Relaxeaza-te in concediu si ne vedem noi dupa paste. Ai grija ce instructiuni clare si precise lasi pentru hranirea oratanilor ca sa nu te trezesti cu balauri cand te intorci
Eu am patit-o acum 2 saptamani si cand am revenit am schimbat 50% din apa
viulian wrote:Ai pus shrimpii ? Ca nu vad nici unul la pozat.
Dupa asteptari seculare iata ca a venit si momentul mult asteptat de mine.
In seara asta "Little tree" a fost populat cu 2 Cardinali, 2 Bee, 2 Tiger si un Rili (Bee-e si Rili au saci de oua )
koala wrote:... pana sa ajungem, am trecut pe la birou si fiica-mea i-a urat crevetelui un "Home, sweet home" in felul ei... adica, facandu-i un desen . O sa vi-l arat maine, il scanez si-l postez
Uitandu-ma asa, la ultimele poze, nu a gresit prea tare desenul ...
Eu cred ca tu l-ai facut ca sa ne arati sufletul de copil care zace in tine
Parametrii apei sunt urmatorii:
NO2 0.1
NO3 5
PO4 0.02
NH4 0.05
PH 6-7.6 6.8
Iluminatul este dupa urmatorul program 11-14:30 si 17:30-21:30 cu15 minute delay intre lampi.
Fertilizare zilnica 0.24ml de A1 (atat si nimic mai mult). Din pacate de Pogostemon nu am avut parte si s-a topit in primele 3 zile, fiind inlocuit de HC spre deliciul unora Am adaugat suplimentar niste hygrophila polysperma (se va scoate ulterior) pentru consumul de nutrienti care creste vazand cu ochii (pusa duminica la 2 cm de sol si acum deja are 15 cm)
Din pacate nu am mai avut timpul necesar pentru a face update si pe la acest acvariu, cu toate ca m-am ocupat de el.
Iata evolutia lui la aproape 2 luni de la start-up:
La el folosesc gama de la JBL (si intretinere si zilnic) + CO2, schimb de apa saptamanal de 10-15l si tundere tot saptamanala.
Momentan atat
Cu totul si cu totul alt look si cu siguranta este doar inceputul.
Am vazut in film ca pompa arunca la 6-7 secunde cate un jet ma puternic in loc sa aibe un jet constant. Asa trebuie sa se comporte ?
Poate mai pui un film ascum dupa ce s-a mai linistit. Pozele arata bine.
Au cam 1 cm si alearga de mama focului. Am niste mici alge care le-am vazut acum facand poze cu macro dar cu siguranta vor fi mancare pentru puiuti si sae. Pe lemn am avut o astfel de alga dar dupa ce am refacut setup-ul a disparut (eu cres ca era de la putrezirea moss-ului) In rest astept sa vina saptamana asta niste creveti mai deosebiti
In zona unde este asezat are parte de aer conditionat si de aceea am pus de 10W. Nu este pus pe priza programabila ci merge non-stop.
Vom vedea cum se vor dezvolta plantele. In cel mai rau caz refac tot setup-up peste cateva luni
pc.ciprian wrote:un nano pe gustul meu, felicitari arata bine, personal as fi renuntat la pogostemon si as fi mers pe hc pe toata zona, eventual si o rocada intre michrantemoides si staurogine, caci stauroginelor o sa le ia ceva pana vor creste pe piatra din spate
vad ca zici ceva si de saramura, vezi ca am eu un topic cu 30x30x30 cu sump, personal ti`as recomanda cu refugiu in spate sau lateral in functie de pozitia bazinului
Merci de aprecieri. Stiu si bazinul tau marin care arata super.