[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dares
Forum Index » Profile for dares » Messages posted by dares
Frumos! Mie imi place si aranjamentul actual al pietrelor.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Recunosc, ma cam panicasem cand l-am vazut.
Din pacate intre timp mi-au murit Euphyllia, Candy Cane si Xenia.
S-a extins mult GSP-ul. Si s-au divizat 2 ciuperci (una paroasa si una rhodactis parca).
Am adus in acvariu GSP nou si 3 polipi de Zoanthus.
Am taiat 2 pui din Gorgonie si se dezvolta ok.

O sa fac si poze saptamana viitoare.
Acum 2 nopti am vazut aceasta creatura in acvariu si as vrea sa stiu daca e reef safe. Se misca similar cu un melc.
Multumesc! Sper sa arate si mai bine in viitor.
Am mai pus azi un neon
Acvariul pozat ieri.

Trebuie sa tund Najas si sa prind femela de Xipho sa o mut la vivipari.
Daca nu gasesc sa cumpar capac pana saptamana viitoare cred ca pun inca un neon pe asta. Vroiam sa scap de o munca inutila sa pun inca o instalatie pentru inca un neon ca apoi sa o dau jos sa o mut pe capacul nou, dar cred ca va trebui sa o fac.
Am desfiintat o maternitate, dar pe celelalte 2 nu stiu in cat timp le pot desfiinta. In una sunt pui de plante si in una vreo 10 pui de guppy si molly pentru care nu ar avea rost sa pun un acvariu separat.

Poza de aseara.
Am schimbat acvariul de 112l pe unul de 126L.

Echipamente:
- acvariu 80x35x45cm - 126L - fundal colant albastru
- comoda
- capac - urmeaza sa ii iau un capac original
- lumina - momentan 2 neoane 18W - Philips 865 + Philips 830 - urmeaza sa mai pun un neon pe noul capac
- 2 buturugi mopan
- incalzitor 150W
- pompa aer Tetratec APS 100 + burete bolborositor
- nuca de cocos
- substrat Manado

Vietuitoare:
- Molly
- Xipho
- Guppy
- 3 Kuhlii
- 2 pui Ancistrus
- melci Physa Marmorata si de substrat

Plante:
- Anubias Barteri
- Anubias Gigant
- Anubias Angustifolia
- Riccia
- Java Moss
- Valisneria
- Cabomba Caroliniana
- Najas Guadalupensis
- Cryptocoryne Wendtii Green
- Cryptocoryne Ponderifolia
- Blyxa
- Microsorium
- Echinodorus Amazonicus
- Bacopa
- Ludwigia Repens
- Hygrophila Corimbosa

Am inceput fertilizarea cu EasyCarbo, Ferropol si Ferropol 24.

Planuri de viitor:
- capac + inca un neon
- cativa ancistrusi
- cativa guppy albastri si galbeni

Poza e la cateva zile de cand l-am facut. Acum are mai multe plante (cele enumerate mai sus) si mai multi Xipho.
Vand urmatoarele pachete de plante:

1 - Anubias Barteri 5 cm, 10 fire Najas Guadalupensis (minim 20 cm inaltime), pui Microsorium - 10 ron

2 - 20 fire Najas Guadalupensis (minim 20 cm inaltime), pui Microsorium, 7x7 cm Riccia - 15 ron

3 - Anubias Barteri 4cm, 20 fire Najas Guadalupensis (minim 20 cm inaltime), 7x5 cm Riccia, pui Microsorium, 2 pui Cryptocoryne green, 2 fire Valisneria (minim 15 cm) - 20 ron

4 - Anubias Barteri 6 cm, 25 fire Najas Guadalupensis (minim 20 cm inaltime), 7x5 cm Riccia, pui Microsorium - 20 ron

CAUT LA SCHIMB: plante (Ludwigia, Valisneria Spiralis, Althernanthera, Lotus Red, Hetheranthera, Aponogeton Crispus, Pogostemon, Staurogyne repens, Blyxa), echipamente, pesti (corydoras, guppy albastri si galbeni, sewelia, gibiceps leopard, ancistrus albino, kuhlii, xipho anumite varietati, Matrix, Siporax, JBL Ferrotabs.

Plantele sunt crescute fara CO2!
Doar pentru Bucuresti!
Acest jurnal se poate inchide. In scurt timp voi schimba acvariul cu unul de 126L si voi deschide un nou jurnal.
Vreau sa cumpar Easy Carbo si sa incep sa-l dozez 1ml la 50L.
In ceva timp vreau sa rearanjez putin si plantele din centru.

Un mic update de acum 2 saptamani:

S-au dat!
Donez 3 Lifalili - au 5-6 cm, nu stiu daca sunt masculi sau femele.
Doar in Bucuresti! Se ridica doar de la mine (sector 1)!
Vand urmatoarele pachete de plante:

1 - Anubias Barteri 2 bucati de 4cm fiecare, 15 fire Najas Guadalupensis (minim 20 cm), Riccia 5x5 cm – 15 ron

2 - Anubias Barteri 9cm, 1 Cryptocoryne, 1 fir Valisneria (minim 15 cm), 7 fire Najas Guadalupensis (minim 20 cm) – 15 ron

3 - Anubias Barteri 8cm si 4cm cm, pui Microsorium, Riccia 5x5 cm, 2 fire Valisneria (minim 20 cm), 1 Cryptocoryne, 15 fire Najas Guadalupensis (minim 20 cm) – 25 ron

4 - Anubias Barteri 18cm, pui Microsorium, Riccia 5x5 cm, 5 fire Valisneria (minim 20 cm), 3 Cryptocoryne, 30 fire Najas Guadalupensis (minim 20 cm) – 50 ron

Majoritatea plantelor provin din acvariul din poza.
Plantele sunt crescute fara CO2!
Doar pentru Bucuresti!
Nu mai am de donat. Se poate inchide!
Se poate inchide!
Cumpar capac de acvariu 80x35cm in stare buna (sa ii functioneze instalatia electrica, sa aiba toate cele 3 capacele si sa nu arate de parca s-a jucat fotbal cu el). Numai pentru Bucuresti!
Filtru JBL 700 – 800L/h, vata perlon, burete si inele ceramice, are cutie, fara furtune si tevi, merge acum pe acvariul meu de 200L – 220 ron

Doar Bucuresti!
Nu schimb!
Din pacate deocamdata nu i-am gasit stapan.

Forum Index » Profile for dares » Messages posted by dares
Go to: