[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: noel
Forum Index » Profile for noel » Messages posted by noel
Am o intrebare. In acvariul cu ciclide africane am un grup de 6 auratus .I am crescut de pui . La aprox 10 luni 1 s-a colorat ca un mascul dominant ,2 s-au colorat ca masculi dar mai putin evident(posibil subdominanti),restul au ramas cu coloratie de femele.Dupa un timp subdominantii au inceput sa fie terorizati de masculul dominant care ii tinea doar pe la colturi, nu ii lasa sa manance etc.I-am separat in acvariul de rezerva si acolo... SURPRIZA= s-au colorat ca femele amandoi. Dupa vreo saptamana ,convins ca sunt totusi femele (am citit pe net ca unele femele se inchid la culoare) i am reintrodus in acvariul principal. Acolo s-au inchis la culoare si au inceput sa fie iar alergati de data asta si de masculul dominant si de femele.I am reintrodus in acvariul de rezerva si au redevenit galbeni albi pe burta,dungati pe spate.INTREBARE: Sunt masculi stresati sau femele?.Am vrut sa atasez si poze dar sunt prea mari si nu prea stiu cum sa procedez.
Schimb 2M Melanochromis Auratus si 3 Auloncara OB juvenil pe 1M Labidochromis caerulaeus de aprox 9-10 cm. Tel 0766577597
mihaidrum wrote:sigur nu e Limnobium laevigatum ??

Asa mi au fost date si mie .Sunt ffff incepator in ceeace priveste flora acvatica. Din pozele pe care le am vazut pe net pare afi pistia.
Acvariul l-am cumparat SH dar se comporta f bine, are intaritoare longitudinale de sticla 10 mm dar cred ca am uitat sa mentionez
Din motive de invadare donez pistia stratiotes.Este invadatoare dar mentine sub control nitratii .Tel. 0766577597 sau PM.
Din motive de suprapopulare vand 2 masculi de melanochromis auratus (subdominanti) 9-10 cm /20 ron buc. Tel.0766577597 sau PM
buna ziua tuturor,

Ma numesc Leonard ,am 58 de ani si sunt din Bucuresti.Am redescoperit acest hobby de circa 1an.Am inceput cu un acvariu de 54 l cu vivipari.sanitari si colise, a urmat un 400 l cu ciclide si,recent startat, un 200 l comunitar (am vrut ciclide americane,dar aveam deja pestii din acv de 54 l pe care il vreau de rezerva (carantina/spital/maternitate).Deci in prezent am:

1.ACVARIU de 54 l- 60x30x35 iluminare 1 T8 de 15w,filtrare :filtru de substrat resun,si 1 filtru extern eheim clasic 2211 plin cu siporax,
incalzitor aquaszut de 150w

2.ACVARIU de 400l- 130x55x60 sticla de 10 mm fund dublu,
capac 3xT8 36w (jbl ultramarin day,jbl tropical day, jbl color) moonlight si 4 ventilatoare

FILTRARE : 1filtru extern Sunsun HW404A(2000l/h) cu 7 l siporax
1filtru extern Sunsun HW303B(1400l/h +uv) cu 5l siporax
1filtru intern Resun SP2500 pentru filtrare mecanica
1filtru intern Hailea 200l/h pus invers( Skimmer)

SUBSTRAT : nisip fin alb hornbach aprox50kg

FAUNA :mbuna :6 melanochromis auratus
5 auloncara OB
2 F caerulaeus
7 trawavasae chilumba red si ob
4 socolofi
6 maylandia aurora
4 iodotropheus sprengerae
4 labidochromis mbamba bay
4 pseudotropheus interruptus
PLANTE: Valisneria gigantea

3.ACVARIU de 180l- 100x40x50 sticla de 8mm cu intaritoare longitudinale

-CAPAC 3xT5 39W : 2x965 si 1x830 si 2 ventilatoare
-FILTRARE 1 filtru extern HW303B(1400l/h+ UV) cu 5l siporax si prefiltru eheim
1 filtru substrat resun actionat de pompa de aer 4,5l/h
-SUBSTRAT nisip Hornbach 2-4 mm

-FAUNA -4 SCALARI JUVENILI
-1M+2F MOLLY(SI CEVA PUI)
-1 M BETTA HM
-2 COLISA LALIA
-2 OTOCINCLUS JUVENILI
-5 RASBORA ARLECHIN
-20 NEONI ALBASTRI
-CREVETI RCS
-MELCI POMACEEA
- MELCI DE SUBSTRAT(NENUMARATI)

PLANTE - vallisneria gigantea
- amarilis gracillis
- hydrocotyle leucocephala
- ludwigia repens
- jawa moss

FERTILIZARE: pipiplant macro si micro(cristi ionescu made) si Easy life carbo

In perspectiva aditie de CO2

Se poate inchide.Multumesc!
Donez 9 molly adulti in bucuresti .tel 0766577597 sau pm.

Forum Index » Profile for noel » Messages posted by noel
Go to: