[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bp
Forum Index » Profile for bp » Messages posted by bp
Message
blizz wrote:Ok! Sa inteleg ca in Bucuresti nu mai are nimeni de vanzare artemia congelata ?!!

S-a spus... INCEARCA LA HORNBACH!
In urma cu vreo doua saptamini aveau. Mai aveau si alte larve congelate, larve rosii, negre, albe. Au si un mix pentru broaste testoase care se preteaza si pentru pesti.
No dragilor, merge si seara ca are fibra multa si ajuta digestia!
Vind ceva plantute Tonina fluviatilis. Pret: 3 lei/fir. ATENTIE necesita apa foarte moale si acida!
Doritorii .... PM.
Multumesc!
No, ziua buna!
Nu mai am A. cacatuoides. Dar in schimb gasesti la Dl. Oprea, la Muncii cacatuoides, viejita si agassizi. Pret per bucata, in aceasta ordine 10,15,10 lei, daca intre timp nu s-or fi schimbat.
Nu sint greu de crescut. Conditia este, pentru un acvariu nu foarte mare, sa ai un singur mascul. Daca acvariul este mic si doi sau mai multi masculi, se vor bate pina moare unul dintre ei. Sau cel mai slab nu se va putea hrani si va muri de foame.
Succes!
Fericitule!
La mine echinodorusii cresc ca nebunii, de nu le mai ajunge acvariu. Apoi incep sa produca numai frunze emerse.
Asa ca mai bine apreciaza-i in apa, nu in afara ei.
Da, as putea. Peste doua saptamini voi fi la Drobeta, intr-o delegatie. Dar mai bine sa discutam pe P.M.
Da. Da-mi p.m. cu ce te intereseaza.
In general buna. Fa o propunere.
Vînd urmãtoarele plante:
Blyxa japonica
Echinodorus marti/ajor
Echinodorus uruguaiensis
Echinodorus xingu
Egeria najas
Eriocaulon setaceum
Eusteralis / Pogostemon stellatus
Mayaca fluviatilis
Riccia fluitans
Rotala nanjenshan
Rotala rotundifolia
Rotala ‘sp’ Vietnam
Rotala wallichi
Detalii P.M.
Salut!
Eu o curat intr-o solutie de HCl 0.1 N. Tin sonda cam 15 minute, apoi cu o perie moale indepartez algele moarte. Asa am fost sfatuit de cei de la un laborator. In plus, acidul clorhidric ajuta si la regenerarea solutiei din interior, si la prelungirea vietii bobitei de sticla semipermeabila. Dupa curatare, am recalibrat intreg sistemul, dar nu am constatat deviatii.
Succes!
Siliconu wrote:Porcu' a scris:

...6% N - din care 3,3% sub forma de nitrat si 2,7% sub forma de amoniu. Am considerat ca amoniu asta nu-i periculos urmind a fi transformat repede in nitrat de catre filtrul biologic...

Tare ma tem ca exact amoniacul ala e factorul care poate duce la alge... Mai mult decat nitratul sau fosfatul care se poate gasi peste nivelul indicat.Oricum in apa acvariului exista oricum X cantitate de amoniac.Substralul poate sa aiba rezultate bune o vreme, dar acvariul poate vira rapid spre alge.


Ca sa parafrazez, tare ma tem ca unii nu stiu diferenta dintre amoniu si amoniac. In primul rind, amoniacul este gazos, si deci, nu poate fi in Substral. In al doilea rind amoniul este de fapt un ion (nu cu I) NH4+, radicalul care formeaza saruri ale amoniacului. Poate ca in Substral se afla azotat de amoniu.
Fereasca Dumnezeu sa fie amoniac in apa acvariilor mele, lucru pe care vi-l doresc si voua!
Sandu wrote:Nu ajuta la mare lucru din pacate nici asta...cum din pacate si apropierea de sursa luminoasa prin cresterea substratului cu cativa cm, propusa de mine, e un soi de frectie la picior de lemn ceva mai eficienta decat varianta propusa de tine...insa oricum e mai bine decat nimic. Exista un " onstroment" care ar putea dovedi ceea ce spun eu...am mai vorbit de el se numeste luxmetru, multi nu au auzit, alti au vazut , practic nu si l-a cumparat inca nimeni in varianta imersabila. Scula iti arata cati lucsi ajunge la planta. Evident fiecare soi cu "apucatura" sa unele vor mai multi lucsi altele mai putini...facusem un topic la un momentdat pe tema asta.

Poate ca ai dreptate cu frectia la picior de lemn, dar, eu zic ca, ajuta. Nu trebuie sa uiti faptul ca intensitatea luminoasa este invers proportionala cu patratul distantei (dintre sursa si receptor). Si cred ca nu trebuie sa-ti explic tie ce inseamna asta. Deci, fiecare cm in plus concura la scaderea intensitatii luminoase.

Sandu wrote:Acuma faptul ca tu mai golesti 15 tzenti de apa din acvariu ...nu face ca lumina sa fie mai aproape de planta respectiva...ce-i drept ai mai dislocuit 15 cm de apa care mai ingreuneaza difuzia luminoasa dar esenta este aceiasi...nu ajung cati lucsi trebuie la plante...abia apoi am putea vorbi daca este lumina care trebuie, daca sta aprinsa cat trebuie, etc.

Aici nu ai dreptate. Nu trebuie sa uiti ca diferitele medii de propagare au indici diferiti de absorbtie a luminii (si mai mult acestia sint diferiti pentru un mediu in functie de lungimea de unda a luminii). Indicele de absorbtie al aerului este mult mai mic decit cel al apei (mai ales daca apa prezinta unele particule in suspensie, care sint inerente intr-un acvariu). Prin reducerea coloanei de apa, practic se scurteaza drumul (optic) radiatiei electromagnetice catre 'receptor' (planta respectiva). Eu zic ca, in aceasta batalie pentru mai multa lumina, fiecare cm conteaza.

Floorinache wrote:Sa curat singur 4 acvarii de asemenea dimensiuni saptamanal inseamna sa nu am weekenduri de loc.

Iertare pentru intrebarile care urmeaza, daca par puerile. Dar le-ai curatat vre-o data pina acum? Cita apa schimbi saptaminal din ele? De cind functioneaza? Poate ca raspunsurile acestor intrebari ii vor mai lamuri pe cei mai avansati si te vor putea sfatui mai bine.
Sandu wrote:Ce nu a sesizat nimeni pana acum este ...inaltimea(h=70) ....
Cu atat mai mult in situatia data o instalatie de CO2 ar mai inviora plantele alea...le-ar da alt ritm de crestere pana ar ajunge la o lumina acceptabila.

Sau se poate cobori nivelul apei cu 10-15 cm pina se vor mai dezvolta plantele si vor avea acces la mai multa lumina. Cred ca ar fi bine de pastrat toate neoanele, parerea mea.
Nu cred ca daca colegii nu au stins lumina seara, acest lucru sa fi afectat prea tare plantele. Cel mult pestii. Cred ca trebuie sa cauti cauzele in alta parte, poate in caracteriticile chimice ale apei?
Blyxa japonica
Echinodorus xingu
Ludwigia arcuata
Rotala rotundifolia
Riccia fluitans
Echinodorus ozelot - pui
Echinodorus major/martii - pui
etc.
Detalii pe PM.
Cumpar una-doua femele de Apistogramma viejita, daca are cineva.
Multumesc.
Ia incearca si aici http://www.fishdoc.co.uk/disease/diseasehome.htm
Poate-ti foloseste.
O zi buna!
Salut!
As cumpara-o eu. Iti ofer 150 Ron.
Da-mi un reply daca esti de acord.
Multumesc.
Salut!
Tuburi de 18W, din seria 9xx, atit Osram cit si Philips, de unde pot cumpara?
Multumesc.
S-au dat si ozelot-ii mai mari.
Echinodorus rose s-au dat. Au mai ramas celelalte.
 
Forum Index » Profile for bp » Messages posted by bp
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com