[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sydney
Forum Index » Profile for sydney » Messages posted by sydney
Message
ZOLA wrote:Pai fung sau micoza tot dracu' ala este , citeste si porspectul de la terta i-a vezi e bun ..


Ştiam că fungus=micoză. Ceea ce doream eu era o părere din experienţa cuiva referitor la eficacitatea produsului FungiStop de la Tetra (pe care deja îl am) comparativ cu Mycopur-ul de la Sera (pe care nu îl am, dar l-aş putea cumpăra în caz că aş avea indicii că ar fi mai adecvat).


Mie imi este sa nu vreun parazit , uitete cu atentie cu o lupa ceva e unflata tare zona afecatata? adica punctele acelea able ies mult in evidenta


Punctele de pe înotătoarea dorsală şi de pe coadă au rămas în continuarea foarte mici şi nu s-au înmulţit la număr (nu ies nici în evidenţă), dar pata albă de pe înotătoarea anală iese în evidenţă într-o parte. Dar dacă ar fi parazit nu ar fi fost normal ca în două săptămâni, de când datează problema, să se fi infectat şi alţi peşti sau să-l văd măcar pe ăsta scărpinându-se?
Porcu wrote:Pare a fi o ciuperca. Incearca sa-l tratezi separat cu Sera Mycopur si Sera Baktopur, baktopur pentru a trata eventuale infectii bacteriene care apar de regula din cauza starii de slabiciune a pestelui.

Cred ca Sera recomanda ca in cazu' folosirii impreuna a Mycopurului si a Baktopurului sa se foloseasca Baktopur la jumate de doza pentru ca ambele contin acryflavin. Te poti lamuri cum e exact citind prospectu' .


Mersi foarte mult. Am Tetra FungiStop, cică e bun atât pentru micoze cât şi pentru infecţii bacteriene. O fi bun şi ăsta sau să cumpăr mai bine Mycopur?
Am şi eu un Cayman 60, dar volumul lui nu este de 96 litri ci de 75 litri.
Informaţii suplimentare:

Schimb apă:
- câte 20 litri la intervale de 7-10 zile, maxim 14 zile.

Fertilizare CO2:
- DYI cu bombă gelatină + drojdie (verificare cu indicator permanent CO2 de la Tetra - rămâne pe verde)

Hrănire de 1-2 ori pe zi cu:
- fulgi Sera Vipan
- hrană congelată mix (larve de ţânţari albe, negre şi roşii (bloodworms), daphnia).
Am un ramirez pe care au început să apară câteva puncte albe pe înotătoarele dorsală şi caudală şi o zonă albă ceva mai mare decât un punct pe înotătoarea anală.

Peştele poate fi văzut aici: http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=1133.

Acvariul este Cayman 60 de 75l brut, cu următoarea populaţie:
- 2 ramirezi (dintre care masculul este cel afectat, femela n-are nimic)
- 11 neoni
- 2 SAE
- 2 botia mici (de dimensiunea unor neoni)
- 1 crevete de vreo 4cm
- 2 melci Neritina
- mulţi melci de substrat (Melanoides tuberculata) + din cei mici şi maronii de care se scapă greu

Temperatura apei: 25C.

Ramirezii sunt de vreo lună în acvariu iar masculul are punctele respective şi pata de pe înotătoarea anală de vreo 7 zile (maximum 10).
Pata de pe inotătoarea anală a crescut foarte lent ca suprafaţă în ultimele zile. Punctele de pe înotătoarele caudală şi dorsală parcă au apărut puţin după pata de pe înotătoarea anală.

Mă gândeam că ar putea fi gris dar nu l-am văzut pe ramirez scărpinându-se absolut deloc. De mâncat mănâncă, dar nu mai este aşa de vioi ca săptamânile trecute şi are perioade când stă cumite într-un colţ şi nu zice nimic, dupa care se reintegrează din nou printre ceilalţi peşti. Fecalele lui nu arata ca un cârnat consistent şi închis la culoare cum probabil ar fi normal. Înainte de a se desprinde de corp, în fecalele lui se pot observa zone mai închise la culoare care alternează cu zone mai deschise la culoare iar consistenţa nu este solidă ci oarecum lânoasă, mai ales în porţiunile deschise la culoare.

O observatie interesantă dar neconcludentă: unul din cei doi botia a ajuns ultimul în acvariu cam cu 2-3 săptămâni în urmă iar săptămâna trecută am vazut un botia scărpinându-se de câteva ori la rând de o piatră dar comportamentul nu s-a repetat şi în afară de asta nu am văzut absolut nici un alt simptom de boală la vreun alt peşte decat ramirez-ul.

Ce să fie?
O fi gris? Dar aşa încet evoluează grisul? Mă aşteptam să văd şi alţi peşti infectaţi în ultimele zile..
O fi vreo ciupercă? La concluzia asta mă duce aspectul petei albe de pe înotătoarea anală care e ceva mai întinsă şi mai proeminentă dar totuşi nu are în mod evident un aspect de vată. Dar punctele de pe celelalte doua înotătoare (dorsală şi caudală) clar nu arată a ciupercă.

Mă bate gândul să separ peştele dar nu ştiu cu ce să-l tratez pentru ca nu ştiu exact ce are.

I-aş ruga pe colegii forumisti care au mai multa experienţă cu bolile peştilor sa îmi dea şi mie un sfat.

Mulţumesc.
siliconu` wrote:
In cazul meu asa am facut returul apei:tub PVC de 25 cm, cu vreo 12 gauri de 8 mm, orizontal, dar la 2 cm sub nivelul apei.Motivul?In caz de pana curent/oprire pompa, se creaza efect de sifon si apa este trasa in sump pana trage aer.Deci nu e chiar totuna cata apa trage


Deci până la urmă n-ai mai făcut returul după schema pe care ai dat-o aici:

image

La un moment dat discutam despre faptul ca apa de la retur să reintre în acvariu în adâncime, nu doar superficial, pentru a antrena şi apa din profunzime în curentul generat de filtru. Să înţeleg că în final ai considerat că totuşi nu are rost?

Şi schema ta prevedea un punct de "comunicare atmosferică" la retur tocmai pentru a evita sifonarea din profunzime a apei din acvariu. Ai renunţat şi la el de zici că ai pus ţeava aia la 2cm sub apă ca să nu se sifoneze prea multă apă înapoi în sump?

Legat de filtrul w&d pe care intenţionam şi eu să mi-l fac, am fost nevoit să-mi amân toate proiectele acvaristice până la o dată nedefinită (care probabil va fi anul viitor).
g.g wrote:Pare sa fie, Trichmanes javanicum (Borneo Fern).

Se ataseaza de buturugi sau roci. Da foarte bine in terarii. Iluminare medie, temp. 20-27.

Mulţumesc.

Din câte văd, face parte din lista de "Plants unsuitable for use in aquaria". Mai trist este că o firmă de specialitate şi cu acoperire naţională vinde astfel de plante pe post de plante de acvariu.

Cum nu am terariu, dacă o vrea cineva din Timişoara i-o donez (aştept mesaj privat).
Am primit planta din imagine într-o stare destul de precară şi nu reuşesc s-o identific. Îi rog pe cei care ştiu ce plantă este să-mi spună şi mie.

image

Mai jos se poate vedea un detaliu al unei frunze a plantei:

image

Culoarea neagră a rădăcinilor plantei este normală sau indică faptul că aşteaptă în viitorul apropiat?

Mulţumesc.
As dori si eu 2 SAE si 3 neritine zebra.

Multumesc.
g.g wrote:Incepand cu 10 septembrie:

- Crossocheilus siamensis (SAE)

Stii cumva cam ce dimensiune au SAE pe care ii vei aduce?
Multumesc.
Rezolvat, se poate inchide. Multumesc.
hans wrote: cred ca voi ati cumparat o scula de spalat geamurile la masina ... dar, le puteti folosi intr-o intersectie ...

Ai zis-o!
Doar ca asta a mea e luata din Animax (sau Profipet, chiar nu mai stiu) si are numai 8 cm latime. Cam ineficienta pentru ceea ce propui tu. Pana apuc sa spal parbrizul unei masini in intersectie s-ar face verde la semafor si n-as mai apuca sa-mi iau plata.
cristi_ionescu_79 wrote:ghinion total ... e albastra ... daca nu o vrea Dolly, ti-o dau tie .... si le dai pe amandoua la schimb cu una galbena ....

Culmea, am si eu la serviciu o astfel de ustensila tot albastra (cu burete pe o parte si lama de cauciuc pe cealalta) si nu reusesc nici eu sa fac vreo treaba cu ea. Cum s-ar zice, am dat banu' degeaba. Tinand utilajul de coada nu pot sa apas suficient de tare ca sa curat geamul de algele verzi (din fericire in acvariul de acasa nu e nevoie de astfel de manevre deoarece ma rezolva melcii Neritina carora le multumesc pe aceasta cale si acolo am si o perie magnetica ce s-a dovedit a-si merita banii in mult mai mare masura decat aceasta minune tehnologica de culoare albastra).

Sau, poate, vorba colegului cristi_ionescu_79, nu suntem noi destul de indemanatici sau poate ar trebui sa ne facem abonament la o sala de culturism .

Apropo, daca cineva crede ca poate utiliza unealta albastra mai bine decat mine, i-o donez si eu bucuros. A fost folosita o singura data.

Si, da, fac si eu parte din categoria persoanelor care mai obisnuiesc sa cumpere unele lucruri in speranta ca vor fi utile dar din pacate se mai intampla sa o si dau in bara.
Am de donat cam 20 bucati melci de substrat Melanoides tuberculata si un smoc de Java moss. Tinand cont ca trec printr-o perioada foarte aglomerata si in restul zilelor nu prea sunt pe-acasa decat noaptea, oferta este valabila duminica viitoare, 20.08.2006.

Posibil sa am de dat si cateva fire de Bacopa caroliniana si pui de Ceratopteris thalictroides, eventual revin cu detalii la sfarsitul saptamanii cand am de gand sa mai disciplinez plantele din acvariu.

Pe cei interesati ii rog sa dea un PM. Atentie, locatia este Timisoara.
roby wrote:ok,atunci care este cea mai buna solutie home made pentru un difuzor de co2?

Reactorul CO2 trebuie sa genereze bule cat mai fine de CO2 si sa le mentina cat mai mult sub nivelul apei astfel incat CO2-ul sa aiba timp sa se dizolve in apa. Din cauza asta spunea johnny6600 ca e ineficienta.

O idee ar fi un fel de pahar in care un powerhead impinge apa de sus in jos (in partea de jos apa iese printr-un burete grosier) iar CO2-ul intra in pahar prin partea de jos - bulele se tot agita in pahar pana la dizolvare.

Alta idee este folosirea unui tub gofrat spiralat sau chiar ingropat in substrat (au sugerat unii), suficient de lung, in interiorul caruia bulele de CO2 petrec destul timp incat sa se dizolve in mare parte.

Mai cauta pe forum ca s-au scris multe articole pe tema asta, cu explicatii detaliate.
Melcii au fost "receptionati" cu succes.
Multe multumiri lui g.g. si lui chitron pe care am avut astfel ocazia sa-l intalnesc fata in fata fiind venit in vizita de lucru pe plaiurile noastre .
Petronius wrote:Sincer nu mi-a placut deloc clopotul de la Tetra (daca e vorba de ala cu membrana). Pana acuma am folosit tubul gofrat, dar acvariul nu este "amenajat" inca (plantele sunt in pahare). Problema cu tubul este ca o sa fie inestetic si greu de mascat cand ma decid sa fac acvariul asa cum trebuie.

Daca mai ai clopotul de la Tetra scoate-i membrana, intoarce-l cu capul in jos, cumpara un powerhead micut care sa impinga apa de sus in jos in clopot (va fi acolo nevoie de un mic adaptor pe care mi l-am mesterit dintr-o palnie de plastic taiata la dimensiune si lipita cu silicon) si infunda clopotul cu un burete grosier in partea inferioara ca jetul de apa sa nu impinga bulele afara. Eu asa am facut si merge . Grija la supradozare , cum ziceau si colegii.

mihai20005 wrote:
Daca nu ai plante pretentioase de ce vrei sa te complici cu CO2, plantele vor creste ele, ce-i drept mai incet, dar vor creste.Nu e frumos sa te joci cu viata pestisorilor tai !

Petronius a postat si in topicul cu Plante dificile, nu cred ca vrea sa tina acolo numai plante nepretentioase.
mihai20005 wrote:Chiar azi am schimbat 15 l de apa, o sa fac la fel si maine, altceva ce ma sfatuiti sa fac ?

Ai putea sa arunci in filtru o capsula de Tetra Bactozym, sa grabesti refacerea populatiei bacteriene denitrificatoare.
mihai20005 wrote:Cum adica sa am grija cu schimburile de apa in perioada asta ? Adica sa fac mai dese schimburile ? Sau mai rare ?

Mai dese. Acvariu neciclat => acumulari de amoniac/nitriti (substante nocive pentru pesti chiar in concentratii mici).
g.g wrote:
Leo2003 wrote:Obs. Se pare ca se prefera citarea unor articole de pa™ site-uri straine si nu de la sectiunea ARTICOLE a site-ului ACVARIU.RO. Pacat de munca celor care au prestat pe acolo.


Nu sunt cool ca sunt in romana.

Cu siguranta n-am vrut sa atrag supararile nimanui si nici sa ma dau cool. Am citat si eu ce mi-am amintit sau ce am gasit gandindu-ma ca e buna orice sursa cat timp e credibila, chiar nu m-am gandit la aspecte de "patriotism". Sunt convins ca cei care au scris articolele de pe www.acvariu.ro nu au muncit deloc degeaba si sunt multe persoane care le citesc. Am mai citit si eu din ele dar chiar de articolul despre Pomacea nu mi-am amintit la momentul respectiv. Pe viitor o sa fiu mai atent la aceste lucruri si rog sa fiu iertat daca am dat dovada de "cosmopolitism".
 
Forum Index » Profile for sydney » Messages posted by sydney
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com