Message |
|
Stiu ca acum cativa ani era o problema cu ei nu prea supravietuiau mult timp dupa transport ,probabil de vina era metoda de capturare : cianuri ...cred nu stiu exact , posibil ca lucrurile sa fi evoluat in bine de atunci
|
 |
|
Frumosa evolutie
|
 |
|
Da arata bine , discusii...? Mai sunt ,sau vor mai fi ?
|
 |
|
Trebuie sa o iei de la capat (daca vrei sa ai un bazin cu un mediu placut) asta insemnand fara plastice : vapoare, corali, plante,pietris colorat ; schimbi substratul - pietris doar daca vrei sa tii pastravi sau alti pesti din zona montana, granulatie ~ pana in 2,5 mm(asta insemnand ca exista si mult mai marunt in compozitie) mai mare se colmateaza cu resturi si nu o sa-l poti mentine curat oricat ai sifona, plante naturale mai usoare la inceput : microssorum, anubias, valisneria , crengi /buturugi naturale -mai usor gasesti in petshopuri, la pesti (evita carasii nu sunt pentru acvarii :scurma incontinuu, mancare si mizerie multa , nu fa ghiveci de specii-stiu ca tentatia e mare la inceput ,doua trei feluri si de preferat de pe acelasi continent/zona , spor.
|
 |
|
Imi place si mie bazinul , scalarii alb/negrii inton cu albul crengilor si negru fundalului : armonios , placut = evolutie frumoasa; la multi ani
|
 |
|
In locul tau as fi incercat cu apa oxigenata nu trebuia scos nimic din acvariu , eu asa am reusit la o epidemie masiva de white velvet(piele zdrentuita,decolorata,etc) cu ciortani mari in bazin ,pana am aflat de tratament ma parasisera jumatate din pesti, pe restul i-am scapat( vre-o 12) ; incepi cu 40ml/l vezi cum suporta si mai cresti dar nu mai mult de 70ml/l, nu strica un UV sa mearga non stop o perioada (la mine a mers 3 luni), posibil la tine sa fie tarziu dar...
|
 |
|
Cred ca mai mult la hranirea rotiferilor pentru alevini
|
 |
|
Laurentiu wrote:
Eu as renunta la discusi in proiectul asta...poti folosi o gramada de alti pesti care sunt de effect.
Cel mai bun sfat ,dar mai degraba o obligatie , chiar poastrati nu vor fi DISCUSI niciodata , ceva cichlide alungite, frunze -ce vrei dar nu discusi , chiar de era mai lat bazinul - in plantat cu substrat nici o sansa,axeaza-te pe alti pesti mai mici
|
 |
|
++
Humbert wrote:eu nu stiu ce mi-a "placut" mai mult: aia cu latimea de 20 cm sau aia ca nu trebuie filtru extern (mai ales ca ai si discusi in acvariu)
Si vad si scoici si pietre calcaroase, tot e ceva ca plantele nu sunt de plastic
|
 |
|
La latimea asta mai bine iti punea o plasma, ca astia 20 cm nu inseamna acvariu, iar un discus bine tinut si crescut trece si de 20 de cm sau e pe aproape daca e doar 15 ceva nu e bine cu el (in general inseamna tinut de mic in plantat si schimburi insuficiente de apa= calitate proasta); poti pune neoni sau ceva asemanatori dar bazinul asta nu va merge niciodata bine , dimensinile impiedica formarea unor curenti optimi avand ca rezultat ingreunarea schimbului de gaze, deci cu grija pot supravietui dar nu vor fi bine pestii si nici plantele
|
 |
|
Da de la Prodbio
|
 |
|
Humbert wrote:
dar cel mai bine la alga asta functioneaza curatenia in acvariu, respectiv curatarea acumularilor de detritus de pe substrat
+Si mai ales (si mai dificil ) DIN SUBSTRAT
|
 |
|
Chiar si mai marisor(gibicepsul), iar la pleco am vazut si de 60 cm depinde de soi si spatiu , ca si ascunzatoare mai bine luai ceva redacini : aspect placut natural , asa mai lipseste sa pui o lada "de comori" scufundate cu bijuterii prin ea, adica pe scurt - e kitsch ce ai pus acolo , orienteaza-te spre lucruri naturale : pietre, lemne ,plante , castele scufundate sunt prin desene animate nu au legatura cu ce exista in natura , eu incerc sa te ajut depinde de tine cum iei sfatul meu
|
 |
|
[quote
Este deajuns momentan desigur,pana vor creste...ai sa vezi cand o sa creasca ca ti-ai fi dorit de macar 150 de cm acvariul
Si absolut mai inalt, mai ales ca vrea substrat gros
|
 |
|
Foarte fain , mult mai bine decat clasica carare deschisa la culoare , plus faptul ca e adancita asa ca un canion-iese din sabloane , un bazin deosebit , ar urma sa faci ceva cu fundalul sa nu se vada furtunul/cablu ce mai e acolo
|
 |
|
Djmensiunile destul de bune , inaltimea e destul de mica nu strica sa fie de 60 cm pentru discusi, trebuie luat in considerara ca substratul iti mai ia din inaltime ,ori deja 50cm e putin si tu vrei 8cm substratul vei avea o coloana de sub 42 cm - nu o sa-l umpli pana sus ;alt sfat deocamdata - daca ramai pe discusi sa aiba peste 10 cm altfel in plantat vor ajunge doar incercari de discusi mai mult sau mai putin reusite , deci pentru plantat cat mai mari, la plante va trebui sa te gandesti la cele care suporta 30 de grade .
|
 |
|
r_o_n_i wrote:
um02122 wrote:....o caracatita (de aia micuta, cu inele albastre, din Australia)....
Ai grija ce-ti doresti .. caracatitele alea micute cu inele albastre sunt printre cele mai veninoase animale din recif..
Si din regnul animal ,hai ca la volitans stiu cum e am avut "placerea" dar la aia mica nu scapi, 1/2-1 ora si gata- vine pauza mare
|
 |
|
Salut , daca pe asta esti in stare sa-l tii in viata esti Maestro Dendronephthya si se poate adauga pe langa,sau peste CNC-ist de frunte , din datele ce le am sunt extraordinar de greu de tinut(cu astia chiar devii scavul lor) total aposymbiotici au nevoie de un aport aproape continuu(picurare ?!) de fitoplancton si dupa ceva studii doar accidental ceva zooplancton , locuri umbrite -pesteri, curent puternic peste 5 cm/sec -la 3cm/sec are polipii stransi la fel si la 25cm/sec , in plaja de 5-20 cm/sec se simt cel mai bine , in natura sunt voraci consumatori de fitoplancton aproape in mod constant , iti trebuie o sursa buna de fitoplancton si sa gasesti un sistem prin care sa poti asigura hranirea continua -ma gandem la un recipient din care prin picurare constanta-gen perfuzie, sa ii poti asigura hrana -asa esti linistit si cat lipsesti de acasa
|
 |
|
Humbert wrote:
edit: de fapt la capitolul ciclide pitice am vazut diferite specii de geophagus la maxi-pet militari, poti sa intrebi - desi nu-mi este clar daca geophagus sunt sau nu ciclide pitice
Nu prea-s pitici am vazut geophagusi pe langa care discusii erau maruntei ,sunt unii superbi dar cel putin cei pe care-i stiu se fac mari ,merg bine in bazine de amploarea celor africane , posibil sa fie si specii mai mici .
|
 |
|
Cred ca nu la pterophyllum altum va referiti ?!
|
 |
|