[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: manex
Forum Index » Profile for manex » Messages posted by manex
Message
rezolvat. sa-i stapinesti sanatos, mirciulik.
solicit inchiderea topicului
rezervat pentru mirciulik.
donez pesti (2 labeo bicolor, 1 sanitar, 5 black molly plus puiet, si inca 3 al caror nume nu il stiu) si multe plante (valisneria si o specie de echinodorus). relatii si poze pe mess la manexno1@yahoo.com
solicit inchiderea subiectului. trec al donatii.
scuze pentru link
http://i287.photobucket.com/albums/ll149/manex_01/IMG_3907.jpg
nu vind nimic separat decit doar daca scap de pesti si plante intii. neeonele sint : un resun de 18 w cu aqua glo si un jebo 2x18 cu pl-l 840. nu iti pot spune acum nimic de pret, sa vedem, poate vrea cineva tot acvariul.
<a href="http://s287.photobucket.com/albums/ll149/manex_01/?action=view&current=IMG_3907.jpg" target="_blank"><img src="http://i287.photobucket.com/albums/ll149/manex_01/IMG_3907.jpg" border="0" alt="1"></a>
vind acvariu 65x35x40 cu toate accesoriile(filtru fluval 3, neoane, incalzitor), cu tot cu plante(echinodorus si valisneria) si pesti. pret 200 lei. detalii pe mess manexno1@yahoo.com
multumesc. sper sa iasa.
revin. peste citeva zile trebuie sa fac schimbari in acvariu. (plante crescute aiurea...etc). puiul de planta pe care il vedeti mai sus nu mai are flori acum, a ramas atasat de planta mama. de unde il tai?ca banuiesc ca trebuie sa il separ. stiu ca a trecut cam mult timp, insa sper sa nu fie prea tirziu. poza e 99% actuala.
got it. din bucuresti sint. o sa il trec.
multumesc pt raspunsuri. am indreptat tija cu ce are pe ea intr-un colt, fara sa fie sub neon. e la citiva cm de suprafata apei. o sa icerc sa o conving sa nu o ia razna in inaltime.abia astept sa vad si eu o floare la mine in acvariu. e prima oara. in jungla mea e o realizare. chiar merg f bine plantele, ceea ce pina acum citeva luni nu se intimpla. si "de vina" e apa de put, de care ma pligeam acum ceva timp ca e prea dura. am facut un compromis ca sa nu supar pestii, pun cam 60 % apa de poaie sau de robinet (cind am), si restul apa de fintina. ce-i drept, valisneriei nu ii prea place apa de robinet, insa.....va trebui sa se obisnuiasca. . ce vroiam sa zic, e ca pun dezvoltarea echinodorusului pe seama apei de fintina.
deci planta care se afla la suprafata nu se va usca, nu?
scuze. am pus un link gresit. image
am doua plante, echinodorus parviflorus. uneia dintre ele i-a aparut acum citeva zile o tija care a continuat sa creasca pina a depasit nivelul apei. de inflorit nu cred ca infloreste, insa din ce am vazut pe net ar face niste seminte. cine poate, sa imi dea detalii va rog. ce fac? o las sa creasca la suprafata? o tin in apa? pun aici o poza cu respectiva tija.
<a href="http://allyoucanupload.webshots.com/v/2000205815139154076"><img border="0" src="http://aycu38.webshots.com/image/5517/2000205815139154076_th.jpg" alt="Free Image Hosting at allyoucanupload.com"/></a>
lukaboy, ai pm.
scriu aici pentru a nu mai deschide un topic nou. am primit un pachet de oua de artemia. sincer, nu am timpul si cheful necesar sa stau sa eclozeze...etc. le pot da ca atare pestilor? in ce cantitate? mi-e mila de punguta sa o arunc.
decantat, strecurat....filtrat...
ma apuc de strins apa de ploaie.
dupa citeva zile de stat apa, gh era doar cu 2 unitati mai mic. pot face o combinatie de genul1/3 apa fintina, 2/3 apa de ploaie?
multumesc pentru raspunsuri. astept si altele. apa am masurat-o in casa, de la robinet. insa o sa fac si cum ati zis. sa o las la decantat. insa, cu inca un test de gh facut, s-a dus naiba sticluta de test.
mi-am luat doua teste de la tetra. unul e pentru ph , celalat e pentru gh si kh. specific ca pina acum o saptamina aveam in acvariu doar apa de la robinet imbatrinita citeva zile in bidoane. de o sapt , nemaiavind de unde sa iau apa "de la bloc" am inceput sa pun apa de fintina. schimbarile le-am vazut imediat: o explozie in cresterea plantelor. pestii par sa nu aiba de suferit. oricum , am luat testele ca sa stiu si eu cum stau, in viitorul apropiat in acvariu fiind doar apa de fintina. (trecuta prin filtrul acela de la centala de combatere a pietrei). iata si rezultatele:
1. apa din acvariu
ph=8
gh=35 smilie
kh=10
2. apa de la fintina
ph=7
gh=68
kh=28
intrebarea e: ce fac? cum se vor comporta pestii mei in curind tinind cont ca am si instalatia de co2, home made, 1-2 bule pe sec ( acvariul aprox 90 l, plantat binisor, lumina 36w, 17 pesti). cum scad eu duritatatea apei? mai pot baga co2 in continuare? pun apa de ploaie in combinatie cu apa de la fintina? am nevoie de ajutor, ca pe mine valorile alea m-au bulversat de tot.
 
Forum Index » Profile for manex » Messages posted by manex
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com