Message |
|
Debitul poate fi redus. De altfel chiar si la acvariul de 220l de acum, robinetii nu sunt deschisi la maxim, pentru ca apa ar improsca f tare.
70l inseamna putin, atunci poate 100-110l ar merge?
|
 |
|
Buna seara,
Din motive de spatiu si timp, ma tot gandesc in ultima vreme sa renunt la acvariu (220l). Insa de fiecare data cand il curat si ma pregatesc sa inventariez echipamentele, iau in considerare varianta de a trece macar la ceva mai mic, sub 100l, decat deloc. Acum, am aprox 20 pesti, din care 2 tetrazone, 5 botia, 3 labeo bicolor si probabil vreo 10 ancistrusi -daca nu mai mult. Va trebui sa mai dau din pesti. Plante prea mult - nu se vad pestii de ele.
Intrebarea mea este daca filtrul extern Eheim 2226 va putea fi folosit la acvariul sub 100l.
|
 |
|
imi cer scuze, insa in weekend a trebuit sa reinstalam sistemul asadar nu v-am putut contacta pe niciunul dintre voi. Marti dimineata plec in delegatie pana joi, asadar voi incerca maine seara sa va contactez, ori joi.
Ca sa nu fie cu suparare, o sa onorez 'comenzile' in ordina inscrierii, asadar:
ciprian01
soler
bizar79xxx
rochi
pentru ceilalti membrii care mi-au scris PM (multumesc pentru interes), daca nu ramane nimic aceasta saptamana, promit sa va contactez la urmatorele depuneri. Interesul meu este sa tin acvariul populat decent.
Multumesc!
|
 |
|
wizzard_6 wrote:eu i-am dat o pelicula subtire de ulei pentru ca nu are adeziv, l-am intins bine si arata ca o eticheta pe sticla de bere. Problema mea e ca am terminat backgroundul 3D dar nu gasesc un recipient mare in care sa-l scufund cateva zile pt eliminarea toxinelor 
In cada? si eu am avut un background 3d, de dimensiuni 1m X 50cm, si din lipsa de spatiu l-am tinut in cada.
PS acum am vazut ca postul este din 2009! 
|
 |
|
din cauza unui mascul catfish foarte viril, mi-au supravietuit in acvariu ancistrusi din vreo 3 generatii - marimi diferite
Pe ultimii pici i-am descoperit in seara asta.
Vreau sa-i dau in cantitate mare, eventual unui pet shop. Nu imi permit sa astept, am deja suprapopulat acvariul din cauza lor, si ma gandesc si la desfiintarea totala a acvariului in maxim o luna. As avea nevoie si de sfaturi privind prinderea lor (acvariul are 200l, nu prea merge sa ii alerg. Am si multe plante, deci au loc de ascuns)
PM pentru detalii. Locatia Bucuresti.
|
 |
|
Donez pui ancistrusi, aproximativ 1 cm lungime. Locatia: Bucuresti, Titan (circa 13).
Primesc la schimb plante numai daca aveti in surplus.
Pentru detalii, va rog PM.
|
 |
|
inca o intrebare pentru cunoscatorii de ancistrusi: cand ar fi momentul propice de la care ii pot da spre 'adoptie'?
puii au acum 1 cm, culoarea este maro-gri, si sunt foarte activi in acvariu. as putea incepe sa-i donez, sau ar fi indicat sa ii mai tin o vreme?
|
 |
|
inteles! pe varianta de donatie voi merge si eu, cu postare in topicul potrivit, dupa ce se mai intremeaza. multam!
|
 |
|
Salutare,
in mijlocul procesului de renovare a casei, in ziua in care eram pregatita sa mut acvariul in alta camera, am observat ca mi-a depus o femela de ancistrus. Au rezultat cam 30-40 de 'mormoloci' pe care i-am mutat asa cum am stiut eu mai bine (folosind un pahar de tuica) intr-un acvariu carantina de aprox 15 l. Acum au lungime cam 1 cm, culoare spre negru. II hranesc deocamdata numai cu spirulina.
Am citit posturile referitoare la puii de ancistrus, si deocamdata, datorita conditiilor vitrege din casa, nu s-au inregistrat 'pierderi' desi sunt in foarte mare parte neglijati.
Intrebarea pe care mi-o pun, evident sperand ca vor fi supravietuitori, este: ce ma fac cu puii? Ma sfatuiti ca dupa, sa zicem 2 luni, sa ii duc unui pet shop?
Precizez ca acvariul in care tin ceilalti pesti are 240 l brut, si am approx 12 tetrazone, 4 botias, 4 labeo bicolor si 4-5 ancistrusi.
Multam pentru sfaturi!
|
 |
|