Message |
|
Problema ta vine de la lipire nu de la grosimea sticlei : am acum unul umplut cu apa de trei zile de 120/70/65 din sticla de 12 , e drept ca are fund dublu(partea superioara incastrata) iar la partea de sus bazinul are doua intarituri pe lungime, dar burta nu face iar sticla e cu trei mm mai subtire ca a ta
|
 |
|
E fain bazinu , imi place in mod deosebit aranjamentul rocilor cu canionul ce continua spre spate
|
 |
|
Pai ce ar fi viabil ar fi cum ai spus o cutie de filtrare luata din spatiul acvariului -eventual daca spatiul si finantele o permit maresti lungimea sau latimea bazinului din care furi apoi pentru filtrare ,desi accesul la acareturi va fi greoi, se mai vede un gat de skimmer, un reactor.., aiurea chestia cum poate deranja inca un bazin pus intr-un spatiu inchis ocupat deja de cel de deasupra, nu comentez ca nu e ciorba mea .
|
 |
|
++ koala, buna strategia
|
 |
|
Da arata bine
|
 |
|
lazamarius wrote: multe lucruri ce apar in acest forum sunt exagerate si duceti si pe alti in eroare .
Un exemplu este( sunt) dimensiunile acvariilor care pt. 10 ciclide vorbitii de acvarii de sute de litri ESTE FALS.
Uitativa la mari crescatori cate ciclide tine(tin) in acvarii mici,
Va spun din propria experienta intrun acvariu de 120l puteti tinea 10 ciclide fara probleme
Acum depinde de ce ciclide vorbim intre 5 si 50 de cm pentru ca datele difera si nu putem generaliza . In primul rand un MARE crescator(de ciclide) nu prea are bazine mici ; un pietzar da; doar daca nu creste apistograme, pelvicachromis sau mai stiu eu ce cichlida mica . Am sa-ti dau exemplu cu ciclide medii : discusi, scalari pentru ca sunt mai cunoscute si mai accesibile , aici un peste are nevoie de 50l/peste , plus de schimburi dese si consistente de apa(normal cu hrana si temperatura adecvata calitativ si cantitativ) ca sa creasca bine si sa fie un discus reusit adica mare, CAT MAI ROTUND colorat si viguros si nu vre-o caricatura alungita(ca o cichlida oarecare) slab si bolnavicios. deci teoriile astea cu bazine mari nu sunt falsuri ci reprezinta opinii general impartasite de catre acvaristi din toata lumea dupa multi ani de experiente, incercari , esecuri si reusite in cele din urma pentru a le asigura protejetiilir nostrii conditii cat mai bune de viata, ca sa obtii exemplare cat mai reusite si nu doar asa ca sa fie , a si inca un lucru char daca la marii crescatori in bazinele lor deloc mici numarul de pesti nu mai respecta neaparat raportul de -sa zicem la discusi =50l/peste ,faptul e compensat de schimburile masive de apa ZILNICE CATEODATA DE PESTE 100%, numai bine
|
 |
|
Volitans-ul se face enorm in nici un caz pentru 100l, la magazin stau (in principiu) o perioada scurta, la fel prima optiune cu calutii, au nevoie de hranire dedicata de multe ori pe zi nu sunt pentru birou
|
 |
|
Mi se pare total deplasat sa tratezi pestii cand acestia nu prezinta nici un semn de boala ,daca vrei sa fii "catolic" exista carantina , de evitat tratamente chimice cu pesti neaclimatizati-in opinia mea- probabil altadata va fi mai precaut mai ales cu Cu , stiu un caz de "tratament" pe baza de cupru facut dupa ureche , cand tot asa nu era cazul -facut de proprietar, intr-un lac mare, s-au aruncat remorci de crapi Koi si carasi, dupa trei ani inca nu supravietuia nici un peste introdus (cu apa schimbata dupa "bucurie")
|
 |
|
Da arata chiar bine
|
 |
|
Cu Lysmata wudermani sigur scapi ,asa am avut si eu cateva pe care Tomentosus-u nu le putea ajunge-intre pietre , de cand am crevetele nici urma nu mai e, eu spun ca e mai practic ca berghia : nu moare cand nu mai sunt aiptasii , cred ca si pretul e mai ok si de gasit mai usor
|
 |
|
Ca intodeauna pesti superbi Atty , in mod special pentru mine perechea de Lss , spune-mi te rog ce ai pus sub acvariu ca amortizor -se vad ridicaturile acelea paralele , ii dau drumul acum la un bazin si ma intereseaza
|
 |
|
Un centropyge mi-ar placea si mie dar nu am mai vazut de mult unu la vanzare, fain decorul asta pe spate dar se vede ca pestilor le lipsesc cotloanele formate de pietrele cladite, de aia s-au tras in zona noua
|
 |
|
Baga gourami sau macropodus ti le papa pe toate ; in principiu cred ca orice din familia lor cred ca isi face treaba dar cu gurami stiu din proprie experienta nu mai raman nici de samanta
|
 |
|
alex24 wrote:o sa incerc sa fac un filmulet , dar nu stiu cum il pot incarca ? pur si simplu sau trebui sa il iau cu link de youtube?
poti si cu attachements din josul chenarului > browse> il iei de pe calc>open , ti-l incarca >submit
|
 |
|
Bun venit
|
 |
|
Am marit poza si se pare ca m-am inselat (m-au pacalit petele de pe corp ) dar nu sunt gibiceps ci ceva plecostomus ,forma la coada la cel din planul indepartat ,asa imi arata, gibicepsii au coada rotunjita si pete si pe inotatoare ,partea meplacuta e ca astia -pleco-cresc si mai mari
|
 |
|
Dap, daca era aiptasia(nu se vede prea bine) meritul e al peppermintului ,la mine a fost intr-o vreme invazie ,am facut rost de tomentosus 95 % le-a terminat dar au ramas sub pietre si intre unde el nu ajungea, am introdus peppermintul si au disparut complect
|
 |
|
Bine ai venit
|
 |
|
AlexD wrote:alga maronie e ceva de speriat.. o sa se extinda mai mult ..din cate scria pe forum e de la lumina insuficienta sau exces de silicati...
Nu doar silicati ci si : nitrati No3 si fosfati : Po4
|
 |
|
Ce ai acolo sunt gibiceps, se fac mult prea mari pentru bazinul tau ,diferenta de nuanta depinde de stare emotionala raport dominare/submisiv
|
 |
|