[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ozi
Forum Index » Profile for ozi » Messages posted by ozi
Dupa ce-am vazut ce-a scris RaresLuc, tind sa-i dau lui dreptate. Mai ales ca mi-am amintit ca tu inca de la bun inceput ai avut problema asta cu hranirea in exces, desi mai multi ti-au sugereat in repetate randuri sa eviti asta.
Mie mi se pare ca e sanatos cory-ul tau, adica mai bine zis sanatoasa, fiindca forma aia a burtii e specifica femelelor. Nu sunt prea priceput in cory, dar s-ar putea sa aiba icre
E comportament total normal sa misune intr-una dupa mancare sau sa stea nemicati pe substrat. Cand tasnesc pana la suprafata, dupa "o gura de aer", inseamna ca nivelul oxigenului din apa este scazut, mai ales in zona joasa pe unde stau ei.
Cu lumina ai cam sarit dintr-o extreme intr-alta
cel mai bine e sa fie cam 9-10 ore pentru lumina intensa (mai mult de 1W/litru), 10-11 ore pentru lumina medie (0.5 W/litru) si 11-13 ore pentru lumina slaba (sub 0.5W/L).
Altfel risti sa dai din nou in alge, si sunt sigur ca nu vrei
Si eu am citit un articol (pe un alt forum) despre Flourish Excel fiind folosit impotriva algelor, dar nu-l mai gasesc acuma.
Si mi-am luat o sticoanta la 500ml. Chiar functioaneaza zeama asta
Atata timp cat injectezi CO2, si dozezi Excel la 2-3 X doza recomandata, va functiona garantat. Tratamentul cica ar trebui sa dureze vreo 2 saptamani, dupa care este recomadata sa se faca pauza de Excel. Eu am observat ca in 3-4 zile aproape toate algele din acvariu devenisera rosii, apoi parca cam albe si in final au disparut de tot, parca s-au topit pur si simplu. Plantele si vietuitoarele n-au fost afectate deloc.
Vreo luna-doua mai tarziu, am avut o alta izbucnire de alge, din cauza variatilor de CO2 din bombele de drojdie (pe care le-am cam ignorat in ultima vreme ) ) si am incercat iarasi tratamentul cu Excel, dar nu a mai funtionat, fara adaos de CO2.
Deci cu CO2 va da rezultate, fara injectie de CO2 nu prea ucide algele. Cel putin asta-i experienta mea .
Din descrierea ta, cred ca te referi la Tetra CO2 Optimat. Sunt cativa useri pe acest forum care l-au incercat si n-au fost prea multumiti de el, fiinda rata de difuzie a CO2ului e mica.
CO2 diffuser-ele arata un pic altfel: image
Dar poti avea linistit covor de plante. Trebuie doar asteptat pana se fixeaza ca lumea in substrat si prind radacini, iar apoi poti face sifonari si in zona cu pricina. Esta recomandabil sa fii ceva mai atent si mai finut, dar in rest e tot aceasi poveste.
de aia am si zis "nu cred ca-i prieste". facusem eu o legatura intre plantele mai misto, pretentioase, care formeaza covor si lumina din belsug, dar habar n-am cu ce se mananca UG.
in cazul tau, banuiesc ca MTS vor scoate cateva plante afara si numa te vei enerva plantandu-le zilnic la loc. dar dupa ce-si formeaza radacinile, nu vad de ce n-ai putea adauga cativa. chiar manca ceva alge si sunt foarte buni la aerarea substratului si impiedicarea pungilor de bacterii anaerobe.
eu am filtru canistra si sifonez substratul o data pe saptmana cand fac schimbul de apa (20-30%). dar fac asta in etape: adica saptamana asta sifonez partea stanga, urmatoare saptmana sifonez mijlocul, apoi partea dreapta. si apoi o iau de la capat.
Higrophila Polisperma ai pus-o acolo pentru a extrage excesul de nutrienti din apa, dar face umbra direct peste UG si nu cred ca-i prieste.
eu inca nu m-as grabi cu crevetii, dar in schimb as pune niste melci: neritine daca ai si MTS (Malaysian Trumpet snails) pentru a aerisi substratul.
din intamplare am dat peste un articol despre "aspiratoare"
http://aqualandpetsplus.com/Misc%20Gravel%20Vacuum%20Cleaner.htm
sper sa-ti foloseasca
uite aici o serie de linkuri, care contin articole despre anubias, poze, si cum trebuie procedat cu "plantarea" sa: (sper ca e ok ca sunt in engleza, dar oricum si doar din poze vei intelege mult)
http://aqualandpetsplus.com/Plant,%20Anubias.htm
http://www.tropica.dk/productcard_1.asp?id=101
http://en.wikipedia.org/wiki/Anubias
e un bun inceput
ce mult as fi vrut eu sa-mi arate primele acvarii asa, dar sincer sa fiu nici pe aproape nu erau.
mi se pare mie sau ai plantat anubiasi in substrat???
daca raspunsul esta DA, sa stii ca nu este bine si in timp rizomul va putrezi, iar planta va muri. anubiasul trebuie cocotat pe-o piatra sau pe-o buturuga, legandu-i radacinile de suport. in cateva saptamani, radacinile se vor prinde singure de suport si poti taia atele cu care le-ai legat.
hans ti-a dat un link cu un astfel de "aspirator", dar parca nu se vede in poza aceea micuta cum arata, asa ca uite aici:
image
image
Eu cred ca o sa fie greu sa ai covor de plante mai degraba din cauza ancistrusilor si a corydorasilor, decat a melcilor.
PS (pentru Sormon): daca vrei Neritina - Zebra snail, sa stii ca au la Menagerie la vreo 3$/buc parca.
iar daca chiar se vor inmultii in prostie, e foarte usor sa scoti o parte din ei. bagi o bucata de castravete, salata sau ceva leguma, si se strang o gramada de melci pe ea. apoi ii scoti usor cu mana, si faci ce vrei cu ei: ciorba de melci, WC sau ii donezi .
PS: daca cunosti pe cineva care e abonat la revista TFH (Tropical Fish Hobbyist), cere-i imprumut numarul din Ianuarie 2008 pentru ca este un articol excelent, numit "Anaerobic Bacteria".
prima mea recomandare, inainte de a cumpara pesti si plante noi, e sa-ti achizitionezi un "clopot" de sifonare a substratului. din postul tau, eu am inteles ca nu ai unul.
apoi curata substratul cu el, in vreo 2-3 etape; pentru ca nu este bine sa faci miscarea asta dintr-o singura tura deoarece ai putea dezechilibra acvariul. mai mult, tare mi-e treama ca s-au format "pungi" de bacterii anaerobe toxice in substrat. daca vei observa ca se ridica la suprafata niste bule de gaz, cu un miros de oua clocite sa stii ca esti in belea . AI GRIJA SA NU INHALEZI GAZUL!!!! si ar fi bine sa scoti si pestii afara din apa, deorece este foarte toxic si pot murii.
spuneai ca nu ai avut nici o problema, nici un deces prin acvariu, iar apa este clare. dar aparentele pot si inselatoare.
documenteaza'te temeinic pe tema sugerate de mine, inainte de a trece la alte plante si alti pesti.
Si mie imi plac mult rocile si aranjamentul lor
Abia astept sa le vad doar varfurile, cand vor creste plantele
canadezu wrote:Doar o idee, dece nu te duci sa cauti (pe malul unui lac sau riu) o bucatica de lemn pentru moss?

D

Nu as "incarca" peisajul daca-as mai baga si-o buturuga acolo???
Din cate stiu eu nu prea merge sa ai bolovani si buturugi in acelasi setup, mai ales unul nano. Poate daca-as gasi un lemn care sa-l pun pe lungime in spate, si sa-l acopar cu moss astfel incat sa se vada doar putin din baza lemnului...
La asta te refereai si tu??
fipilica wrote:
Poate un buchet de anubias nana pe piatra/pietrele din stanga si nuca de cocos mutata in dreapta spate si acoperita de java moss ?
Doar o sugestie

PS. Riccia a crescut asa frumos doar cu neonul acela de 15 w ?

Mersi de sugestii. Voi acoperii nuca de cocos cu java moss, dar nu cred ca o s-o mut in dreapta spate pentru ca acolo este intake-ul de la filtru si nu as vrea sa-l acopar si sa opresc circulatia apei. Dar in privinta anubiasului pe pietrele din stanga, nu prea as vrea sa fac asa ceva, fiindca vreau ca nano-ul sa aiba o tenta de Iwagumi, cu punctul focal pe roci.
Iar raspunsul la intrebarea ta este: DA. Riccia a crescut asa doar cu neonul de 15W, fara CO2 (dar cu Flourish EXCEL). Riccia creste frumos si verde, dar nu perleaza...ceea ce nu ma deranjeaza deloc, fiindca nu prea-mi place cum arata cand e plina de bule, e "lucioasa" in loc sa fie ca o peluza de iarba verde.

canadezu wrote:
Poti incerca eu cred ca o sa mearga.
Cind s-o incalzi afara o sa-ti mai trimit o data si cred ca o sa mai am si niste noutati .
D

Stii ce as vrea sa incerc? Sa planez jumate din fundal cu Micranthemum umbrosum si cealalta jumate sa leg ceva moss de niste pietre. Le las asa o vreme, si apoi ma decid in functie de care creste si arata mai bine.
As aprecia daca mi-ai mai face un cadou...poate de Pasti. Multumesc inca o data pentru toate plantele trimise!!

Forum Index » Profile for ozi » Messages posted by ozi
Go to: