[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lucian.con
Forum Index » Profile for lucian.con » Messages posted by lucian.con
Message
Din cate vad eu pe net despre reactoarele de firma , toate "se vad" cam prea mult in acvariu ; probabil ca pt baltutze mai mari de 150 l sunt de neinlocuit, dar la piticul meu de 75 l , capacelul transparent NU SE VEDE si-si face treaba...
Idee de reactor de CO2 (la mine functioneaza f bine ) : un capac de biberon rasturnat (furat de la gura fetei ) pus in dreptul unui firisor de apa ce iese din tubul gaurit al unui filtru extern (tetra x700); Co2 vine linga substrat printr-un furtun direct din "bomba" si urca in mod natural direct in capac (numaratorul este chiar acvariul ).
Dizolvarea este destul de buna, capacelul se umple complet cu CO2 cam in 2 zile, moment in car-l inclin sa iasa tot gazul.
Plantele sunt ff vesele (bule de O2 peste tot)
Oxigenarea o fac tot cu filtrul extern (calalalte 15-16 firicele de apa fac niste mici galme la suparfata apei...
Acvariul are 75 l plantat din belsug + 7 neoni, 4 cardinali+2 ancistrusi.
Si daca tot le omoara, mai are ceva daca spal si filtrul temeinic ?
Am amlicat un tratament cu bactopur direct -azi este ultima zi -( vezi postul :"Problema majora- mor pestii " de pe Boli/Tratamente.)si am citit pe prospect ca omoara toate bacteriile din acvariu, deci si pe cele denitrificatoare.
In ac. sit. pot considera acvariul deciclat ? De fapt ma intereseaza daca pot spala filtrul ( Tetra X 700 extern) temeinic cu apa calda de la retea.
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
El mi-a dat bactopurul. Si cred ca cei doi pesti erau in faza terminala.
Problema principala este sa scap de boala.
Si pe prospect scria ca bactopurul direct decicleava acvariul. Corect?
Am inceput tratamentul cu bactopur direct.
La prima aplicare au murit rapid 2 pesti ( ancistrulsul si un cardinal) si apoi nu a mai murit nici unul. Aseara am mai bagat 1+1/2 pastile. Pestii sunt Ok in continuare.
Oare am sanse sa scap de boala ?
A venit specialistul si a facut masuratorile :
Kh = 11, Ph=7.5, Gh= 18 , Nitriti = 0, Nitrati = 0, O2= Ok, Fe= Ok
A bagat o pastila de Bactopur direct (la 70 litri nu este cam putzin ?) si in 2 ore a murit Ancistrusul si un Cardinal. O fi bine ...
Specialistul inca nu a venit smilie dar am observat simtomele (la calalalt ancistrus si la 1 sau 2 cardinali ): abdomen umflat, ochii iesiti din orbita si solzii departati de corp = hidrofizie dupa parerea mea )

Ce sa fac ?
Am vorbit cu un specialist , vine astazi si face masuratori.
Va voi comunica rezultatele.
Asta noapte a murit un ancistrus
Clor nu prea are de unde, ca apa o dospesc 2-3- zile si o tratez cu Aqutan si Nitrivec
De aseara am dat drumul din nou si la CO2 din sticla, pe post de reactor un capac de biberon pus deasupra unui firisor de apa de la filtru pe post de agitator. Nu foarte eficace si sper sa nu strice si mai rau treaba. ( A mai functionat in acelas mod si nu am avut probleme ) Sa-l las sau sa-l scot ?
Acvariul are 4 luni , este ciclat si folosesc aceiasi apa da la inceput.
Test de apa nu stiu sa fac, si nici nu am cu ce
Acvariu 70 L, substrat pietris 2-8 mm, plante multe care cresc super bine (Valisneria, anubia, criptocorine ,echinodorus, Java mos, multe altele pe care nu le stiu pe nume ), 24-25 oC, filtru extern Tetratec X 700, lumina 2x18 W,hrana fulgi SERE si TETRA, multi melci mici maron. Pesti : 10 neoni, 10 cardinali, 1 beta, 2 cory, 2 ancistrusi (acum 2 saptamani) Acum: 4 neoni ,5 cardinali , 1 cory, 2 ancistrusi
Apa schimbata saptamanal 20 litri.
Problemele au aparut acum 2 saptamani, prima data cu cardinalii : au murit 2 fara nici o simtoma. Apoi beta, a murit in cateva ore ( i s-a albit capul , opacizat ochii, se misca haotic ) Am zis ca este o bacterie ceva, am cumparat bactopur , am aplicat conf cu ce scria pe el (1 ml la 20 l , de doua ori cu o zi pauza ) si la prima aplicare au murit un cory, 2 neoni, si inca un cardinal. smilie
Dupa tratament am bagat carbunele in filtru, schimb 12 litri pe zi, si in continuare moare cate un neon/cardinal pe zi.
Pestii NU se comporta anormal ( desi neonii sunt cam timizi ) au coloritul normal
( nu este estompat ) se aduna la mancare, cardinalii danseaza perechi-perechi.
Chiar azi de dimineata am mai gasit un neon mort , si avea totul OK, colorit normal, nimic care sa-mi ofere vre un indiciu.
La un singur neon am observat ceva simptome saptamana trecuta, niste pete rosii pe abdomen, apatie , dezorientare, cred ca a murit in aceeasi zi.
Ce sa mai incerc ca tratament, si cand si cum sa cumpar alti neoni.
Mai tin NEAPARAT sa iau si alt Betta (presiuni sotie + fetita )
Aseara am curatat filtrul actual, Resun intern, si am observat ca pe interiorul paslei erau o multime de viermisori albi, cam de 6-7mm lingime.
Aceiasi viermi ajungeau si in acvariu cand opream filtrul pt scurt timp si apoi il reporneam, si erau mancati cu placere de neoni
Sunt daunatori viermisorii aceia sau ce sunt si cum scap de ei ?
Doresc sa schimb filtrul actual (RESUN intern) cu un filtru extern Tetra x 700. (acvariul are 65 litri net)
In acest caz trebuie sa consider ca acvariul nu mai este ciclat, sau ce sa fac pana se desvolta cultura de bacterii pe noul filtru ?
Eu am 2 scalari de 5 cm si 8 neoni , si deja am victime ,adica doi neoni nu mai au decat un singur ochi, dar vad ca se descurca saracii...
Nu recomand combinatia, desi arata super.
Stie cineva ce dimensiuni exterioare au filtrele Fluval 140/204 si EX600/700 ?
Vreau sa stiu care ar avea loc langa acvariul meu, si mai ales ca am citit ca intre motorul canistrei si suprafata apei acvariului trebuie sa fie o diferenta de nivel de minim 10 cm pentru a functiona OK (asa scrie in cartea tehnica de la EX )
daca este la acelasi nivel cu acvariul, scade cumva eficacitatea, sau se defecteaza ?
Nu mai sus, ci pe acelasi suport, in spatele acvariului.
Vreau sa achizitionez un filtru extern "canistra" de la Fluval (204) sau Sera
si vreau sa aflu daca este musai sa fie amplasat fub acvariu sau merge si la acelas nivel cu acesta , adica pus cumva in spate pe acelas suport.
Am aceasta problema deoarece nu am loc sub acvariu sau langa suportul acestuia pe podea.
Acvariul este de 70 l, 65x35x30
Va multumesc
Scuze pentru "pe luna " :-) (stresul de la serviciu...); pe pamant si pe ora
 
Forum Index » Profile for lucian.con » Messages posted by lucian.con
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com