[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dedu
Forum Index » Profile for dedu » Messages posted by dedu
stefanp wrote:Vad ca esti deranjat de ce am spus. Imi cer scuze, insa e bine sa realizezi niste chestii.

Ciclarea aia "zile in sir" nu e un moft de care zic eu sau o nascocire a vreunui nebun care n-avea ce face. Niste bacterii nu se formeaza in 2 zile, indiferent cate solutii pui tu in apa. Sau in orice caz, nu se formeaza de ajuns pt numarul ala de pesti.

Cat despre ciorba, daca tie ti-ar place sa stai si cu indieni, chinezi, americani, eschimosi toti la un loc in aceleasi conditii, e ok...dar nu inseamna ca e normal. Scalari in 20 de litri de apa? Sau gurami? Astia cresc de ii ia mama naibi, nici n-au unde sa inoate in aia 20 de litri. Carasii mai lipsesc...
Si 15 bucati in 20 de litri? 15 bucati din speciile enumerate?
Legat de dimensiuni, da sunt ei mititei, dar un neon tot ajunge la 3-4 cm...teoretic are nevoie de aprox 4 litri de apa, doar un exemplar. Xipho creste chiar mare...scalarii nici nu mai zic. Daca te pune cineva intr-o camera de 2x2, nu mori, incapi, dar ti-e bine?

De murit ce sa zic, mie mi-ar parea rau sa moara unul, nu "doar" sase...Si ma indoiesc ca au murit pt ca ai plecat cateva zile...Daca ai un bazin stabil, in 2-3-4-5 zile nu mor pestii.

Repet, nu mi-o lua in nume rau, mie sau colegilor, insa sunt niste lucruri ce trebuiesc urmate. Lucruri studiate si testate de foarte multe ori. Pe urma ai sa te miri de ce ai alge, de ce mor plante si pestii, de ce aia si cealalta...

Nu am avut timp de ciclare si folosesc ce se gaseste in comert si cum am fost sfatuit de un sef de magazin de pet shop care se face ca e si prietena mea si stie ce vorbeste si ce mi-a dat si am citit si eu pe internet stiu ce este ciclarea si cum trebuie facuta dar eu nu am timp de asa ceva si au murit doar 6 in 3 luni si chiar nu e mult altii care se cred experti le mor in 3 luni poate zeci de pesti cu tot cu ciclarea lor eu nu am avut nevoie de ciclare pt ca fac curat saptamanal nu lunar sau anual cum fac alti si nu las sa se faca alge sau ce stiu eu ce alte chestii stai linistit ca stiu ce fac chiar daca e doar un hobby deocamdata m-am documentat si descurcat .

Iar legat de pesti eu la fel m-am informat in legatura cu acestea si compatibilitatile intre ei si stiu ce trebuie si ce nu bagat in acvariu si iti zic sincer nu am avut probleme nu sau batut sau ceva de genu asta atat doar ca am dat gourami la pet shop ca a crescut dar in rest scz ma .

Nu ti-o iau in nume de rau stai linistit stiu ca vrei sa dai un sfat si iti multumesc dar sa stii si tu un lucru de la mine nu totii care isi fac cont aici sunt chiar incepatori te-ar surprinde faptul asta eu m-am inscris aici ca sa ma documentez si sa dau chiar si un sfat daca pot si stiu si sunt deschis si la sfaturi din partea voastra dar trebuie sa intelegeti ca daca activati de nu stiu cat timp pe diverse forumuri si postati diferite teme asta nu inseamna ca sunteti a tot stiutori mai sunt si noi veniti care poate stiu la fel de multe ca voi sau uneori mai multe .

Mersi atat am avut de zis o zi buna
DobreaFlorin wrote:"Doar" 6 ?! smilie

Decat sa ai 40pestisori in 2l apa, 40 posomorati si tristi, mai bine unul vioi si la capacitate maxima.
Despre ciclare ma abtin, doar ce am trecut prin asa ceva.

Ce spun eu si ce intelegi tu!?
Am avut 21 si am ramas cu 15 pesti nu am spus ca am un anumit numar de pesti am dat doar exemple despre ce specii de pesti mi-am achizitionat, atat.Cat despre cat de activi sunt chiar ii poti vedea vioi. E vorba despre pestisori decorativi bine intretinuti si pe care in momentul cand i-am luat erau maruntei. Nu mi-am cumparat discusi sau ciclide... cred ca stii la ce dimensiuni ajunge un Neon sau un Guppy.Cat despre Gourami am avut unu si l-am donat la un magazin ca era deja prea mare.
Mi-au murit 'doar 6' in perioada cand nu eram acasa in rest nu am avut probleme... citeste postarea mea de mai sus si vei putea constata ca ti-am scris acelasi lucru.
stefanp wrote:Sper ca la momentul asta nu mai ai aceeasi ciorba in acvariu si mai ales in volumul ala mic de apa.
Prin ciclare banuiesc ca nu a trecut acvariul daca zici ca i-ai luat pe toti odata.

Bine ai venit si lectureaza forumul.

Nu am facut ciclarea despre care tu vorbesti lasand apa sa stea zile in sir. Am realizat startarea acvariului folosind solutii Easy Life: Easy Start (pentru crearea bacteriilor propice) si Filter medium (un produs antistres,tonic si profilactic- foarte bun de utilizat si in momentul in care se pun pesti noi intr-un acvariu,dar si daca ai vreo boala in acvariu dupa ce scapi de ea e bine sa pui aceasta solutie sa indeparteze rezidurile, cristalizeaza apa, indeparteaza clorul si metalele grele,e buna si pentru sanatatea plantelor, previne aparitia algelor), iar pentru plante am pus primul rand de substrat Filtus Floran(e ca un fel de 'pamant de flori' care ajuta radacina sa se dezvolte) si Easy Life Pro Fito(fertilizant universal pentru plante de acvariu).
Desi spui ca e vorba de 'ciorba' in 3 luni de cand am acvariul mi-au murit numai 6 pesti si asta din cauza ca am lipsit cateva zile si nu stiu ce s-a intamplat in rest nu am mai avut probleme si totul functioneaza bine,iar schimbul partial de apa il fac la10-15 zile.

Buna!

Ma numesc Dedu si cam atât nu stiu cum sa încep ,dar voi spune ca pasiunea legata de acvaristica a început de mic fulgerator,pasiunea mi-a fost insuflata de catre tatal meu cu un mic acvariu si cu o povestioara, dar tot asa a si trecut .

Pâna într-o zi când aceasta pasiune,a rabufnit datorita prietenei mele care iubeste pesti Si animalele în general ma luat de mâna am mers în târg acolo mi-am achizitionat un acvariu de 20 L plus niste pesti( guppy,xipho,gurami,sanitari,scalari etc.) plus o pompa de apa ,substrat si nu în ultimul rând plante(valissneria gigantea,elodea canadensis,cabomba aquatica).

Buna !

Pesti paradis au un comportament agresiv, mai ales daca e vorba de 2 sau mai multi masculi. Acestia se vor lupta pentru a dovedi cine e mai puternic si pot provoca rani serioase celorlalti masculi Paradis.
Sa ai in vedere faptul ca pestii Paradis manaca pestii mai mici de 3 cm, deci nu ii asezati intr-un acvariu comun cu acestia! De a semenea pot admira hrana chiar si 2 minute inainte de o manca, asa ca daca sunt combinati cu pesti foarte harnici la mancare pot ramane cu burtica goala.
In concluzie este o specie intersanta dar si agresiva ca sa fac o comparatie sunt asemanatori cu Betta splendens,deci nu pot trai la comun cu alte specii .

Forum Index » Profile for dedu » Messages posted by dedu
Go to: