Message |
|
addiy wrote:Ce ar trebui sa stiu in momentul ca incare incep acest proiect?
E simplu, ar fi deajuns sa cunosti macar jumatate din ceea ce stie Intros.
PS: si un buget de vreo 4 miare ...
|
 |
|
Foarte tare!
|
 |
|
Din pacate nu exista tratament. Ai grija ca sporii pot rezista in stare latenta cativa ani, deci pot infecta si restulul pestilor ce acum sunt aparent sanatosi.
Cornel ti-a zis foarte bine, pestele trebuie sacrificat imediat, dealtfel ar trebui sterilizat acvariul si acccesoriile ce au intrat in contact cu pestii.
|
 |
|
danyer wrote:
Ce zice g.g.? Se poate sa facem o lista de precomanda?
Se poate, insa pentru decembrie, acum am comandat doar 5 buc pentru cei ce au deja comenzi in asteptare.
|
 |
|
angelfish wrote:Asta banuiesc  dar sa vezi ce super o sa fie pana- i dau de cap
Am auzit eu o pasarica ca nu esti strain de asa ceva si eu sunt dispus sa iau meditatii ca altfel o sa o vad in apa asa pe la craciun.
Te ajut cu mare placere, dealtfel, trec chiar in seara asta pe la tine, insa de computer ma pot ocupa abia sapt viitoare pentru ca am ajuns sa fiu intr-o cursa permanenta cu timpul.
|
 |
|
E super scula. Bravos.
|
 |
|
l3n3a wrote:... este mult peste bugetul pe care mi-l acorda sotia pentru acvaristica ...
Pentru o achizitie oarecum low-cost iti recomand schema de fertilizare JBL.
- Sol fertil - AquaBasis 5 l = 31 lei
- Substrat - pietris granulatie 2-3 mm (bob de orez) 25kg = 30 lei
- Fertilizant lichid - Ferropol - 500 ml = 38 lei
- Fertilizant zilnic - Ferropol 24 - 10 ml = 10 lei
- Fertilizant tablete - Ferrotabs 30 tab = 14 lei
- Fertilizant radicular - The 7 balls = 8 lei
Ramane doar sa-ti calculezi necesarul pentru acvariul tau.
|
 |
|
O sa coste mai mult decat un filtru canistra de firma.
|
 |
|
Reactor 100
Atat de mult au fost cerute ....
Cu exceptia lui Hans si a altor 2-3 prieteni ...
Tura asta nu am cerut asa ceva ...
|
 |
|
Turbo Snail e un melc de reef, excelent.
Dealtfel am cam 80 de vanzare, insa nu prea sunt acvaristi de reef.
|
 |
|
Ce ai vazut azi, sunt Neritina sp. ("URCHIN SNAIL") , o specie ce nu creste foarte mare, ce au pe cochilie mici proeminente. Si ei sunt mancatori de alge ca si consacratii Nerita natalensis ("ZEBRA SNAIL").
Problema melcilor Nerita sunt ouale ce le depun imprastiate pe o zona destul de mare, fiind foarte greu de curatat de pe elementele de decor (pietre, radacini, background). Stricand astfel imaginea unui layout reusit. Dealtfel cunsoc cativa acvaristi cu rezultate notabile, ce au renuntat la ei, insa asta nu inseamna ca nu sunt buni sau ca sunt urati, dimpotriva este unul dintre cei mai "cool" melci de apa dulce.
|
 |
|
a trecut un an de la anunt, oferta este alta ...
iti dau un e-mail cu oferta pentru octombrie 2007.
|
 |
|
dan_p67 wrote:
g.g wrote:Osram Flora 150W
exista asa ceva? HQI? 
Este ca al tau Osram HQI 150w/NDL(4200K).
|
 |
|
Acasa folosesc Osram Flora 150W, si am fost foarte multumit, acum acvariul este in re-scaping.
|
 |
|
Poti opta pentru un OceanLight+ 2x150W MH si 2x54W T5.
Ca si echipare, 2 x Aqualine 150W, 5000k, 2 x Reef White 10000k, sau daca vrei tot lumina calda 2 x Plant Grow.
In fine poti sa o echipezi cu ce becuri si tuburi vrei tu.
|
 |
|
Ti-am zis ca esti piesa, dar tu vrei sa te dai modest. 
|
 |
|
Cred ca bola cea mai grava pe care o poate da este, dependenta. 
|
 |
|
Pentru a curata furtunele se poate utiliza JBL Cleany.
|
 |
|
Si eu sunt de parere ca este un reactor foarte decent pentru un acvariu de pana la 300 litri, a carui inaltime sa nu depaseasca 60 cm.
In plus au imbunatatit sistemul de difuzie si noul reactor ar trebui sa fie superior modelului anterior. Nici acesta nu are pompa pentru a introduce apa cu presiune.
|
 |
|
Nu ai cum sa cureti senzorul cu solutia de calibrare pH5.
Metoda lui Val e foarte buna. Eu tineam cam o ora senzorul in solutia de curatare.
In plus recomand la calibrare, cand sonda se muta dintr-o solutie de etalonare in alta, clatirea cu apa distilata si tamponarea cu hartie de filtru.
Calibrarea controllerelor si a computerelor de la Aqua-Medic se face in doua puncte, 4 si 7 pentru apa dulce, 7 si 9 pentru apa sarata.
|
 |
|