| Message |
|
|
|
Chiar daca bagi testele facute mai sus nu o sa fie influentate de carbune si de antiphos.
De carbune ai nevoie ca sa iti scoti culorile ciudate din bazin. Daca tot trebuie sa mai cumperi niste teste ia-ti de la Salifert.
|
 |
|
|
E o steluta normala. Brittle Sea Star Red in cazul tau.
Eu caut in mare sa le prind sa le bag in acvariu. Daca nu iti place cand vin in Romania mi-o dai mie
Legat de rezultate ai neaparat nevoie de medii de filtrare, altfel pestii care o sa ii bagi o sa ii stresezi si chiar pot muri
|
 |
|
|
Frumos  foarte frumos.
Felicitari
|
 |
|
|
koala wrote:Plm, tu poti sa faci ce vrei, ca doar e bazinul tau si tie tre' sa-ti placa. Daca vrei clowni, baga clowni si aia e, enjoy!  Eu ti-am zis deja ce-as face, la postul #164.
Ok nu a fost cu suparare Nu ma grabesc de aceea vreau sa ascult cam ce idei aveti. Ce ai zis tu e super ok + 2-3 triggerfish. Daca voi spuneti ca lion fish e static nu se misca si creaza probleme la hranire, renunt la idee desi aveam o grota speciala pt el Eu stiam ca trebuie sa incep de la pesti mici si pasnici si sa ajung la cei mari si rai. Ok sa incep cu un imperathor, Xanthometopon triggerfish sau cu un Heniocus? Acum sa vad si ce gasesc. Va tin la curent. Btw azi a iesit stela la suprafata  dupa 7 zile disparuta she is still alive  (stela = steaua de nisip asa a botezat-o nevasta mea)
|
 |
|
|
Pai daca mergeam pe tangi si pe angefish puteam baga si ceva floricele linistit
Ok daca zici sa nu imi bag ocellarisi in bazin atunci ce peste sa imi bag acum la inceput? sau cum vezi tu lucrurile referitor la bazinul meu?
|
 |
|
|
Cei 2 triggerfish care i am pus i am vazut in shopuri aici, cei de care imi zici tu nu i-am.
Mai mult imi plac ce am pus eu
Cu alte cuvinte nu merge ideea de o pereche de ocellarsi si un premnas, problema e ca am vb cu un tip si zice ca o sa dureze cam 1 luna, 1 luna si 1/2 pana aduce premnasi. Si nu stiu sigur daca are sens sa astept cu bazinul gol o luna jumate si poate nici nu aduce, iar daca aduce nu stiu daca ma pot abtine sa nu iau 1 premnas 
|
 |
|
|
|
Nu il populez de acum. Acum vreau 2 pesti sa bag. apoi peste o luna doua, sa mai bag inca 2 pesti si abia in toamna si iarna sa incep sa bag pestisori. Vreau sa imi fac lista ca sa stiu dupa ce ma uit. Din cate am vazut shopurile de aici aduc multi pesti si de toate felurile incepand cu octombrie pana atunci nu prea se risca din cauza caldurilor. Pot pune o pereche de ocellarisi si un premnas ? sau tot o sa se bata in acest "big aquarium"? Daca da o sa merg pe o pereche de premnas pt inceput
|
 |
|
|
|
Imi place mult lista ta Koala, dar pot pune in aceasta lista si un triggerfish? diamond sau picasso? Angelfish? Lion fish sau sa renunt la ideea de lion fish
Mai intai vreau sa bag 1-2 pesti de starter sa vad cum merge bazinul pentru o luna, ma refer la parametrii, stabilitate, etc.
Vroiam sa incep cu 2 clowni, chiar daca nu o sa reziste in bazin cand o sa bag ceva mai mare, imi recomandati alt peste care e rezistent?
|
 |
|
|
Suri e clar.
Legat de cleaner shrimp sau alti shrimpi pot fi mancati de lion fish, puffer sau triggerfish
si sincer:
si un
si un
Zic ca arata mult mai bine decat un cleaner shrimp
|
 |
|
|
Interesanta idee 
|
 |
|
|
Aoleu imi transformi topicul in al Dan Acum sa trecem la lucruri serioase. Ultimele teste erau foarte foarte bune: NH4: 0 NO2: 0 No3: 1 Po4: 0.03 Ca: 420 Mg: 1320 PH 7.9 KH: 10.5 Salinitate: 1.025 Acum o saptamana am fost la mare si m-am intors cu vreo 30 de hermiti rosi, galbeni si albi (da exista si albi  ) 2 melci turbo si o stea de nisip. Pana acum 0 decedati. Am aruncat dupa cateva zile si o bucatica de peste ca mi s-a facut mila de ei ca sincer e cam steril acvariul meu. Steaua de nisip nu stiu unde este. Nu s-a urcat nici pe geam de foame, nici nu am gasit-o moarta pur si simplu e disparuta. Saptamana viitoare ma gandesc sa sparg gheata si sa bag prima pereche de ocellarasi in bazin si sa vad cum merg lucrurile. Asa ca vreau sa incepem discutia si mai bine zis ce pesti putem baga in acest bazin de 880L. ( P.S. ma gandesc serios la un dwarf Lion fish). As vrea sa bag ceva angelfish, tangi, triggerfishi poate un puffer. Dar stiu ca atunci nu o sa pot baga shrimpi  De asta as dori sfaturile voastre ca sa imi fac o lista de pesti frumosi si compatibili. P.S. frumoase poze
|
 |
|
|
Daca vrei coralina atunci nu iti iei arici. Legat de asterine, inmultestele linistit si apoi vin si ti le iau eu
|
 |
|
|
Sunt foarte bune
Eu m-am milogit pe aici sa obtin 4-5 asterine  care nu stiu daca au supravietuit sau nu 
|
 |
|
|
Stai linistit, ce ai tu se numeste Bristle worm si fac parte din grupul de cleaneri, gunoieri. Nu iti mai fa asa de mari probleme, chiar daca ai chestii nasoale se gasesc solutii. Eu am un acvariu mare si cam tot e mort am pus niste hermiti in el ca sa nu mai para asa de mort 
|
 |
|
|
Parerea mea e sa renuntati la fan curier. pachetele trimise din romania in cipru ajung mai bine decat cele trimise prin fan curier P.S. pare rau pentru pestisori 
|
 |
|
|
Ce incearca sa zica baietii e ca tu nu ai filtrare Poti incepe cu un schimb de apa saptamanal de 10 - 20% pana bagi in sump ceva medii filtrante. Ca opinie iti recomand un reactor la picatura sau niste saculeti cu matrix. Legat de antiphos un saculet cu antiphos e super suficient, iar cand ai ceva culori neplacute in acvariu atunci poti baga o saptamana un saculet cu carbon activ ca sa iti curete acvariu.
|
 |
|
|
troponel wrote: am mai facut un test si tot asa apare 25 NO3 credeti ca are legatura cu spartura de coral pe care o cam ca substrat ?
De ce zici asta? Spartura era noua sau dintr un alt bazin? Cand ai NO3 asa de mare il poti scadea printr-un schimb de apa de 20%. Si inca ceva am recitit topicul si nu vad nimic legat de filtrare. Ai zis ca vrei sa pui reactoare la picatura. Ai pus? Da ne cateva informatii. P.S. nu stiu daca ti a zis cineva pana acum dar o sa ai niste probleme cu acel substrat, faptul ca spartura este foarte mare o sa ai probleme cu detritusul si o sa trebuia sa cureti acel substrat cam des.
|
 |
|
|
Am nisip de 1-2mm si nu se ridica, iar pompele sunt asa de puternice ca mai impinge nisipul si face dune dar nu il ridica in acvariu. Chiar am dat mai incet pompele ca stiu ca coralii au nevoie de curenti puternici si nu pestii  care deocamdata nu sunt in acvariu
|
 |
|
|
Am pus asa ca sa ajunga ceva curenti si in spatele acvariului. Oricum nu au asa putere incat sa ridice nisipul. Sincer nici nu cred ca ating curentii nisipul (iese cam 3000l/h prin acele tevi de retur)
Eu am pus pompele de valuri in fata si bat spre pietre. Nu stiu daca am facut bine sau rau dar am incercat sa ma asigur ca exista circulatie in tot bazinul meu. sa fie cat mai putine puncte moarte 
|
 |
|
|
um02122 wrote:
Eu nu as pune nici un coral pana cand nu scapi de green hair algae.
Ce alge? Nu am nici o alga
|
 |
|
|