[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukitza
Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
dimidragos wrote:aici am gasit aragonite de la Natural Ocean cu granulatie 0,5-1,7....sincer si eu ma bucuram sa fie mai mare...sau am mai gasit CaribSea Seaflor Super 1,2 4mm dar e spartura de coral cu ceva cochilii mici nu e aragonite

Uite aici o discutie pe tema asta http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/41809.page#p386927
Daca ai posibilitatea ia cate 1kg din fiecare si fa un test intr-o galeata.
Doar asa mergi la sigur. Carbonatul de calciu in natura se gaseste sub multe forme, cea mai solubila fiind aragonitul, cea mai insolubila fiind calcitul.
Multe produse se vand sub forma de aragonit dar nu se specifica procentul.
Calin, eu ziceam de granulatia aia in cazul ca-l pune in spatele decorului.
Eu am asa ceva dar e in sump, in saculeti.
In cazul substratului eu nu as pune nimic mai mare de 1-2mm.
Cu siguranta ca are efect indiferent de locatie, atata timp cat e in apa.
Este spartura de coral si mai mare, de 15-25mm. Probabil e mai indicata pentru ce vrei tu.
Dar atentie, nu tot ce se vinde sub denumirea de aragonit/spartura de coral e la fel de solubil in apa.
Hmmm, as fi curios cat ai duritatea.
Poate ne sincronizam intr-o dimineata si trec sa facem un test rapid.
Stati ca nu m-am facut prea bine inteles.
Varianta sunt destule pe net dar eu intrebam daca cineva imi poate recomanda ceva testat.
Pana acuma am testat 3 variante si diferentele sunt maricele.
Am luat 2 tipuri de nisip de pe aquariumprest si sunt slabute, 1kg de nisip a urcat duritatea in 5l de apa de la 2 la 4.
Nisipul din poza de mai sus a urcat duritatea la 8 si am folosit maxim jumate de kg.
E logic sa existe diferente, carbonatul de calciu avand diverse forme in natura mai mult sau mai putin solubile.
Deci reformulez, dintre colegii marinari imi poate recomanda cineva un nisip pe care l-a folosit si care i-a urcat duritatea in acvariu?
La mine apa e chiar mai moale decat la tine si cam acelasi lucru il caut si eu.
Doar ca eu vreau sa folosesc aragonit ca si substrat.
Exista granulatie mica, 1-2mm, si are marele avantaj ca il poti folosi in cantitati mari.
Sunt multe variante pe piata dar inca nu m-am hotarat pe care sa merg.
Exista alta varianta chiar mai simpla: schimbul la picatura.
Sunt ciclidar asa ca e ciudat sa postez aici dar am nevoie de putin ajutor.
Vreau sa imi schimb nisipul cu unul care sa ma ajute cu GH-ul si tot citind pe net am ajuns la concluzia
ca cel mai potrivit e nisipul de aragonit/spartura de coral folosit in acvaristica marina.
Am luat de la cineva un nisip foarte fain dar nu avea decat 4kg. Am facut un test intr-o galeata si mi-a urcat duritatea de la 2 la 8 in cateva zile, ceea ce e perfect.
Oare de unde mai fac eu rost de asa ceva? Granulatia o estimez in jur de 1-2mm.

Eu am sump asemanator si am patit si eu sa am diferente mari de nivel intre sump si display.
- E posibil sa nu ajunga destula apa in sump prin pieptene. Sau sa fie prea sus.
- Posibil sa fie prea multi bureti pe traseu. Oricum nivelul apei in sump va scadea si va urca in display pe masura ce buretii se colmateaza.
- Pompa prea puternica, apa prin sump nu reuseste sa tina pasul cu debitul bagat de pompa.
Ai dreptate, nu observasem linia aia.
Am gasit si o schita detaliata pe net, termostatu e in partea aia de sticla care nu se incalzeste.

Da-o naibii de sare ca suntem in 2018
Nici eu nu inteleg exact care e traseul.
Pune o poza din lateral sa ne prindem cum functioneaza sump-ul.
Teoretic ar trebui sa functioneze treaba cu dintii mai jos cum zicea Koala.
Am luat un incalzitor Eheim da e asa de lung ca imi iese partea aia de plastic din apa.
Are cineva idee unde anume e senzorul? Daca e in capul ala de plastic nu e bine.
L-as pune culcat da ma cam incurca.
In alta ordine de idei am curatat ieri sump-ul. Am lucrat vreo 4 ore, am scos o roaba de mizerie, da acuma e gigel.
De incalzitoru asta e vorba:

Lucrarea a iesit foarte fain. La amenajare as comenta dar asta tine de gusturi.
Baga 2-3 fiole de Biodigest, cu siguranta juta.
Nu e ideal dar cateva bucati de mbune merg acolo.
Despre ce fel de ciclide discutam?
JBL au niste teste cu reactivi de tot cacatu.
Eu am trecut pe Salifert si sunt muuult mai multumit.
E pacat de Vieja, tocmai cand au inceput sa se coloreze.
Eu as tine 2-3 mai faini.
koala wrote:- am modificat schita si-am eliminat 2 peretii: in camera pompei si-n primul compartiment.

Cred ca trebuia sa faci trecerea din primul compartiment in al doilea in partea de jos.
E leit sump-ul meu.
https://aquadecorbackgrounds.com/
Pune un link sa vedem la ce pret l-ai gasit.
Eu iau de pe amazon.

Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Go to: