
daca vrei putem discuta, whatsapp 0741505238


Nu merge pe imprimanta 3D, pentru ca materialul trebuie sa fie ceva gen cauciuc mai tare, maleabil, sa se poata indoi, daca e cazul.
Am incercat difverse variante (inclusiv sa decupez o piesa in aceeasi forma dintr-un card bancar expirat sau din alte materiale), dar nu tine, la un moment dat o forteaza si mi-o arunca afara, o gasesc in corpul skimmer-ului.
 
Forum Index » Profile for aurecj » Messages posted by aurecj
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com