Salutare,
Pt ca am ceva spatiu dupa acel perete de rigips ma bate gandu sa il ocup cu ceva, si anume 3 bazine:
- refugiu
- DSB
- autocompletare, mai mare decat il am acum.
Iata ce vreau sa fac:
Spatiul disponibil intre perete si peretele de rigips este de 50cm.
Asa ca m-am gandit la niste bazine de 45x50x35cm.
Cel de sus vreau sa il fac refugiu, sa pun un strat subtire de nisip, peste el piatra vie care este acum in sump si sa pun alge (cat mai multe feluri).
La partea de iluminare vreau sa folosec o viitoare lampa DIY cu 2x24W T5 - la acest capitol va cer ajutorul in a ma indruma catre ce tuburi mi-ar trebui, si daca trebuiesc mai multe de 2.
Bazinul v-a fi alimentat de o pompa din sump, va intra mai intai in chiller iar iesirea din el va alimenta refugiul, din refugiu apa va alimenta bazinul DSB, dupa care se intoarce inapoi in sump in camera recirculantei.
Pt DSB m-am gandit la ceva de genul:
Cam 15cm de nisip, din ce am mai citit ar fi bine sa pun mai multe straturi, la baza unul cu o granulatie mai mare, iau cel mai de sus unul cu o granulatie mai mica.
Pt asta m-am gandit la:
- un strat de 8cm Aquadeco Coral Sand, 1 - 2 mm
- un strat de 4cm Aquadeco Coral-Sand, 0.5 - 1 MM
- un strat de 3cm - live sand - CaribSea Aragalive Bahamas Oolite, 9 Kg
M-am gandit si la Mineral Mud, dar mi se pare putin cam piperat pretul pt cantitatea de 4.5 Kg
La baza vor sta chiller-ul si bazinul de ATO.
Va rog sa ma ajutati in a lua deciziile corecte (lumina, nisip, daca dimensiunile bazinelor sunt corespunzatoare) in ceea ce priveste viitorul proiect.
Multumesc.