[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Humbert
Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
Message
se poate inchide, multumesc pt gazduire
vand planta din imagine, dimensiuni aprox. 25 cm latime pe 40 cm inaltime
stare impecabila, fara alge, cu pui

pret 40 RON, doar pt bucuresti

contact pe pm.

merci
H

image

image
pai solutia e simpla: goliti acvariul, cazati pestii temporar intr-un bidon sau intr-o galeata daca nu aveti alt acvariu (nu uitati sa le puneti aerare), scoateti pietrisul, spalati bine pietrisul, puneti pietrisul inapoi in acvariu, umpleti acvariul cu apa, mutati inapoi pestii.

daca era vorba de substrat fertil si nu de pietris, lasati-l in acvariu dupa ce ati scos apa, ca substratul oricum nu se spala, puneti deasupra pietris spalat, umpleti etc si daca mai e tulbure, nu aveti decat sa asteptati ca filtrul sa colecteze particulele din apa.
eu nu stiu ce ai tu in acvariu ca mi-e greu sa-mi dau seama dupa descrieri si dupa cele 2 poze (apropo, in poze nici nu se vede nimic daca nu stii ca una este cu apa albicioasa)

dar pot sa-ti relatez experienta mea:
am avut si eu de vreo 2 ori in 4 ani de cand am acvariu apa din asta albicioasa; nu era verde, era doar albicioasa si nu am facut experiente cu patura peste acvariu ca eu am plante si nu am vrut sa le pun in pericol lipsindu-le de lumina

in loc de asta, am pus lampa UV si in 3 zile am rezolvat problema

teoria este asa: oricare ar fi cauza, eu zic ca este vorba despre niste microorganisme (alge/ bacterii) pentru ca altfel, adica daca ar fi vorba despre o substanta sau niste particule inerte care tulbura apa, problema ar trebui sa se rezolve prin schimburi repetate de apa.

evident, cu conditia ca apa de la robinet sa nu fie chiar cauza problemei tale, adica sa ai apa tulbure direct de la robinet.

deci: daca inainte nu ai avut problema asta (inseamna ca nu e vorba de niste particule din acvariu), daca apa de la robinet nu este ea insasi tulbure, atunci sunt sanse mari sa fie vorba despre o alga sau o bacterie, caz in care problema SE REZOLVA cel mai simplu cu o lampa UV

acum, daca lampa UV pe care vrei tu sa o cumperi nu se potriveste la diamterul furtunelor cu filtrul, nu-i nicio problema, cumpara cea mai ieftina pompa de apa care se potriveste la diametru si foloseste lampa UV cu acea pompa de apa; oricum nu are niciun rost sa lasi lampa UV sa mearga in continuu la acvariu: de boli nu te va feri, de alge nu te va feri, in schimb consuma curent, diminueaza debitul filtrului si distruge fertilizarea cu microelemente

deci eu nu folosesc lampa UV decat atunci cand am probleme, si o folosesc cu o pompa de apa dedicata (desi la mine se potrivest diamterele furtunelor de la filtru)

parerea mea.

PS mai e o chestie: in cel mai rau caz, lampa UV nu va avea niciun efect pentru problema ta, deci de stricat sigur nu strica, in schimb exista sansa sa te rezolve.
deci daca iti permiti, dpdv financiar, acea lampa, eu zic sa o cumperi si sa incerci cu ea; daca nu, poate reusesti sa imprumuti una de undeva pentru cateva zile
pai probabil s-a speriat de ceva. scalarii sunt destul de nevricosi, eu de ex am avut o pereche pe care am dat-o pt ca atunci cand se speriau plonjau puternic in substrat si faceau niste gauri mari care-mi distrugeau tot gazonul. se speriau des si complet aiurea, era suficienta o miscare in camera si o luau razna.

daca si acvariul este mic (100l) iar scalarii tai sunt mari, nu ma mira ca unul din ei a facut un salt mortal

eu cred ca de obicei de asta sar pestii mari din acvariu: se sperie de ceva, vor sa fuga si fug in directia gresita.
aia mici mai sar pentru ca pot sa fie prinsi de curenti etc, deci ei nu vor sa sara, doar o patesc
unele specii de pesti sunt mai saritoare decat altii
mai exista si unele boli care le provoaca derapaje din astea necontrolate

dar in general eu cred ca e din cauza ca se sperie si nu au unde sa se retraga.

daca o sa folosesti un capac, nu o sa mai ai problema asta
pomi, tot ce faci tu arata de la foarte bine in sus, felicitari!

voiam sa intreb: am vazut ca in acvariul asta ai si creveti pe langa beta, este corect?

ma gandesc si eu la un setup similar si as vrea sa stiu daca beta se va servi cu creveti; eu stiam ca da, ii mananca, dar pe de alta parte acum am in acvariul meu 2 perechi de ramirezi care nici nu se ating de creveti, deci ma gandeam ca poate exista posibilitatea ca un beta sa-i lase in pace

merci
mie imi plac pozele, cred ca sunt foarte bune si-asa, iar blitz-ul nu ma deranjeaza la prim planuri (ai prelucrat putin pozele, nu-i asa?)

ce ar fi misto este un depth of field mai mic, dar probabil asta e tot ce poti obtine cu 18-55

nu stiu daca stii de el, dar merita sa te uiti si la 50mm F1.8 (am mai scris eu de el, costa vreo 100 de euro)

poti sa-l probezi la noul magazin f64 de pe bld. unirii
eu nu am citit tot topicul dar din poze plantele tale arata foarte ciudat, nu am prea vazut asa ceva.
si cand zic ciudat vreau sa spun ca mie plantele tale nu imi par a fi plante acvatice !!!

stii ce plante sunt? sau macar de unde le-ai luat? uneori chiar si la magazine de acvaristica mai apar plante care de fapt nu sunt acvatice. ele de obicei rezista o vreme in acvariu (chiar si cateva luni) dar apoi mor.

eu de plante arse de la lumina nu prea am auzit, sincer. nu stiu ce neon ai pus in plus, dar ma indoiesc ca un neon in plus poate sa arda plante. am avut si eu plante de apartament carora nu le place lumina puternica iar eu le-am tinut pe geam pt ca nu stiam asta si se vedea ca sufera, dar nu s-au "ars".
plush wrote:Cica daca nu ai 8 - 10 ore continuitate algele nu se pot forma

este fals.
pai cred ca esti putin confuzat pur si simplu pentru ca nu exista "regula cu 1w/l"
aia nu e o regula batuta in cuie, e un indiciu despre cam cat ar trebui sa fie lumina asa, ca punct de pornire

dupa ce-ti faci mana vei decide tu cata lumina iti trebuie, in functie de ce plante ai, cat fertilizezi si ce vrei de la acvariu
eu de ex nu mai am acum plante pretentioase la lumina (microsorum, staurogyne si ceva criptocoryne) si deci nu am nevoie de lumina multa

nu e rau sa ai lumina mai multa, ca poti oricand sa mai stingi niste neoane. rau e sa nu ai lumina destula cand ai nevoie de ea )

in schimb, cu CO2 presurizat nu vei gresi niciodata si nu o sa-ti spuna nimeni ca mergea si fara. CO2 presurizat este sfant.
dupa parerea mea e cel mai important factor de succes la un acvariu plantat.
eu am aproape acelasi acvariu, doar un pic mai mare, adica 80X35X45 = 126 l brut
am in capac 2X T8 18W osram 880 + 2X24 T5 24W osram 865
cu aceasta formula de lumina am crescut vreo 20 de plante diferite, de la HC (cerinta mare de lumina) pana la microsorum (cerinta mica)

4 X 25W T5 mie mi se pare prea mult, trebuie sa dai serios in plante cu Co2 si fertilizanti, dupa cum s-a zis mai sus.
iar daca vei reusi sa pastrezi echilibrul, plantele iti vor creste foarte repede.
stiu ca acum, cand esti la inceput, asta nu pare o problema, insa dupa un timp pt mine a devenit deranjant sa fie necesar sa tund si sa arunc plante la fiecare 2 saptamani.
asta e motivul pt care eu acum folosesc doar 2X24W si este suficient pt mine. o crestere mai lenta inseamna mai putin de lucru si mai inseamna ca te poti bucura mai mult timp de un anumit look al acvariului.
Ce inseamna cuvantul asta - 'chistii'? am vazut ca tot folositi dar nu stiu ce inseamna.
merci
e mai practic sa pui pestii in bidoane din astea de plastic penrtu apa (5l, 10l etc) decat in pungi.
nici nu stiu de unde faci rost de pungi asa mari si etanse.

cu bidonul nu ai nicio problema: nici nu se poate sparge si nici nu-si schimba forma. mai are si maner, deci eu zic ca e solutia optima de departe.
pretul scade la 50 de lei
haideti oameni buni ca e ditamai planta si e pacat sa o arunc (urmeaza un rescape)
ofer ca bonus si cateva fire de staurogyne
cristi2187 wrote:Multumesc pentru nimic.

asta se cheama nesimtire, mai baiatule. nimic ai facut tu cand ai refuzat sa citesti 2 randuri mai jos si ai preferat sa intrebi, pt ca, nu-i asa, e mai simplu sa ceri decat sa gandesti cu propriul tau cap.

eu ti-am scris si ti-am dat din timpul meu pt ca am vrut sa te ajut. in conditiile astea sa spui ca nu am facut nimic pt tine este o mare nesimtire.
du-te pe alt forum, o sa se lamureasca rapid si oamenii de acolo ce poama esti: un pustan puturos si nesimtit.

apuca-te de jocuri pe computer, lasa pestii.
pai ce sa zicem? ca nu vrei sa depui nici cel mai mic efort si preferi sa arunci aici cu tot felul de intrebari.
pt ca daca depuneai un minim efort, vedeai ca in linkul de mai sus este un produs care de fapt consta in 3 produse puse la un loc: aquabasis-ul despre care tot vorbiram, ferropol si ferropol 24 despre care ti-au zis colegii.

deci avem o parere BUNA, sunt acelesi produse despre care am discutat pana acum, intr-o alta prezentare.

iti mai spun sa verifici cantitatile (scrie pe ambalaj pt ce capacitate de acvariu este recomandata cantitatea respectiva) si ma retrag, ca mai am si altele de facut decat sa-ti dau tie mura-n gura de parca ai avea 5 ani.
cristi2187 wrote: Deci tu spui sa iau doar Aquabasis si niste pietris decorativ ,e de ajuns si pentru ceva plante nu?

da, cred ca pt un incepator care vrea ceva plantute cea mai buna solutie este aquabasis + pietris

pietris tre sa cumperi din ala maro, cu dimensiunea bobului de 2-3mm; restul e posibil sa fie calcaroase si sunt fie prea mici la bob (se colmateaza), fie prea mari (ajunge mizerie mai usor in substrat)

Ceva fertilizant ?

eh, aici sunt foarte multe de spus. in primul rand iti trebuie lumina corespunzatoare, asta e cel mai important fertilizant.
co2 presupun ca nu o sa ai, deci ai mai putea da un ban pe un fertilizant cu fier de la JBL sau de la Easy Life.... nu te arunca la mai mult.

si citeste forumul, cum a zis colegu mai sus.
aquabasis este subtrat fertil iar manado este substrat inert

la un acvariu plantat sunt necesare ambele: subtratul fertil contine nutrientii necesari plantelor si se acopera cu substrat inert

deci:
1. daca planuiesti sa pui plante in acvariu, sunt sanse sa ai rezultate mai bune cu substrat fertil, deci vei avea nevoie de aquabasis
2. daca pui substrat fertil, este MUSAI sa-l acoperi cu substrat inert, deci ai nevoie si de Manado sau de un alt substrat inert, cum ar fi pietris pt acvariu care se gaseste tot in hornbach si e semnificativ mai ieftin decat manado
3. daca nu pui plante, iti trebuie doar manado sau alt substrat inert (pietris)

diferente intre manado si pietris sunt, dar ele incep sa-si merite banii mai ales in situatia in care folosesti substrat fertil. daca nu ai planuri de substrat fertil, parerea mea e ca dai cam degeaba banii pe manado.
am o planta mare de vanzare (aprox. 35-40 cm inaltime pe 30 latime) in stare impecabila, fara alge, cu foarte multi pui

este asemanatoare ca dimensiuni (de fapt, un pic mai mare) cu ce am mai vandut aici, doar ca acum nu am mai apucat sa fac poza

pret: 60 de lei, valabil doar pt Bucuresti

accept (de fapt, prefer) schimburi cu plante din urmatoarea lista: didiplis diandra, eleocharis acicularis, cryptocoryne de orice fel sau microsorum de altfel decat cel pe care il vand

contact pe pm.

merci
H
eheim 2224 in folosinta de 3 ani la 126 litri brut

fata de ce s-a spus pana acum, eu am avut mici probleme cu garniturile de etansare din interior (alea 2 care se ataseaza la sertarele cu materiale filtrante) in sensul ca dupa aprox 1.5 -2 ani au cam obosit, s-au facut tari si sunt ceva mai greu de montat/ demontat

in rest, brici.
 
Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com