| Message |
|
|
alber wrote:Cand m-am referit la furtun, am vrut sa spun ca nu are un diametru foarte mare si ca este potrivit pentru debitul acelei pompe.
Da ai dreptate la inceput am avut un furtun de 18 la interior dar la 0,8-,09 m pompa nu putea sa mai impinga apa in sus.Diamertu de 10 l-a ales experimental ca sa am un pic de debit tinand cont ca margina de sus a acvariului este la 100 cm de la sol.
|
 |
|
|
alber wrote:La cat e furtunul ala de gros, s-ar putea sa-i mearga.
Eu folosesc un resun 2500 si impinge apa la 1.50 metri fara probleme. Pe un furtun de 16
Furtunul are 10 mm in diametru la interior si 7 m lumgime,ajunge de la baie pana un acvariu si din acvariu pana la wc,acvariul este de 600x300x450 si este asezat pe o masa de 600 mm inaltime ca eu am mumai 1,61 metri inaltime.
|
 |
|
|
hulk2738 wrote:
daca nu ma insel, aia e o pompa de filtru intern construita sa traga apa de la nivelul, inaltimea sa. functioneaza la orizontala aproape. daca o pui la 1 metru mai jos, in bidon, mai trage?
Da este o pompa submersibila si ridica cam 1,5 m de la suprafata apei in sus.Pe una din poze se vede si inaltimea maxima recomandata de producator,dar eu am incercat-o si ridica apa pana aproape de 1,5 m.
|
 |
|
|
hulk2738 wrote:Pompa de apa de la stergatoare e conceputa sa functioneze un timp limitat. No sa mearga niciodata pentru filtrare. Ar putea fi buna, in schimb, pentru schimburile de apa.
Decat sa te chinuiest cu o pompa de 12v cu un traf de 220/12v si cu un redresor nu este mai usor cu o pompa de la BOYU(poti sa o folosesti si la un filtru confectionat artizanal).Atasez poze de la pompa mea de schimbat apa in acvariu.
|
 |
|
|
MoDy wrote:M-am luat de pe youtube si am pus niste zahar ...lam dizolvat in apa si dupa aia am pus drojdie am asteptat o ora nici macar nu sa umflat sticla....Deci mai am un cub de drojdie si o sticla de 720 Ml si zahar ce ar trebuii sa fac?
Sa citesti din nou articolele din forum ,dar cu mai multa atentie si sa folosesti cu incredere functia search.
|
 |
|
|
MoDy wrote:Se pare ca avem aceeasi pesti...ai mei tot in februarie...tot asa un galben spre portocaliu pe burta un alb transparent si coade se vede prin ea....Deci ai mei incep sa se coloreze in negru pe coada a fost un fel de corcitura intre un molly si un platy...Nu stiu bce mi-a fost in cap...
La mine din platy parinti rosii cu dunga neagra pe coada toti puii care s-a nascut au fost rosii de mici(chiar de la nastere).
|
 |
|
|
Alex.B wrote:Hai sa ma bag si eu in discutie. La 25-26 de grade mediu ambient - manometru imi arata o presiune de 60. Acum cu caldurile astea unde cred ca am 30 de grade in casa, poate exagerez manometru imi arata undeva spre 75. Astazi am mai scos din Co2 pana am ajuns la 60 iar, si evident mi s a racit si butelia. Acum sa ma ingrijorez? Imi va ajunge pana pe la 100 bar? Asta daca va continua sa fie la fel de cald? Sau sa las co2 sa nu l mai scot? Butelia e una de 10 kg, pe ea scrie ca rezista la 250 de bar, robinetul are valva de siguranta si ca vechime e fabricata anul trecut.
Daca butelia este incarcata corect la capacitate atunci nu este nici un pericol,la mine la o butelie de 2kg capacitate de co2 cand am aduso de la incarcat avea 50 bari,dupa 2 ore de stat in casa unde sant 30 grade presiunea a ajuns la 65 bari si a ramas constanta.Este foarte important ca butelia sa fie incarcata corect la capacitatea indicata pe corpul ei.
|
 |
|
|
oxyox wrote:Ok dar ce trebuie facut?
Folosesti functia search cu incredere .
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/9229.page#79311- asta am gasit la o prima cautare
|
 |
|
|
oxyox wrote:Salutare! As dori, daca se poate sa aflu din ce cauza cei doi pomacea ai mei au cochilia alba in varf? Esta cumva, dupa cum am inteles, lipsa de calciu? Daca da ce trebuie facut sa isi regenereze cochilia? Apoi am vazut pe net ca femela depune ouale in forma de ciorchine pe plante la suprafata apei (deasupra nivelului apei). Insa unul din ei a sapat nitel in substrat. A depus oua? sau s-a adapostit?
Dupa poza este lipsa de calciu,oua nu depun decat la suprafata pe capac sau pe plante dar afara din apa.
|
 |
|
|
alber wrote:La mine in jur de 27-28 de grade. Iar plantele cresc fara probleme as putea spune. Sa fie asta cauza?
Dar nici la 25 nu perlau. 
La mine la un nano de la dennerle de 10 l cu dotatea standard (lampa de 11w )nu am avut perlare niciodata .Am schimbat lumina cu un tub osram de 18w 840 de tipul PL si de atunci am o perlare mai slabuta,dar am perlare.
Plante nu am dacat Java Moss care este agatat cu o sarma de inox astfel ca sta la suprafata apei,si in acvariu nu am decat pui de moly si de platy si ceva melci de substrat.Am si alge dar tinand cont ca hranesc des si mult puii si ca acvariul este suprapopulat este normal sa am.Nu am bagat co2 niciodata in acest nano(am incercat dar nu le-a placut pestilor ca stateau numai la suprafata).
|
 |
|
|
popey wrote:ok, understood, mersi inca o data si lui mihai_ghe .
Eu am pus un burete de la filtre boyu care este mai mare si se colmateaza mai greu.Spal buretele de pe sorb cam la 4 luni .
|
 |
|
|
popey wrote:
cum arata aia? e un dispozitiv care se adapteaza la conducta sau e ceva home made?
Filtrul din imagine are asa ceva,se roteste 360 grade si disperseaza jetul de apa com ca o palma pusa la un robinet.
|
 |
|
|
popey wrote:
flo77 wrote:nu inteleg de ce nu reduci debitul, scoti spray barul si-l cureti?
Am curatat spray-bar-ul , dar in maxim 12 ore apar iar melcisori care obtureaza gaurile.
alber wrote:Acuma ma mai gandesc si la altceva. Habar n-am daca nu cumva este posibil sa intre chiar si oua in filtru si sa se dezvolte acolo.
In mod cert melcii vin dupa ce au eclozat ouale in canistra, nu cred ca ar fi putut trece de mediile filtrante.
La tetratec intre cosurile cu material filtrant si corpul canistrei exista un spatiu 0,5 mm ,la inceput cand melcii sant mici pot patrunde usor peste tot in canistra.Cu timpul crescand in dimensiuni creste si suprafata de contact cu apa ce circula prin filtru si la un moment dat curentul da apa poate dezlipi si muta melcii si asa ajung de pe ultima pasla de filtrare (aia alba )direct in gaurile de evacuare.
|
 |
|
|
scificuss wrote:In loc de difuzor ceramic se poate folosi filtrul de tigara, cumulat cu celelalte costuri fabricarea unei "bombe" nu duce mai mult de 10 lei cu tot cu biletele de autobuz.
Pe cealalta parte, o butelie de CO2 JBL de 2 kg, reductor aquamedic cu supapa antidumping, 1 metru de furtun special pentru co2 si un reactor tornado am dat 450 lei, separat a costat 3 lei incarcarea buteliei. So.....
Da dar la costul de 3 lei 2kg co2 in timp este mai convenabila butelia plus ca poti doza cum vrei co2,eventual la mai multe acvarii.
|
 |
|
|
Chanel89 wrote:Fa-ma inteles! Betta mascul unul singur? daca vreau 3 betta trebuie sa iau femel sau cum?
De ce crezi ca betta mai este denumit si pestele luptator?.Un singur mascul in acvariu,restu femele.
|
 |
|
|
bobesque wrote:
La asta digitala nu mai trece deloc curentul prin ea, in schimb ii merg afisajul si programarile.
La priza digitala incearca un reset la program ,ar trebui sa aiba un buton mic sau sa scrie ceva in cartea ei despre o combinatie de taste ce trebuiesc tinute apasate simultan.
|
 |
|
|
pisidream wrote:
Nu ii cazul sa il fac mai mare. Are suficent spatiu. Nu e un peste pretentios. Cei care ii duc la expozitii ii cresc in borcane...
Da cei mai multi sant asiatici si aia au inima de caine(probabil de la ce mananca).
Acu vorbind serios vad ca dupa 3 posturi pe forum stii tot despre acvaristica inclusiv faptul ca pestele are suficient spatiu in 2 litri.
Da un search dupa "nano"si vezi si tu cati dintre membri forumului mai au acvarii de 2 litri (inafara de cele pentru pui).
|
 |
|
|
pisidream wrote:Am si eu o problema cu apa din acvariu.
Acvariu este mic, de vreo 2L si am un mascul betta. Pe fundul acvariului se formeaza un fel de patura de ceva. Tot schimb din apa, dar tot reapare. Apa o pun de la robinet dupa ce sta.
Are cineva vreo idee cum tin apa mai curata?
La 2 litri ce mai vrei?,acum serios ai nevoie de schimburi zilnice de apa din cauza volumului mic ,ar fi bine sa detailezi cata apa schimbi, la cat timp, cu ce hranesti si cat de mult pestele.
|
 |
|
|
klayus wrote:nu zic ca nu s-ar putea arde motorasul, dar sunt sanse destul de mici... am sa incerc eu si revin cu rezultate, sa vad pana la ce tensiune ajunge!
numai bine
Vezi ca odata cu cresterea tensiuni de alimentare va creste si zgomotul produs de ventilator si s-ar putea ca acesta sa devina obositor(cine lucreaza in camera cu un calculator dotat cu ventilatoare suplimentare stie ce spun)
|
 |
|
|
Chanel89 wrote:  Cititi si voi topicul de mai jos ca vb singur de zori! poate trecetzi cu vederea crezand ca e o porblema rezolvata!dar nu am primit decat un raspuns! si ala e un raspuns banal! care nu ma ajuta cu nimic la intrebarile mele! scuze de newtopic! 
In celalalt topic nu ai spus nimica despre acvariu si ce ai bagat mai nou acolo, sau alte obdervatii despre el .
O boala apare rar din senin trebuie sa fie o cauza,ceva teste de apa?
|
 |
|
|