stefanp wrote:Vad ca esti deranjat de ce am spus. Imi cer scuze, insa e bine sa realizezi niste chestii.
Ciclarea aia "zile in sir" nu e un moft de care zic eu sau o nascocire a vreunui nebun care n-avea ce face. Niste bacterii nu se formeaza in 2 zile, indiferent cate solutii pui tu in apa. Sau in orice caz, nu se formeaza de ajuns pt numarul ala de pesti.
Cat despre ciorba, daca tie ti-ar place sa stai si cu indieni, chinezi, americani, eschimosi toti la un loc in aceleasi conditii, e ok...dar nu inseamna ca e normal. Scalari in 20 de litri de apa? Sau gurami? Astia cresc de ii ia mama naibi, nici n-au unde sa inoate in aia 20 de litri. Carasii mai lipsesc...
Si 15 bucati in 20 de litri? 15 bucati din speciile enumerate?
Legat de dimensiuni, da sunt ei mititei, dar un neon tot ajunge la 3-4 cm...teoretic are nevoie de aprox 4 litri de apa, doar un exemplar. Xipho creste chiar mare...scalarii nici nu mai zic. Daca te pune cineva intr-o camera de 2x2, nu mori, incapi, dar ti-e bine?
De murit ce sa zic, mie mi-ar parea rau sa moara unul, nu "doar" sase...Si ma indoiesc ca au murit pt ca ai plecat cateva zile...Daca ai un bazin stabil, in 2-3-4-5 zile nu mor pestii.
Repet, nu mi-o lua in nume rau, mie sau colegilor, insa sunt niste lucruri ce trebuiesc urmate. Lucruri studiate si testate de foarte multe ori. Pe urma ai sa te miri de ce ai alge, de ce mor plante si pestii, de ce aia si cealalta...
Nu am avut timp de ciclare si folosesc ce se gaseste in comert si cum am fost sfatuit de un sef de magazin de pet shop care se face ca e si prietena mea si stie ce vorbeste si ce mi-a dat si am citit si eu pe internet stiu ce este ciclarea si cum trebuie facuta dar eu nu am timp de asa ceva si au murit doar 6 in 3 luni si chiar nu e mult altii care se cred experti le mor in 3 luni poate zeci de pesti cu tot cu ciclarea lor eu nu am avut nevoie de ciclare pt ca fac curat saptamanal nu lunar sau anual cum fac alti si nu las sa se faca alge sau ce stiu eu ce alte chestii stai linistit ca stiu ce fac chiar daca e doar un hobby deocamdata m-am documentat si descurcat .
Iar legat de pesti eu la fel m-am informat in legatura cu acestea si compatibilitatile intre ei si stiu ce trebuie si ce nu bagat in acvariu si iti zic sincer nu am avut probleme nu sau batut sau ceva de genu asta atat doar ca am dat gourami la pet shop ca a crescut dar in rest scz ma .
Nu ti-o iau in nume de rau stai linistit stiu ca vrei sa dai un sfat si iti multumesc dar sa stii si tu un lucru de la mine nu totii care isi fac cont aici sunt chiar incepatori te-ar surprinde faptul asta

eu m-am inscris aici ca sa ma documentez si sa dau chiar si un sfat daca pot si stiu si sunt deschis si la sfaturi din partea voastra dar trebuie sa intelegeti ca daca activati de nu stiu cat timp pe diverse forumuri si postati diferite teme asta nu inseamna ca sunteti a tot stiutori mai sunt si noi veniti care poate stiu la fel de multe ca voi sau uneori mai multe .
Mersi atat am avut de zis o zi buna